BARFA (2)

 
CARTEA DE VIZITA A BARFEI
Ma numesc: Bârfa, n-am nici un respect pentru justitie. Eu ii mutilez pe oameni, dar nu-i ucid. Le rup inimile si le ruinez viata. Sunt vicleana, rautacioasa si cresc in putere cu vârsta. Cu cat vorbesc mai mult, cu atat sunt tot mai crezuta. Victimile mele sunt fara ajutor, nu se pot proteja impotriva mea, caci eu n-am nume si nici fata. Sa ma darame este imposibil. Cu cat se incearca mai mult sa ma dea jos, cu atat devin mai inselatoare.N-am nici un prieten. De-ndata ce defaimez reputatia cuiva, niciodata nu va mai fi aceeasi ca mai inainte. Eu rastorn guverne si ruinez casatoriile, distrug carierele oamenilor si aduc nopti albe, dureri de inima si indigestie. Fac pe oamenii nevinovati sa planga pe pernele lor. Numele meu e dispretuit, toti ma numesc: “Bârfa”. Eu produc senzatie la buletinele de stiri,dar si dureri de cap la oameni nevinovati.Te folosesti de mine vei deveni un :”BARFITOR”(autor anonim)

(1) BARFITORUL ARE TIMP NUMAI DE-A BARFI:

-Barfitori in totdeauna au timp pentru barfit in timp ce cei harnici sunt ocupati:” Totodata se deprind sa umble fara nicio treaba din casa in casa; si nu numai ca sunt lenese, dar sunt si limbute si iscoditoare, si vorbesc ce nu trebuie vorbit.(1(Tim.5:13)

(2) GURA BARFITORULUI DARAMA CETATI:”Cetatea se inalta prin binecuvantarea oamenilor fara prihana, dar este surpata prin gura celor rai.” (Prov.11:11)

(3) BARFITORUL E UN OM FARA MINTE: “ Cine defaima pe aproapele sau este fara minte, dar omul cu pricepere primeste si tace.” (Prov.11:12)

(4) BARFITORUL NU ARE “CUVANT”(NU POATE FI CREZUT):” Cine umbla cu barfe da pe fata lucruri ascunse, dar sufletul credincios tine ce i s-a incredintat. (Prov.11:13)

-Intocmai ca stirile de la news o data vorba intrata pe ureche iasa cu forta pe gura,unii oameni sunt considerati destepti pana ce isi deschid gura.

(5) BARFITORUL E UN DISTRUGATOR DE RELATI: ”Omul neastamparat starneste certuri, si paratorul dezbina pe cei mai buni prieteni. (Prov.16:28)                                                    Lovitura / durerea, provocata prin cuvintele barfitorului e mai dureroasa decat taietura secerei dintr-un lan de grau.(dutu)                                                                                                      Vorbirea de rau/barfa rupe prietenia fratilor de cruce (dutu).

(6) BARFITORUL NU ARE SECRETE: ”Cine umbla cu barfe da pe fata lucrurile ascunse; si cu cel ce nu-si poate tine gura sa nu te amesteci. (Prov.20:19) Daca ai un secret pastreaza-l pentru tine;o data spus barfitorului devine stire(dutu).

(7) BARFITORUL E O SURSA DE CEARTA: ”Cand nu mai sunt lemne, focul se stinge; si cand nu mai este niciun clevetitor, cearta se potoleste.”(Prov.26:20).

(8) BARFITORII SUNT LENESI SI NEORGANIZATI: “ Auzim insa ca unii dintre voi traiesc in neoranduiala, nu lucreaza nimic, ci se tin de nimicuri.”(2Tes.3:11).

(8) BARFITORUL E UN CAZUT SPIRITUAL:” Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neingaduite.

Astfel, au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lacomie, de rautate; plini de pizma, de ucidere, de cearta, de inselaciune, de porniri rautacioase; sunt soptitori, (Rom.1:28-29).

(9) NU ITI FACE BARFITORUL PRIETEN:”Cum il barfeste pe altul asa  te va  barfi  si   pe  tine.”(dutu)

(10) TINE BARFITORUL LA DISTANTA:”Sa nu dati cainilor lucrurile sfinte si sa nu aruncati margaritarele voastre inaintea porcilor, ca nu cumva sa le calce in picioare si sa se intoarca sa va rupa.” (Mat.7:6)

(11) BARFITORUL VA FI PEDEPSIT DE DUMNEZEU:”  Pe cel ce cleveteste in ascuns pe aproapele sau, il voi nimici; pe cel cu priviri trufase si cu inima ingamfata, nu-l voi suferi.(Ps.101:5)

*Inainte de-a repeta o stire intreaba-te:

1.E adevar?

2.E nevatamatoare?

3.E necesara?

-Chiar trebuie sa o spun si altora ?

Suntem crestini si trebuie sa ne deosebim: “Vorbiti intre voi cu psalmi, cu cantari de lauda si cu cantari duhovnicesti, si cantati si aduceti din toata inima lauda Domnului”. (Efes.5:19)

~strainisicalatori~

(dutu)

Un gând despre „BARFA (2)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s