SMOCHINUL NERODITOR

DESPRE SMOCHIN ;MI-AR PLACE SA STII…

Smochinul (Ficus carica)

Se pare caci smochinul se afla printre primele plante cultivate de om,in Valea Iordanului au fost descoperite fructe fosilizate datand 9400-9200 de ani IH (era noastra)

-smochinul traieste foarte bine in zonele calde

-are nevoie de multa caldura

-are nevoie de multa lumina

-il deranjaza cand il bate vantul

-are un frunzis foarte bogat:

-produce pana la doua recolte pe an ;primavara tarziu si apoi in toamna

-e foarte setos ,are nevoie de foarte multa apa.

-daca vrei sa il muti din ghiveci in gradina e deranjat daca arunci pamantul de langa radacini si s-ar putea sa nu mai traieasca.

Frunzele de smochin au fost folosite de Adam si Eva pentru a si face sorturi;” Atunci li s-au deschis ochii la amandoi; au cunoscut ca erau goi, au cusut laolalta frunze de smochin si si-au facut sorturi din ele. (Fac.3:7) “

Frunzele find multe si dese fac o umbra odihnitoare:”  In ziua aceea – zice Domnul ostirilor – va veti pofti unii pe altii sub vita si sub smochin.” (Zah.3:10) Iuda si Israel, de la Dan pana la Beer-Seba, au locuit in liniste fiecare sub via lui si sub smochinul lui, in tot timpul lui Solomon. (1Reg.4:25) ci fiecare va locui sub vita lui si sub smochinul lui, si nimeni nu-l va mai tulbura. Caci gura Domnului ostirilor a vorbit. (Mica.4:4)

Smochinele sunt de dorit pofticoase:”Pentru ce ne-ati scos din Egipt si ne-ati adus in acest loc rau, unde nu este nici loc de semanat, nici smochin, nici vita, nici rodiu, nici apa de baut?” (Num.20:5)

Vrei sa mananci smochine ,trebuie sa ingrijesti de smochin e pretentios:”Cine ingrijeste de un smochin va manca din rodul lui, si cine-si pazeste stapanul va fi pretuit. – (Prov.27:18)

Smochinul nu are rod incontinu in el (rodeste in unele zone de 2 ori pe an):”A vazut un smochin langa drum si S-a apropiat de el; dar n-a gasit decat frunze, si i-a zis: „De acum incolo, in veac sa nu mai dea rod din tine!” Si indata smochinul s-a uscat. (Mat.21:19)

     Smochinul este un prevestitor al primavera:”De la smochin invatati pilda lui: cand ii fragezeste si infrunzeste mladita, stiti ca vara este aproape. (Mat.24:32)

Smochinul este plantat pentru a aduce roda: A vazut un smochin langa drum si S-a apropiat de el; dar n-a gasit decat frunze, si i-a zis: „De acum incolo, in veac sa nu mai dea rod din tine!” Si indata smochinul s-a uscat. (Mat.21:19)

Smochinul neroditor chiar daca are un frunzis bogat este taiat si aruncat in foc:” Ucenicii, cand au vazut acest lucru, s-au mirat si au zis: „Cum de s-a uscat smochinul acesta intr-o clipa?” (Mat.21:20) Petru si-a adus aminte de cele petrecute si a zis lui Isus: „Invatatorule, uite ca smochinul pe care l-ai blestemat s-a uscat.” (Marc.11:21)

Omul increzator in Dumnezeu poate trai si fara smochine. Smochinele sunt foarte bune (am si eu in gradina cativa smochini de diferite soiuri ce sa mai spun in vremea roadelor mananc numai smochine) dar asata nu ma face sa nu pot trai fara ele,nu am avut in Romania smochine si a fost bine si fara ele:”Caci, chiar daca smochinul nu va inflori, vita nu va da niciun rod, rodul maslinului va lipsi, si campiile nu vor da hrana, oile vor pieri din staule, si nu vor mai fi boi in grajduri, (Hab.3:17) eu tot Il voi lauda ,pe Dumnezeu.

Biblia aseamana Israelul cu smochinul dar in acelasi timp se asemana cu fiecare om,care trebuie sa aducem roade in credinta.

Sa fim realisti ,trebuie sa aducem roada si nu orice roada roade de care sa se poata bucura Isus.

~strainisicalatori~                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Smochinul Neroditor

   (dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s