E ,RUGACIUNEA PE CALE DE DISPARITIE ?

 

RUGACIUNEA

Cu fiecare an rugaciunea e tot mai neglijata ,ma intreb :”va veni vremea cand nu va mai fi nevoie de ea,ori o neglijam cu fiecare zi,pana va dispare din localurile de rugaciune ,din casele noastre,din camaruta tainica? Ce vom face atunci cum vom cere ajutor de la Dumnezeu? Cine ne va ajuta?

Nimeni nu se ridica mai presus de viata de rugaciune.

Predicatorul care nu se roaga,se joaca=de-a predicatul.

Poporul care nu se roaga se rataceste.

Amvonul poate deveni o vitrina a talentelor,dar in camaruta de rugaciune nu sunt aplauze.Saracia Biserici cea mai vadita astazi,este rugaciunea.Avem multi organizatori,dar putini agonizatori,multi jucatori,putini rugatori;da putini rugatori –gladiatori in rugaciune. O multime de slujitori,putini luptatori,multe temeri,putine lacrimi,moda si parade prea mare,dar prea putina ravna in lucrare,multi sfatuitori,putini ostenitori.

Daca gresim in privinta aceasta,a rugaciuni gresim in toate.Cele doua cerinte pentru o viata biruitoare de credinta,sunt viziunea si pasiunea,amandoua fiind nascute si mentinute prin rugaciune.Chemarea de-a predica e deschisa unui numar mic de oameni,dar chemarea la rugaciune,cea mai inalta chemare din toate cele adresate oamenilor este deschisa tuturora. Credinciosii anemici spiritual isi spun:”Asta seara nu merg la adunare,e doar ora de rugaciune!”

S-ar putea ca diavolului sa nu-I fie teama de cele mai multe predici,dar sa ii fie teama de clipele de rugaciune. Experientele trecute arata ca isi mobilizeaza toate armatele lui nebune sa lupte impotriva poporului lui Dumnezeu cand acesta se roaga.

Crestinii moderni stiu prea putin ce insemneaza”a lega si a deslega”,desi paguba e doar a noastra. “Orice vei lega  pe pamant va fi legat in ceruri…”Ati facut lucrul acesta in ultima vreme?Dumnezeu nu-Si risipeste puterea Sa;dar ca sa fim mult pentru Dumnezeu,insemneaza sa fim mult cu Dumnezeu!. Lumea de azi se indreapta spre iad cu o viteza care face ca avioanele de azi sa para broaste testoase,dar vai ce putini isi mai aduc aminte de cand n-am stat de veghe o noapte intreaga asteptand de la Domnul raspuns la rugaciune lor pentru o trezire care sa zguduie pamantul.Ne emotionam greu azi. Si confundam schelaria cu cladirea.Predicile de azi,cu interpretarile lor palide a adevarurilor divine,forteaza oamenii sa considere multa activitate drept prioritate,multa comosie drept creatie,si multa galagie drept trezire.

Taina rugaciunii este rugaciunea in taina.Un om care pacatuieste ,nu se mai roaga,dar cel ce se roaga nu mai pacatuieste.Suntem saraci ,am dat faliment in viata spirituala ,dar nu ni se moaie inima si nu ni se indoaie genunchii.Rugaciunea  e extraordinar   de simpla,dar este in mod simplu extraordinara.

Rugaciunea este  cea mai simpla forma de vorbire pe care o poate incerca noul nascut,si totusi atat de  sublima incat intrece in frumusete orice alta arta si  depaseste vocabularul uman.O “Niagara” din cuvintele inflacarate nu insemneaza ca Domnul  e impresionat si miscat. Una din rugaciunile  cele mai adanci de pe paginile Bibliei n-a avut cuvinte:”Numai buzele si le misca,dar nu I se auzea glasul.” Nici o oratorie! Doar “suspine negraite!”. Am ajuns asa de sub standard fata de crestinismul Nou Testamental incat nu mai recunoastem credinta sfanta a stramosilor,si suntem orbiti de credinta falsa,isterica  a contemporanilor?

Rugaciune e pentru un credincios ceea ce e capitalul pentru un om de afaceri.Poate cineva sa nege adevarul ca in organizarea si in administrarea bisericilor moderne povoara ceea mai arzatoare sunt banii?. Si totusi ,aceasta de capetenie  a bisericilor moderne a fost neglijata cu desavarsire de biserica Noului Testament.Accentul nostru  e pe “a achita”.a lor era pe “a se ruga”.Noi cand ne-am achitat cheltuielile,ne-am potolit elanul,ravna,rugaciunea;ei cand se rugau se cutremura se zguduia locul!. In privinta aceasta,rugaciunea,rugaciunea Nou  Testamentala,rugaciunea inspirata de Duhul Sfant,rugaciunea care sperie iadul si cutremura pamantul,niciodata n-a fost lasata  ca azi in seama unui grup asa de mic de oameni.Iar rugaciunea de felul acesta nu poate fi inlocuita cu nimic.Ori o traim,ori murim!

*O religie bazata doar pe sentimentalism si sensationalism e cea mai groaza din toate plagile care ar putea sa cada asupra oamenilor.Ruperea de realitate e destul de trista,dar urmarea a iluzilor e un pacat de moarte. (S.Chadwick)

*E bine   sa  ne debarasam de parerea gresita ca a avea  credinta este o dovada de eroism spiritual pe care numai cateva suflete selectate il pot arata.Da,exista eroi ai credintei,dar credinta nu e doar pentru eroi.Credinta e mai degraba o dovada de viata,de vigoare spirituala ,de putere .de maturitate. (P.T.Forsyth)

*Cand Dumnezeu vrea sa reverse Har imbelsugat peste poporul Sau,intai ii cere sa se roge.(Matthew Henry)

*Adevar fara entuziasm,morala fara sentimente,ritual fara suflet,acestea sunt lucruri pe care Hristos le-a condamnat fara crutare.Fiindca toate acestea,fara foc in ele,nu sunt decat o filozofie fara Dumnezeu,un sistem de etica,o superstititie. (S.Chadwich)

*Fiti plini de ravna cu Duhul ;slujiti Domnului !

*Rugati-va neincetat. (1Tes.5:17)

~strainisicalatori~

(dutu)

3 gânduri despre „E ,RUGACIUNEA PE CALE DE DISPARITIE ?

 1. Frecvenţa rugăciunii în singurătate, dovedeşte credinţa ce o afirmi! Mi-a plăcut mult articolul, fii binecuvântat!

  Rugaciune
  Candela să-mi ardă Doamne-n orice vreme,
  Şi ulei rezervă ajută-mă să-mi iau
  Ca-n lumina ei să nu am a mă teme,
  De răspunsul ce va trebui să-l dau.

  Viaţa mea întreagă de folos să-ţi fie,
  Chiar de-ar fi să fiu jertfă pe altar
  S-ard în întregime cum îţi place Ţie,
  Viaţa şi slujirea-mi să nu fie-n zadar.(de Greta Andreica)

  • E usor sa vorbesti depre rugaciune dar e greu sa o practici in toate situatile vieti.
   Am gasit ceva interesant despre rugaciune:
   „Mâinele cele mai lungi

   Într-o revistă ştiinţifică, un învăţat a pus odată întrebarea:
   -Care oameni şi care popoare ar avea mâinele cele mai lungi?
   S-au strâns multe răspunsuri. Unii spuneau că negrii ar avea mâinele cele mai lungi, alţii că popoarele din Răsărit, alţii că hoţiii de buzunare. Între răspunsuri a fost însă şi unul ciudat, care zicea aşa:
   -Eu cred că mâinele cele mai lungi le au oamenii care se roagă din toata inima lui Dumnezeu, pentru că mâinele acestor oameni ajung până la cer şi iau de acolo, prin rugăciune, tot ce le trebuie. Astfel de mâini a avut, spre pilda, si Ilie-proorocul, care şi-a întins mâinile în semn de rugăciune şi a încuiat cerul şi iaraşi l-a descuiat, prin rugăciune.
   Minunat răspuns! Să ne fie şi noua de învăţătura

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s