MINUNILE DIN BETLEEM

 

Minuni in Betleem

MINUNI ALE NASTERI

Un planset a trezit intreaga lume. O nastere a schimbat istoria. O viata a facut diferenta. Fie ca cel nascut in iesle sa va umple inima de bucurie, pace si dragoste! (dutu)

Betleemul –casa painii,acolo s-a coborat adevarata Paine care da lumi viata.

Betleem-orasul pastorilor,pe campurile orasului un pastor ca si  David ,isi pastea oile,urmat de alti pastori,pentru-ca campia manoasa aduna oile si pastori.Tot acolo ;niste pastori facand straja in jurul turmei lor au avut harul ca printre ei pastori sa primeasca pe adevaratul si Marele Pastor ,Cel care mai tarziu pe Golgota isi va arata dragostea pentru oile pierdute ale acestei lumii dandu-se ca cea mai mareata jertfa Isus Hristos Mantuitorul omeniri.Dar tot la Betleem s-au intamplat cateva minuni verificate /documentate si apoi discutate de-a lungul anilor:

(1)   MINUNEA IMPLINIRI PROFETIILOR. Cine a facut prorocii ca Mine (sa spuna si sa-Mi dovedeasca!), de cand am facut pe oameni din vremurile stravechi? Sa vesteasca viitorul si ce are sa se intample! (Isa.44:7 Apoi le-a zis: „Iata ce va spuneam cand inca eram cu voi, ca trebuie sa se implineasca tot ce este scris despre Mine in Legea lui Moise, in Proroci si in Psalmi.” (Luc.24:44)

Predicatori in predicile lor amintesc numai despre cateva mari profeti care privesc felul in care a venit Hristos in lumea noastra,dar profetiile cu privire la El(nasterea Lui,locul unde se va naste )sunt mult mai multe cei ce studiaza Biblia in felul acesta au ajuns la concluzia caci sunt de ordinul zecilor ,ce este de remarcat:Cuvantul lui Dumnezeu nu e lipsit de putere si toate profetiile s-au implinit(Slava fie Acelui ce urmareste ca nici o iota sa nu cada la pamant ci sa se implineasca intocmai.

(2)MINUNEA INTRUPARI; Este ceva deasupra gandiri omenesti ,dar Dumnezeu are felul lui de-a lucra si noi nu putem decat s ail slavim pentru aceasta. Dar, cand a venit implinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Sau, nascut din femeie, nascut sub Lege, (Gal.4:4)  Maria a zis ingerului: „Cum se va face lucrul acesta, fiindca eu nu stiu de barbat?”  Ingerul i-a raspuns: „Duhul Sfant Se va cobori peste tine, si puterea Celui Preainalt te va umbri. De aceea Sfantul care Se va naste din tine, va fi chemat Fiul lui Dumnezeu.(Luca.1:34-35)

(3)MINUNEA AVERTIZARI, Dumnezeu are felul lui deosebit de asi anunta lucrurile lui ,putea sa cheme redactori vremi la fata locului,putea sa anunte prin pressa vremi ,dar nu a facut-o .Dumnezeu s-a folosit de mijlocele Lui a trimis un inger sa aduca vestea intrupari: astazi, in cetatea lui David, vi S-a nascut un Mantuitor, care este Hristos, Domnul. (Luc.2:11) Apoi ,pastori(simpli din campia Betleemului) au fost primi dintre muritori ;care pe ulitile Betleemului au avut harul sa dicute si sa  anunte ce s-a intamplat :Un Mantuitor s-a nascut.De atunci si pana azi vestea Nasteri este dusa in intreaga Lume de oamenii pe care El vrea sa ii foloseasca (de oameni care sunt gata sa duca veste buna) invatati sau mai putin invatati ,oameni de la sat ori oras El ii cheama ,Ii aseaza in slujba si ei cu riscul vieti lor duc marele mesaj :Hristos s-a Nascut.

(4) MINUNEA MANTUIRI. Dumnezeu opreste lumea din activitatea ei, nu printr-un cutremur de pamant,nu printr-o catastrofa a vremurilor ci El socheasa Lumea atunci cand se anunta caci printr-un prunc din Ieslea Betleemului a venit mantuirea.Omul nu se putea izbavi singur din starea pacatoasa  de aceia Dumnezeu Le-a trimis un Mantuitor.

(5)MINUNEA INCHINARI.Acolo la Betleem Dumnezeu ne-a invatat adevarata inchinare –pastori plecati in fata Pruncului Isus ,si mai tarziu vin si magi care parca dau la o parte pe parinti Pruncului prin cuvintele :”Am venit sa ne inchinam Lui”cum magi nu parintilor,nu Mariei,nu lui Iosif,nu traditiei,nu formelor,nu dogmei,Nu noi am venit sa ne inchinam Lui( Isus merita toata inchinarea si adorarea noastra)

(6 ) MINUNEA ACCEPTARI.Isus a venit intr-o iesle ca sa aiba acces la El toti muritori .

Dumnezeu si azi mai face minuni ;transforma oameni pentru El .Toti cati s-au intalnit cu adevarat cu El au devenit oameni noi cu o viata noua ,faptele intunerecului s-au dus au aparut faptele luminii.

El poate sa faca si in viata ta o minunea chiar azi..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s