ZIUA SOCOTELILOR ITI ESTE HOTARATA…

ZIUA SOCOTELILOR PENTRU TINE

TIMPUL ITI ESTE LIMITAT…

ZIUA SOCOTELILOR ITI ESTE HOTARATA

In vremea aceea, Ezechia a fost bolnav pe moarte. Prorocul Isaia, fiul lui Amot, a venit la el si i-a zis: „Asa vorbeste Domnul: „Pune-ti in randuiala casa, caci vei muri, si nu vei mai trai.”(Isaia.38:1)

Te afli de multa vreme pe patul de suferinta (o boala  te termina)  auzi vocea doctorului :”Am facut tot ce am putut “.isi ridica  umeri ,si apoi continua:”Nu mai pot sa fac nimic pentru tine”.

Dupa ani de biruinte si prosperitate,imparatul Ezechia cade la pat, bolnav pe moarte, ca imparat ,mai era speranta (doctori cei mai buni il inconjoara,banii sunt din prisos),dar in mijlocul sperantei ce il mai tine in viata ,se deschid portile castelului  imparatesc ,intra prorocul cu o veste(ce veste o sa-mi aduca):”Asa vorbeste Domnul;Pune-ti in randuiala casa ,caci vei muri,si nu vei mai trai”.                                                                                                                                                                                                                                                                                             Ce se mai poate face in asemena situatia… Daca un doctor iti spune :nu mai e nici o sansa,te gandesti si spui :doar nu esti singurul doctor ,mergi la un altul,pentru al-doilea diagnostic(poate e mai imbucurator). Ce faci ?cand auzi vocea Domnului:”Asa vorbeste Domnul,vei muri… ce faci? Care ar fi reactia ta?                                                                                                           Sa privim cum a reactionat ,Ezechia:

(1)   Si-a schimbat atitudinea despre viata- poti sa mori oricand.

(2)   Stirea morti il pune in pozitia de a se apropia mai mult de Dumnezeu.

(3)   Stirea morti ,il face sa realizeze ;viata lui depinde de Dumnezeu.

Realizarile acestea l-au impins la actiune:

(1)   Am nevoie de un timp (numai singur ) cu Dumnezeu,  Ezechia s-a intors cu fata la perete (Isaia.38:2) Ezechia isi da seama caci viata lui depinde de Dumnezeu,caci numai El poate sa ii lungeasca zilele vieti. Mai sunt oameni care au realizat lucrul acesta:Iata ca zilele mele sunt cat un lat de mana, si viata mea este ca o nimica inaintea Ta. Da, orice om este doar o suflare, oricat de bine s-ar tine.  (Ps.39:5)

(2)Am sa implor mila lui Dumnezeu.(sa ii aduc aminte de viata mea)”Doamne, adu-Ti aminte ca am umblat inaintea Ta cu credinciosie si inima curata si am facut ce este bine inaintea Ta!”(Isaia.38:3) El a facut ce este placut inaintea Domnului, intocmai cum facuse tatal sau David.  A indepartat inaltimile, a sfaramat stalpii idolesti, a taiat Astarteile si a sfaramat in bucati sarpele de arama pe care-l facuse Moise, caci copiii lui Israel arsesera pana atunci tamaie inaintea lui: il numeau Nehustan. El si-a pus increderea in Domnul Dumnezeul lui Israel; si dintre toti imparatii lui Iuda, care au venit dupa el sau care au fost inainte de el, n-a fost niciunul ca el. El s-a alipit de Domnul, nu s-a abatut de la El si a pazit poruncile pe care le daduse lui Moise, Domnul.  Si Domnul a fost cu Ezechia, care a izbutit in tot ce a facut.(2 Imp.18:3-7)

(3)Si-a verificat credinta in Dumnezeu prin rugaciune.=  s-a rugat Domnului(Isaia.38:3) ) Imaginati-va ce rugaciune ,o rugaciune pe care numai unul care isi vede moarte in fata poate sa rosteasca.

(4)Si-a varsat tot focul inimi inaintea Domnului . Si Ezechia a varsat multe lacrimi(Isaia.38:3) Erau lacramile unui disperat,a unuia care isi vedea viata terminate,si implora mila Celui care poate sa ii mai de-a viata.

EZECHIA A SCHIMBAT PLANUL LUI DUMNEZEU.

Atunci cuvantul Domnului a vorbit lui Isaia astfel:  „Du-te si spune lui Ezechia: „Asa vorbeste Domnul Dumnezeul tatalui tau David: „Am auzit rugaciunea ta si am vazut lacrimile tale. Iata ca voi mai adauga inca cincisprezece ani la zilele vietii tale.(Isaia.38:4-5)

*Dumnezeu a fost induplecat.

*Dumnezeu a ascultat rugaciunea

*Dumnezeu i-a lungit viata=inca cincisprezece ani  la zilele vieti lui.

Suntem la sfarsitul anului ;poate e ultimul an pentru uni din noi si apoi va veni o zi a socotelilor,Cum  ne vom infatasa inaintea Lui ?

~strainisicalatori~

(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s