ESTI PREGATIT SA TE INTALNESTI CU EL?

ESTI GATA SA IL INTALNESTI PE DUMNEZEU?

De aceea, iti voi face astfel, Israele – si fiindca iti voi face astfel, pregateste-te sa intalnesti pe Dumnezeul tau, Israele!” (Amos.4:12).

Pana aici putem sa spunem :”Dumnezeu ne-a ajutat”,in anul 2011 a fost cu noi ,a stiut prin tot ce am trecut,acum la sfarsit de an putem sa ii multumim caci suntem inca in viata.Suntem gata sa ne imbarcam pentru un nou an:”2012”,dar daca anul care vine va fi ultimul an;suntem noi gata asa cum spune  Amos in cuvintele lui;  “ sa intalnesti pe Dumnezeul tau Israele!”(Amos.4:12)

Amos era chemat de Dumnezeu in slujba pe cand era pastor:(unul din pastorii din Tecoa..Amos.1:1) In inima lui Dumnezeu se pare caci este un loc special pentru pastori,foarte de multe ori El a chemat in slujba pastori;Abel,Avram,Isac,Iacov,Iosif,Moise,David…pastori din campia Betleemului si multi alti…

Amos ,avea pentru popor  cuvant din partea Domnului ;un mesaj al pocaintei,un mesaj al intoarceri la Dumnezeu,fiindca poporul nu se intorcea de la faptele lui,Dumnezeu a trebuit sa trimita un mesaj prin care descopera poporului ca va  veni o vreme in care va  trebuie sa  se intalaneasca  cu Dumnezeu.

IN MESAJ SE DESCOPERA:

-Existenta lui Dumnezeu=El este in control.

-Dumnezeu are putere=si va aduce toate lucrurile la judecata.

-Dumnezeu are legii/principi=care trebuiesc respectate.

-Dumnezeu are o zi a judecati=a intalniri cu El.

-Ziua de judecata a lui Dumnezeu este hotarata.

-Avertizare=iti dau timp de pregatire de pocainta-sa nu ai nici o scuza.

Chiar daca uni spun caci nu va exista o zi a judecati ,eu raman la cuvantul lui Dumnezeu(care nu minte)va fi o zi a judecati uitati ce scrie apostolul Petru in una din scrisorile lui:Domnul nu intarzie in implinirea fagaduintei Lui, cum cred unii; ci are o indelunga rabdare pentru voi si doreste ca niciunul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta. Ziua Domnului insa va veni ca un hot. In ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile ceresti se vor topi de mare caldura, si pamantul, cu tot ce este pe el, va arde. Deci, fiindca toate aceste lucruri au sa se strice, ce fel de oameni ar trebui sa fiti voi, printr-o purtare sfanta si evlavioasa,  asteptand si grabind venirea zilei lui Dumnezeu, in care cerurile aprinse vor pieri, si trupurile ceresti se vor topi de caldura focului?  Dar noi, dupa fagaduinta Lui, asteptam ceruri noi si un pamant nou, in care va locui neprihanirea. De aceea, preaiubitilor, fiindca asteptati aceste lucruri, siliti-va sa fiti gasiti inaintea Lui fara prihana, fara vina si in pace. (2 Petru.3:9-14)

CUM SA MA PREGATESC IN A MA INTALNI CU DUMNEZEU?.

Cel mai bun raspuns cred caci ar fi acesta,chiar daca unii ar spune e un joc de cuvinte ,o nu.ca sa fi pregatit sa te intalnesti cu Dumnezeu trebuie sa:

-TE INTALNESTI CU EL MAI INTAII.

Daca ai acceptat o intalnire cu El in camaruta tainica a inimi tale,ai facut primul pas.

-Trebuie sa Il intalnesti pe Dumnezeu si sa devina Mantuitorul tau,aratandu-ti drumul spre El.Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.(Ioan 14:6)

-Sa accepti sa devii proprietatea Lui:. Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti, dar, pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.(1Cor.6:20)  Voi ati fost cumparati cu un pret. Nu va faceti, dar, robi oamenilor(1Cor.7:23)

-Recunoaste in fata Lui caci esti un om pacatos caci numai in felul acesta te califici pentru a fi cu El: „Nu cei sanatosi au trebuinta de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit sa chem la pocainta nu pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi.”(Marcu.2:17)

-Accepta-I prietenia oferita,si comportate ca un prieten:Voi sunteti prietenii Mei, daca faceti ce va poruncesc Eu. (Ioan.15:14)

-Accepta-L pe Fiul si vei avea viata. Cine are pe Fiul are viata; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viata.  V-am scris aceste lucruri ca sa stiti ca voi care credeti in Numele Fiului lui Dumnezeu aveti viata vesnica(1Ioan.5:12-13)

IN CONCLUZIE:

*Ca sa fii mantuit iti trebuie credinta:  „Crede in Domnul Isus, si vei fi mantuit tu si casa ta.”(Fapte.16:31)

*Marturiseste-ti pacatele si lasate de ele , si sa nu le mai faci din nou: Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept ca sa ne ierte pacatele si sa ne curete de orice nelegiuire.(1Ioan,1:9)

*De ce trebuie sa ne marturisim?; Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu.(Rom.3:23)

*Cosecinta nemarturisiri:Fiindca plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru. (Rom.6:23)

*In cer nu se ajunge ca o recompense a faptelor bune pe care le facem,ci vom ajunge prin mila si harul Domnului(noi facem fapte ca raspuns al mantuiri,nici decum ca sa fim mantuiti)

Exista o judecata si trebuie sa vie (spunea un roman)va fi o zi a socotelilor ;ceace iti spun tie imi spun si mie:Pregateste-te sa te intalnesti cu Dumnezeu>

….. oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata,(Evrei.9;27)

Amin.

Lasă un comentariu