LACOMIA(3)

*DIN PRICINA LACOMIEI

(1)   Eva a pierdut raiul(gradinaEden). (Genesa.3:13).

(2)  Lota pierdut tot…tot… (Genesa.19:17).

(3)   Iacov a parasit tot – fugind in tara straina.(Genesa.27:43).

(4)   Core a fost inghitit de pamant.(Num.16:32).

(5)   Gheazi s-a umplut de lepra.(2Imp.5:27).

(6)   Iuda s-a sinucis…(Fapte.1:18).

(7)   Stai departe de omul  lacom.(Prov.15:27;Prov.28:25;1Cor.5:11)

(8)   Lacomul pierde dreptul de-a intra in Imparatia lui Hristos. Caci stiti bine ca niciun curvar, niciun stricat, niciun lacom de avere, care este un inchinator la idoli, n-are parte de mostenire in Imparatia lui Hristos si a lui Dumnezeu. (Efes.5:5)

  • Aceasta este soarta tuturor celor lacomi de castig, lacomia aduce pierderea celor ce se      de dau la ea. (Prov.1:19).

*LACOMIA ACCEPTATA:

– Deschid gura si oftez, caci sunt lacom dupa poruncile Tale. (Ps.119:131)

Comoara nimanui (o istorioara)

Trei oameni calatoreau odata printr-o padure.Acolo gasise o comoara,pe care au impartit-o in parti egale.Cum insa mancare li se ispravise,erau hotarati ca cel mai tanar dintre ei sa mearga in satul cel mai apropiat sis a cumpere ceva de-ale mancarii.                                                                                                                                        In drum spre sat omul nostru  isi zise:                                                                                                                                                                                                                                                    -Mi-am primit partea si sunt bogat;dar as fi mai bogat,daca intreaga comoara,ar fi a mea;nu va fi greu ,sa omor pe cei doi tovarasi si sa le iau  si partile lor;le voi otravi alimentele ce le voi cumpara,le voi spune ca eu am mancat in sat;ei vor manca si toti banii vor fi ai mei. La randul lor.cei doi tovarasi ramasi la marginea paduri,vazandu-se singuri,si-au zis :”Ce nevoie avem sa impartim noi banii cu cel care a plecat in sat dupa mancare?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       -Stim ce avem de facut;cand va sosi cu mancarea,o sa faca el cunostinta cu taisul cutitelor noastre.Intr-adevar ,cand tanarul s-a inapoiat,ceilalti doi l-au ucis;au mancat din mancarea adusa,dar au murit indata si ei,iar comoara ramasese a nimanui. Iata ce prapad face pacatul lacomiei.

~strainisicalatori~

(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s