*PRIMUL TRANSPLANT DE INIMA*

*PRIMUL TRANSPLANT DE INIMA* (1 SAMUEL 10-9)
Va voi da o inima noua si voi pune in voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatra si va voi da o inima de carne. (Ezec.36:26)
*De indata ce Saul a intors spatele ca sa se desparta de Samuel,DUMNEZEU i-a dat o alta inima,si toate semnele acestea s-au implinit in aceeasi zi*
In anul 1967 pentru prima data in istoria medicinii unui om i-a fost transplantata o inima noua. Adica o inima straina care inainte apartinea altcuiva .Inainte de aceasta nu a indraznit nici un chirurg sa interprinda o astfel de interventie chirurghicala. Dar pentru barbatul de 50 si cinci de ani, L.Washansky, parea ca nu exista o alta posibilitate, pentruca pacientul era bolnav pe moarte. Astfel in ziua hotaritoare, 3 Decembrie, in Groote-Shur-Hospital in Kapstadt (Sud Africa) o echipa de chirurgi a transplantat in decursul unei operatii, care a durat cinci ore, o inima. Aparent interventia chirurgicala a reusit si a decurs fara complicatii. Apoi opinia publica a urmarit cu mult interes lupta medicilor ingrijorati de reactiile de aparare ale corpului contra organului transplantat. Dar toate sperantele lor au fost zadarnice pentru ca s-au transformat intr-un esec, cind sud-africanul a contractat o pneumonie si numai la 18 zile dupa operatie pacientul a murit. Asa se intimpla de multe ori in viata noastra cotidiana si in special cu cel mai sensibil madular sau organ al trupului nostru uman (INIMA). Si din aceasta privinta trebuie sa spunem ca inima este de cele mai multe ori bolnava si aproape de moarte si aceasta din cauza pacatului care o domina si care s-a inradacinat inlauntrul ei. Si daca nu mergem la chirurgul potrivit, cu totii s-ar putea sa platim pretul,iar pretul sa-ar putea sa fie prea mare. Exista un medic care ma poate si te poate ajuta. EL poate sa faca aceasta operatie pe viu si fara anestetic. Auziti ce spune scriptura in privinta aceasta in 1 Samuiel 10-9:
De indata ce Saul a intors spatele ca sa se desparta de Samuiel, DUMNEZEU i-a dat o alta inima,…..si devii un alt om.
Asa s-a intimplat cu Saul. Dar acest transplant nu poate sa-l faca nici un medic oricit de bun ar fi el, decit singur Dumnezeu. Reusita este garantata. De aceea spune scriptura: tinere,da-mi inima ta. Cind DUMNEZEU spune asta inseamna ca EL stie ca cu inima cu care o ai nu poti supravetui si el vrea sa ti-o schimbe. Si proorocul Ezechel spunea poporului, din vremea sa, prin DUHUL:
Lepadati de la voi toate faradelegile,prin care ati pacatuit, faceti-va rost de o inima noua si un duh nou.Pentru ce vreti sa muriti casa a lui Israel? Daca DUMNEZEU spune ca inima ti-i bolnava si ai nevoie de una noua, vino la EL! Numai asa poti sa traiesti, daca EL TI-o schimba. Reusita este garantata nu numai pentru viata de acum ci si pentru viata vesnica. Acest medic este Domnul si El nu face greseli. Atunci cind vii la EL cu inima ta asa cum este bolnava si de multe ori chiar in pragul calapsului DOMNUL TI-o inoieste, iertindu-ti toate pacatele si dintr-odata devii un alt om cu o natura noua. Si din inima ta care era pe moarte incepe sa curga izvorul de apa vie cum zice scriptura in Ioan 7-38: Cine crede in MINE,din inima lui vor curge riuri de apa vie. Vrei tu asta? Vino la ISUS!Cind DOMNUL iti schimba inima aceasta schimbare se produce din interior dar se vede in exterior.Omul cu o inima schimbata este ca si pomul altoit,nu mai rodeste prin fire roade amare si otravite,ci el devine o faptura noua si prin DUHUL SFINT rodeste neprihanire,pace si bucurie.Izvorul nu mai este ca cel vechi care iesea din inima ta si otraveai pe toata lumea.El devine un izvor nou asa dupa cum ne este descries in cartea 2 Imparati la capitolul 2-19:22.Oamenii din cetate au zis lui Elisei:Iata asezarea cetatii este buna,dupa cum vede domnul meu;dar apele sint rele,si tara este stearpa.El a zis:Aduceti-mi un”Blid NOU”,si puneti sare in el,si a zis:Asa vorbeste DOMNUL:Vindec apele acestea,nu va mai veni din ele nici moarte nici sterpaciune.Si apele au fost vindicate pina in ziua aceasta,dupa cuvintul pe care-L rostise DOMNUL.DUMNEZEU poate schimba inima,cind EL schimba,dintr-o inima care altadata iesea numai amaraciune si otrava de aici incolo apele care vor tisni din ea vor fi datatoare de viata vindecabile.Daca pina acum ai fost sceptic in ce priveste viata cu DUMNEZEU si prin fire n-ai putut rodi decit amaraciune,DUHUL DOMNULUI te invita astazi la DUMNEZEU,sa vii cu inima ta cea veche ca DOMNUL sa-ti dea o alta inima si sa traiesti.Si atunci se vor implini cu tine cuvintele DOMNULUI ISUS din Ioan 7-37:39:In ziua de pe urma,care era ziua cea mare a praznicului,ISUS a statut in picioare,si a strigat:”Daca inseteaza cineva,sa vina la MINE si sa bea”.Cine crede in MINE,din inima lui vor curge riuri de apa vie,cum zice Scriptura”.Spunea cuvintele acestea despre DUHUL,pe care aveau sa-L primeasca cei ce vor crede in EL.Caci DUHUL SFINT inca nu fusese dat,findca ISUS nu fusese inca proslavit.
DUMNEZEU sa te ajute sa intelegi ca ai nevoie de o alta inima,si un alt duh care sa lucreze in viata ta neprihanirea lui DUMNEZEU.DOMNUL sa te-ajute sa intelegi.

~strainisicalatori~
(dutu)

Lasă un comentariu