VAII ALE VIETI

 VAII ALE VIETI

Chiar daca ar fi sa umbluprinvalea umbrei mortii, nu ma tem de niciun rau, caci Tu esti cu mine. Toiagul si nuiaua Ta ma mangaie. (Ps.23:4)

Citind Sfanta Scriptura ne putem da seama caci oameni trec prin anumite vai in viata lor. Unele din ele sunt pline de verdeata si flori,altele vai lipsite de viata,vai seci,vai fara apa. Nu stiu prin ce vai ale vieti ai trecut sau ai de trecut,nu imi cunosc nici vaiile din viata mea ;stiu insa un lucru si il stiu foarte bine :ori cat ar fi de adanci vaiile din viata mea ,lumina lui Hristos poate sa patrunda si acolo aducandu-speranta,mangaiere ,ridicare si  cred caci si in viata ta.

Biblia ne aminteste de o sumedenie de vaii,am sa amintesc doar cateva:Valea Sari, Valea Libanului,Valea lui Acor,Valea Sidim ,o vale plina de fantani acoperite cu smoala,Valea Escol in cartea Numeri,o vale pe care o putem numi valea binecuvantarilor(unde iscoadele au taiat un strugure asa de mare incat era nevoie de doi oameni s ail duca pe umeri atarnat de o prajina.Valea Seaca,Valea Hebronului,Valea Refedim si altele,in Statele Unite exista o vale caruia I se spune :”Dead Valey(valea moarta) Multimi de vaii , in cartea Psalmilor se mai vorbeste de inca doua vai:In ps.84 se aminteste de Valea Plingeri, iar psalmul 23:4 de Valea Morti.

Ultimile doua vai au ceva in comun :

(1)   SUNT VAII DE NEANLOCUIT(vaii prin care trebuie sa trecem )

*Toti oameni trec pe aici .(Iov.5:7)

*Valea morti e ca o vedere la orizont,nu stim ce e dincolo,dar prin credinta vedem ce Dumnezeu ne-a promis.

*Valea care ne duce la nemurire (spre destinatia fericita Cerul)dar numai dupa ce trecem prin moarte(oameniilor le este dat sa moara).

(2) VAII PRIN CARE TRECEM ATUNCI CAND NU NE ASTEPTAM.

*Avem copii de insurat/maritat.

*Avem perspective,poate se schimba economia .

*Avem planuri mari ;dar suferinta,boala ,moartea pune stapanire pe noi.

*Avem ganduri de viitor,moartea pune capat viitorului pe care noi il vedem stralucit.

*Vaii prin care trecem de obicei (in timpuri foarte rele)cand nu suntem pregatiti.

Indemnul meu e indemnul Bibliei :’Pregateste-te sa te intalnesti cu Dumnezeu,caci nu iti cunosti vreme plecari.

(3)VAIILE NOASTRE

Biblia ne vorbeste de:valea lui….Acor, a lui…Iov. A lui.. inseamna caci si noi avem valea noastra.

*Valea prin care trebuie sa trecem ori cat am cauta inaltimiile.

*Valea Plangeri(valea necazurilor) Isus chiar ne aminteste :in lume nu vom fi scutiti de necazuri.

*Valea Morti –valea de netrecut, valea prin care vom trece daca nu va veni pana atunci Domnul nostru,valea prin care vom trece numai o singura data.

(4) VAII NECESARE PENTRU NOI

*Dumnezeu le foloseste cu intentie buna pentru noi.

*Vai prin care ne pregatim pentru Cer.

*Valea Morti ,e valea care este ultima trecere inainte de a intra in vesnicii.

(5) VAII TEMPORARE.

Trecerea prin vaiile vieti ,e o trecere temporara comparat cu vesnicia,5 minute la dentist comparat cu o viata dup ace maseaua a fost scoasa,anii prin suferinta comparati cu vesnicia fericita.

Oamenii pe patul morti au putut sa spuna unii:vad cerul ca se apropie; iar alti au spus nu ma lasati caci un voc vine spre mine(cuvintele acestea imi aduc aminte de anii din copilaria mea ,am vazut cum a murit un vecin ,in clipa morti,striga incontinu ore in sir tot satul sa alarmat nu putea sa moara striga:Maria(asa o chema pe nevasta lui)nu ma lasa un foc se apropie de mine si incepe sa ma arde nu ma  lasa ,a trecut la cele vesnice cu cuvintele acestea pe buze.

 

Psalmistul spunea :’Chiar daca ar trebui sa trec prin valea Morti nu ma tem..de ce nu iti este frica?nu imi este frica…sunt incredintat si stiu pe cine am slujit,El este in controlul situatiei,El nu doarme si imi pazeste plecarea si ma va duce pe malurile vesniciei impreuna cu EL.

Nu conteaza cat este de adanca Valea Plangerilor,cat este de abrupt malul la Valea Moarta (a morti cum zice psalmistul);eu stiu un lucru si sunt sigur de aceasta :El e cu mine,toiagul si nuiaua Lui ma mangaie.

 

Se spune 😮 bunica era pe patul mortii,un nepot se apropie si o intreaba :’Nu iti e frica de moarte? De ce sa imi fie frica eu stiu pe cine am slujit, Abia astept sa trec Iordanul morti ,caci Tatal meu ,e stapan pe amandoua malurile.Pe un mal ii indreapta obligatoriu spre iordanul morti ,iar la trecere dincolo .ii indreapta :fie spre viata vesnica fie spre perzare vesnica(iad) Eu stiu ca fata de mine e un Tata bun ,si abia astept sa incep vesnicia cu El.

Tu cititorule esti gata sa iti petreci vesnicia cu El?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s