SUTASUL CORNELIU

*CORNELIU UN OM RESPONSABIL (Fapte.10)

Responsabilitatea este o calitate de dorit pentru zilele in care traim,cu toate acestea ,tot mai putini oameni sunt responsabili. Responsabilitatea este pe cale de disparitie.Corneliu prin trairea si actiunile lui s-a dovedit a fi un om responsabil . Rugaciunea mea e sa fie tot mai multi oameni responsabili ;in familie in biserica si in societatatea unde traim.Amin.

1. -Om cucernic.( vers.2)
2. -Om temator de Dumnezeu.vers.2)
3. -Un om cu o familie deosebita.(vers .2)
4. -Om rugativ. (vers.2)
4.-Milostiv.( vers.2)                                                                                                                                                                                                                                                                                                            5. -Vorbit de bine. (vers.22)
6. -Gata sa invete.( vers.33)
De-si avea o sumedenie de calitati bune,golul din inima lui nu putea fi umplut ,avea nevoie de Dumnezeu.

Calitatea de a fi un om  rugativ, l-a ajutat sa isi exprime nevoia  inaintea lui Dumnezeu. Biblia ne spune;ca Dumnezeu asculta rugaciunea,observam inca un  caz unde Marele Dumnezeu trimite raspunsul  printr-o vedenie.Dumnezeu se lasa gasit de toti
cei ce il cauta.
Corneliu era gata sa asculte vocea Domnului.
Dumnezeu pregateste ascultatori,si deasemenea pregateste mesagerul (predicatorul Petru).

Cu o audienta ideala=gata sa asculte mesajul (vers.33)
Un predicator trimis de Dumnezeu (Petru)
Un mesaj deosebit  (Mantuitorul Isus)
S-a obtinut un rezultat deosebit  =Toti mantuiti.
Amin

~strainisicalatori~

(dutu)

4 gânduri despre „SUTASUL CORNELIU

 1. Intelepte sunt lucrarile lui Dumnezeu.Citind Fapte 10, mi-am dat seama ca Dumnezeu lucreaza deosebit.Ganditi-va la final, la ceeea ce s-a intamplat acolo, cand in Fapte 11:18, dupa ce isi potolisera mania lor cei din Ierusalim, au slavit pe Dumnezeu si au zis…Dumnezeu a dat deci si Neamurilor pocainta ca sa aibe viata”.S-a folosit Dumnezeu de Corneliu, ca Sa anunte omenirea ca a dat Neamurilor pocainta.Amintiti-va de Ioan Botezatorul, care propovaduia botezul pocaintei, dar el nu a venit la Neamuri, ci propovaduia in pustia Iudeii, linga Iordan, si poate mai tarziu noi am fi plans ca nu am primit o asemenea sansa ca si ei, si ne am fi umplut de ingrijorari probabil, dar Dumnezeu a avut fixata ziua cand sa dea si Neamurilor pocainta, ca prin pocainta sa avem viata vesnica.Si prin cortul lui Corneliu a trecut planul lui Dumnezeu.Si Dumnezeu S-a folosit de un pescar plin de Duhul Sfant ca sa aduca aceasta veste buna Neamurilor.Ar fi fost probabil o zi ca si oricare alta pentru Petru, daca nu avea aceea vedenie, si talmacirea pe care a primit-o la vedenie a fost tocmai lucrarea cu noi Neamurile, si ne bucuram pentru ca asa a vrut Dumnezeu Sa ii transmita si lui Petru mesajul, dar si noua .Dumnezeu lucreaza dar cu oameni care sunt ascultatori.Binecuvantat Sa fie Dumnezeu in veci vecilor.

  • Fapte 10. Dumnezeu a dat deci si Neamurilor pocainta, ca sa aiba viata.

   iunie 18, 2012

   Citind acest capitol 10 din Faptele Apostolilor, Dumnezeu m-a facut ca sa inteleg ca Dumnezeu in bunatatea Lui, a pregatit in cele mai atente detalii ca Evanghelia Lui sa ajunga si la neamuri. Aici in acest capitol se rezolva multe probleme nerezolvate inca, ca de pilda apostolul Petru intelege in sfarsit ca nu ceea ce intra in gura spurca pe om si am sa pun intr-o paranteza imprejurarea in care Petru primeste lamurire din partea lui Isus despre acest lucru si totusi nu intelege atunci vorbele lui Isus, (11. Nu ce intra in gura spurca pe om; ci ce iese din gura, aceea spurca pe om.”

   12. Atunci ucenicii Lui s-au apropiat si I-au zis: “Stii ca fariseii au gasit pricina de poticnire in cuvintele pe care le-au auzit?”

   13. Drept raspuns, El le-a zis: “Orice rasad pe care nu l-a sadit Tatal Meu cel ceresc va fi smuls din radacina.

   14. Lasati-i: sunt niste calauze oarbe; si cand un orb calauzeste pe un alt orb, vor cadea amandoi in groapa.”

   15. Petru a luat cuvantul si I-a zis: “Desluseste-ne pilda aceasta.”

   16. Isus a zis: “Si voi tot fara pricepere sunteti?

   17. Nu intelegeti ca orice intra in gura merge in pantece si apoi este aruncat afara in hazna?

   18. Dar, ce iese din gura vine din inima, si aceea spurca pe om.

   19. Caci din inima ies gandurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtisagurile, marturiile mincinoase, hulele.

   20. Iata lucrurile care spurca pe om; dar a manca cu mainile nespalate nu spurca pe om.”Matei 15.) , si Isus nu vrea ca Petru sa ramana cu lectia neinvatata, deaceea in aceasta intamplare il face ca sa priceapa odata pentru totdeauna aceste vorbe a lui : ,,Nu ce intra in gura spurca pe om“”, prin cuvintul descoperit in aceasta rapire sufleteasca: ,,Ce a curatit Dumnezeu, sa nu numesti spurcat.“(v.15.). Iata dar ca toate caile lui Dumnezeu de a lucra sunt pline de intelepciune, Dumnezeu nu lasa pe nimeni incurcat atunci cind exista binenteles si dorinta noastra de a iesi din incurcatura. Apoi o alta mare problema care se pare ca noi nu o intelegem este ca din camera de comanda a lui Dumnezeu se fac trimiterile pe teren in ogorul si in via lui Dumnezeu, si nu de prin vreun birou a vreunui teolog sau a vreunei institutii religioase.

   In timp record si fara ca sa tina cont de dimensiuni si spatiu, Dumnezeu stie unde este Petru, dar in acelasi timp si ingeri stiu unde este Petru, in timp util Dumnezeu stie despre tine unde esti localizat, si stie unde sa te trimita ca sa fi de folos lucrari Lui. Evanghelia aici pe pamant nu ii propovaduita de ingeri, ca daca ar fi fost asa, acum in acest caz, acest inger, ar fi putut linistit sa ii predice lui Corneliu, dar Evanghelia aici pe pamant ii vestita de catre aceia pe care ii trimite Dumnezeu, asadar iti trebuie chemare in aceasta slujba, nu poti de capul tau face nimic, si chiar daca faci de capul tau ceva tot nu poti realiza mai nimic. Aici trebuie sa intelegem ca toate comenzile in Trupul care este Biserica, vin de la Capul care este Hristos.

   Apoi mai este rezolvata o problema aici in acest text. Si anume. Doar milosteniile si rugaciuniile nu sunt indeajuns pentru mantuirea nimanui. Ca daca ar fi fost asa, Corneliu, nu ar mai fi trebuit sa faca nimic altceva decat rugaciunii si milostenii. In unele religii se practica milostenia in regim part time si rugaciunii de paste si de craciun, pe considerentul ca ii destul a fi un om bun care se roaga si ajuta pe alti ca sa ajungi in rai. Normal ca ne convine si noua asta, dar asta nu ii convine lui Dumnezeu, fiindca Dumnezeu pentru mantuirea noastra a dat pe singurul Lui Fiu ca sa moara pentru noi. Rugaciunile si milosteniile sunt lucrurile care daca le faci atrag atentia lui Dumnezeu asupra ta, dar numai ele nu sunt suficiente. Deaceea Corneliu trebuie sa auda si sa invete ce altceva mai trebuie sa faca.

   Si cine sa ii spuna lui Corneliu ce mai are de facut?. Ar fi putut ingerul sa o faca,fiindca era deja acolo, dar nu a facut-o, ar fi fost poate mai usor si pentru Corneliu, dar ingerul stie ca apostolul Petru ii ales de Dumnezeu ca sa faca acest lucru atunci. Ingerul stie ca Petru ii acela care trebuie sa ajunga in fata acestui sutas ca sa ii spuna ceea ce trebuie sutasul ca sa faca(v.6). Si ingerul stie ca Petru predica Evanghelia asa dupa cum a primit-o de la Isus.

   Acuma va rog sa va imaginati pe un Petru ca ar fi venit in fata acestui sutas instarit si i-ar fi batut apropouri pe langa predica si despre bani si ajutorari, cum ar fi reactionat sutasul care culmea numai milosteni facea?. Sau i-ar fi vorbit Petru lui Corneliu ca neaparat el trebuie sa se roage si sa aibe o viata de rugaciune, cum credeti voi ca ar fi reactionat acest sutas?. Fiindca viata de rugaciune si milosteniile trebuie facute, ele insa nu pot sa te ajute la mantuire daca tu in prealabil nu l-ai intalnit pe Hristos,si nu ai crezut in Isus Hristos si nu ai fost botezat in Numele lui Isus Hristos, si nu ai inceput ca sa implinesti ceea ce Isus a poruncit ca sa implinesti.

   Ca multi astazi fac aceasta slujba de a predica, dar tin sa aibe in contextul temei lor si bani ( zeciuielii) si necesitatea lor sau locul unde ei sunt necesari, cersand intr-un fel mila sau bani de la cei care ii asculta.

   Ingerul stia adresa corecta a lui Petru, desi acolo Petru era doar un musafir, totusi ingerul stia si pe propietarul de drept al casei, si ce nume are si ce meserie are. Simon pe nume si tabacar de meserie.

   Nu vi se pare curios ca Dumnezeu lucreaza cu pescari, cu tabacari, cu vamesi, cu doctori, cu sutasi, cu imparatii. Dumnezeu nu este partinitor, Dumnezeu nu se uita la functia ta.

   O alta mare problema rezolvata ii ascultarea. Ii usor sa lucrezi cu oameni care asculta. Aici in acest caz, atat Corneliu, cat si Petru dau dovada de o ascultare inimaginabila. Amandoi acestia au si vietiile pregatite pentru ascultare indiferent de slujba lor, indiferent ca unul este pescar si celalalt este un sutas, la cea dintai porunca a lui Dumnezeu ei sunt gata sa asculte intocmai.

   ,,Cum a plecat ingerul care vorbise cu el, Corneliu a chemat doua din slugile sale, si un ostas cucernic din aceia care-i slujeau in tot timpul si, dupa ce le-a istorisit totul, i-a trimis la Iope.””(v 7)

   A doua zi , Petru, s-a sculat, si a plecat cu ei.”(v.24).

   Ati vazut, este dar nevoie de ascultare, daca vreti ca sa vedeti minuni si lucrari mari .

   O alta mare problema rezolvata este aceea a marturisirii a vietii tale personale, propia ta marturie.

   Unuia ca si Corneliu nu ii rusine ca sa istoriseasca in fata angajatilor sai, experientele lui personale cu Dumnezeu. Aici se vede ca Corneliu are o foarte stransa relatie cu angajatii lui, si le incredinteaza in mainile lor viata lui din spatele cortinei, ceea ce se intampla cu el, si ceea ce trebuie sa faca in dreptul lui .

   Astazi tot mai multi se rusineaza, si nu spun altora , cu atat mai mult unor oameni de serviciu sau oameni angajati sa lucreze pentru ei, despre relatia lor personala cu Dumnezeu, probabil si din cauza ca ea nu exista, dar daca exista atunci Corneliu ne da lectii in atitudinea si in curajul de a marturisi despre lucrarile lui Dumnezeu.

   Apoi o alta mare tema rezolvata, ii relatia ta personala cu Dumnezeu, din care se nasc marile colaborari cu Dumnezeu.

   Si sa nu uitati niciodata ca lucrarile lui Dumnezeu nu incep de la oameni si pe parcursul desfasurari lor este invitat si Dumnezeu ca sa participe, ci lucrarile Lui Dumnezeu incep de la Dumnezeu, si pe parcursul lor, sunt invitati si oameni ca sa participe si sa fie parte din aceste lucrari, intocmai ca si in aceasta intamplare.

   Dar daca vrei ca Dumnezeu sa te foloseasca, atunci tu trebuie sa ai si o relatie continua cu Dumnezeu, si nu o relatie part-time sau o relatie de on- off, cand cu Dumnezeu, cand cu lumea, cand cu Dumnezeu, sau cand cu proiectele tale, sau ambitiile tale.

   Aici trebuie sa alegi, si sa te hotarasti odata, fiindca nu exista cale de mijloc. Daca vrei ca Dumnezeu sa lucreze si cu tine, atunci tu trebuie sa fi la indemana Lui in orice clipa, zi sau secunda din viata ta, gata intotdeauna ca sa iti lesi mrejele cu care pescuiesti, gata ca sa renunti oricand la comfortul care te inconjoara, gata ca sa renunti oricand la reputatia pe care ti-o poate oferi babilonul. Uitati-va ce facea Petru in timp ce Dumnezeu in alta parte Se pregatea ca sa deschida Usa harului pentru neamuri. Petru era la rugaciune, pe acoperisul casei unde era gazduit, Petru nu sta la plaja pe acoperisuri, el nu isi intrerupe legatura lui cu Dumnezeu, de dragul firi pamantesti.

   Foametea in cazul de fata, ii modul si prilejul prin care Dumnezeu alege Sa lucreze cu unul dintre aceia care sta la indemana Lui tot timpul. Pe Petru il ajunge foamea, motiv pentru care el trebuie sa coboare de pe acoperis ca sa manance. Jos in bucatarie gazdele ii pregateau mancarea. Acuma in acest context, Petru cade intr-o rapire sufleteasca, si in fata lui vede cerul deschis, apoi un vas de forma unei fete de masa mare care este coborata si slobozita pe pamant, si in acel vas se aflau tot felul de dobitoace taratoare sau cu patru picioare, si pasarii. Si deodata un glas ii striga lui Petru ca sa se scoale, sa taie, si sa manance din acele vietuitoare.

   Iar Petru care inca nu intelesesera inca ca nu ce intra in om spurca pe om, refuza, zicand: ,Nicidecum, Doamne, Caci niciodata n-am mancat ceva spurcat sau ceva necurat “. In acel moment Petru era inca sub anestezia Legii dintai in ce priveste mancarea .

   Si Dumnezeu insista ca sa ii transmita lui Petru ca el trebuie sa se scoale si sa manance din ceea ce nu a mai mancat, Dumnezeu de trei ori insista ca sa ii spuna lui Petru ca trebuie sa se scoale si sa manance o mancare noua pentru el, o mancare pe care parinti lui nu au mancat-o, o mancare de care neamul lui fuge si nu vrea sa o manance, dar care totusi ii curatita de Dumnezeu.

   De trei ori Dumnezeu vorbeste pentru ca Petru sa inteleaga odata.

   De trei ori si Isus I-a zis lui Petru acelasi lucru in Ioan 21, “” Paste “”, mieluseii Mei, Paste oitele Mele si Paste oile Mele.”.

   Aceiasi slujba pentru trei diferite tipuri de ovine. Mielusei, oite si oii. Dar niciodata Isus nu i-a spus de taratoare sau dobitoace cu picioare sau pasari.

   Insa asa a ales Dumnezeu ca Sa ii transmita lui Petru mesajul Lui. Dar Dumnezeu nu ii da dobitoacele si taratoarele si pasarile in seama lui Petru pentru ca Petru sa le pasca, ci pentru ca Petru sa le taie si sa le manance.

   Ce inseamna sa le taie?.

   Asta inseamna ca ele nu vor mai ramane la fel ca si inainte, ele vor primi o noua forma, dupa cum mana celui care taie o sa i le dea.

   Ce inseamna ca sa le manance.?.

   Asta inseamna ca dupa ce ele au fost taiate, si inlaturat prin taiere tot ce nu era bun, tot ce ramanea bun, se manca, adica era acceptat de Petru, si totodata devenea parte din acelasi trup cu a lui Petru, fiindca orice mananci, si ce intra in tine, in mai mica sau mai mare masura, ramane in tine, fie ca este vorba de grasime, sau fie ca este vorba de vitamine, si totul depinde de cum sti tu sa tai, si dupa cum sti tu sa alegi.

   Si o sa vedeti in versetul 25 si versetul 26, ce inseamna taiere, fiindca sutasul Corneliu desi facea milosteni si se ruga, el nu avea cunostiinta de voia lui Dumnezeu, si primul lucru pe care il face ii acela de a se arunca la picioarele lui Petru si sa se inchine lui Petru, si Petru ca unul care are puterea de a taia, ii taie lui Corneliu acest principiu si aceasta cangrena care a umplut omenirea, si care culmea si astazi inca mai exista, si cred ca stiti si voi oameni care se inchina la oameni, sau la tot felul de statuiete sau bolovani, crezand ca se inchina in felul acesta lui Dumnezeu. Petru asa isi incepe intalnirea lui cu Corneliu, prin a taia lucrurile care imbolnavesc, lucrurile pe care nu ai voie sa le faci, fiindca si Legea spunea ca inchinarea trebuie facuta numai lui Dumnezeu.

   “Caci este scris: “Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si numai Lui sa-I slujesti.” (Mat.4:10).

   Corneliu nu avea cunostiinte despre ce era bine ca sa faca, desi era un om milostiv, si desi se ruga doar lui Dumnezeu. Dar fiindca era in necunostiinta despre ce era bine ca sa faca si ce nu era bine ca sa faca si ceea ce trebuia ca sa faca, Dumnezeu nu Il lasa asa, ci face tot posibilul ca Corneliu sa ajunga si sa cunoasca adevarul Evangheliei.

   Dar si Petru ca sa inteleaga bine vedenia a trebuit ca sa auda pe Dumnezeu insistand de trei ori acelasi lucru. Si asta ii dovada ca Dumnezeu nu accepta solutiile de compromis, Dumnezeu nu Isi schimba mesajul Lui, in functie de puterea ta de percepere, ci Dumnezeu cauta sa Iti trezeasca mintea ta ca sa pricepi acelasi mesaj, chiar daca uneori tie ti se pare ca Dumnezeu face exces .

   Petru care inca in faza primara nu intelesesera vedenia, cauta sa inteleaga singur si nu stia ce sa creada despre intelesul vedeniei, dar si unul ca Petru are nevoie de talmacire, si Dumnezeu si lui Petru ii deschide ochii, chiar daca el este un apostol, asta nu inseamna ca nu mai are nevoie de nimic. Si in timp ce Petru facea eforturi ca sa inteleaga, Duhul Sfant ii da prima mana de ajutor, ii spune sa coboare, il asteapta aceia care in ochii lui Petru sunt necurati, il asteapta aceia care in ochii celor taiati imprejur din Ierusalim sunt niste necuratii. Aceasta zi a fost ziua cand insasi Petru trebuia sa afle de la Dumnezeu , ca Dumnezeu a inceput ca Sa curateasca neamurile . Si Duhul Sfant ii Primul care incepe ca sa deschida ochii lui Petru, ii Primul care il obliga pe Petru sa se scoale, Duhul Sfant ii Primul care ii vorbeste lui Petru, pentru ca Petru sa se pogoare si sa mearga fara nici o sovaire cu acei oameni, fiindca acolo unde trebuia sa ajunga in casa lui Corneliu, il asteptau multi oameni care traiau in necunostiinta de Evanghelie, desi erau oameni buni si milosi, desi erau oameni care se rugau lui Dumnezeu.

   Petru stie ca dupa Lege lui nu ii este ingaduit sa se insoteasca cu vreunul dintr-un alt neam, sau sa intre la vreunul din alt neam.

   De ce Petre?. L-as fi intrebat eu.

   Fiindca Petru ii numea necurati sau spurcati. In ochii celor taiati imprejur, cei netaiati imprejur sunt spurcati , sunt necurati, si Petru nu se departa de acest fel de gandire, si Petru nu vrea sa aibe de a face cu acesti oamenii, si Petru nu vrea ca sa intre in casele lor, indiferent de ce meserie au ei, indiferent daca ei sunt sau nu cineva, Petru nu isi incalca principiile lui, dar in aceasta zi, Petru a capitulat, Petru ii invatat de catre insasi Dumnezeu ca sa nu mai numeasca pe nici un om, da pe nici un om, spurcat sau necurat. Dar veti vedea ca nu numai Petru judeca astfel, ci toti aceia taiati imprejur din Ierusalim aveau acelasi fel de gandire (Fapte 11:2-2,3.). Si Dumnezeu si lor avea Sa le deschida ochii ca sa inteleaga ca Dumnezeu a dat deci si Neamurilor pocainta ca sa aibe viata vesnica. Dumnezeu asa a hotarat ca sa dea si celor numiti de cei taiati imprejur, necurati sau spurcati, pocainta, iar pocainta nu este o religie, pocainta este modul prin care primesti viata vesnica.

   Petru fara nici o cartire se duce inspre neamuri, in casa lor, fiindca Duhul Sfant asa I-a spus ca el sa mearga fara suvoire, fiindca Imparatia cerurilor se grabeste ca sa vina, orice suvoire a ta ca si lucrator costa scump Imparatia cerurilor, dar te va costa scump si pe tine, orice pierdere de vreme a ta cu tot felul de glume sau povestioare mestesugit alcatuite pe care le vorbesti oamenilor, inseamna o si mai mare foamete in jurul tau, inseamna si mai multi oameni flamanzi dupa Cuvant, dupa mantuire, dupa Evanghelie.

   -Petre, nu mai pierde nici macar o clipa, nu suvoi deloc, grabeste-te si du-te de le spune celor pe care Dumnezeu I-a curatit, cuvintele Evangheliei!.

   Si Petru ajunge la Neamuri, bineinteles ca nu singur ci cu inca cativa frati din Iope. Acesti frati aveau ca sa fie martori ai lui Petru pe mai tarziu in Ierusalim( Fapte 11:12), atunci cind mania celor taiati imprejur a rabufnit impotriva lui Petru pentru ca Petru intrasera la niste oameni netaiati imprejur.

   Dar oare Neamurile cum aveau ca sa astepte pe Petru?

   Priviti cum au asteptat Neamurile pe Petru, priviti cum un om care se roaga lui Dumnezeu a asteptat pe Petru, priviti pe unul care face milosteni cu ce atitudine asteapta Evanghelia..,,Acum dar, toti suntem aici inaintea lui Dumnezeu, ca sa ascultam tot ce ti-a poruncit Domnul sa ne spui.””

   Intelegeti voi, in acest toti, erau inclusi atat familia lui Corneliu, copiii lui, cat si slugile lui, cat si robii lui, cat si oameni lui de baza, ostasii lui, toti erau acolo gata, pregatiti ca sa auda porunca lui Dumnezeu, sa auda tot ceea ce Dumnezeu a poruncit.

   Dar oare astazi cu aceiasi inima mai asteapta oameni Evanghelia?.

   Ce credeti ca le-a spus Petru lor?

   Petru le-a vorbit despre Isus, despre Cuvantul Lui Dumnezeu trimis fiilor lui Israel, despre vestirea Evangheliei paci prin Isus, care este Domnul tuturor.

   Petru le-a mai spus despre Isus care primisera ungerea din partea lui Dumnezeu si despre care vorbesc Scripturile si Psalmii.

   Petru le-a vorbit lor despre puterea lui Isus si despre realizarile lui Isus.

   Petru le-a mai spus ca el este martor al acestor lucruri, asta inseamna marturie personala.

   Apoi Petru le-a vorbit despre patimile lui Isus, despre moartea lui Isus , dar si despre invierea lui Isus din morti.

   Apoi Petru le-a mai spus despre aratarile lui Isus de dupa inviere si despre ce Le-a poruncit Isus lor ca sa faca.

   Dar ce a poruncit Isus, se intrebau cei din casa lui Corneliu.

   Isus a poruncit ca sa se propovaduiasca norodului si sa se marturiseasca ca El Isus a fost randuit de Dumnezeu Judecatorul celor vii si a celor mortii.

   Apoi Petru le-a adus aminte ca prorociii Israelului marturiseau despre Isus ca oricine crede in El, adica in Isus, capata, prin Numele Lui Isus iertarea pacatelor.

   Ce predica ?,- am zice noi.

   Da o predica care cuprinde cuvinte pline de Duhul Sfant si care acopera o arie destul de mare in ceea ce priveste neprihanirea, mantuirea, iertarea pacatelor, invierea, credinta, judecata viitoare . Si auzind aceste cuvinte, inimile lor s-au deschis, si s-au deschis atat de mult incat pe cand rostea Petru aceste cuvinte, Duhul Sfant S-a coborat peste toti cei care ascultau Cuvantul, peste acei toti care erau acolo si ascultau cuvintele care veneau din partea lui Dumnezeu.

   Si atunci cind se coboara Duhul Sfant, toti cei din jur vad, si a vazut si Petru, si au vazut si cei sase insotitori ai lui Petru, ce se intampla acolo, fiindca ii auzeau vorbind in limbi si marind pe Dumnezeu.

   Si atunci Petru a inceput ca sa manance, atunci Petru a fost luminat indata despre acei care au primit Duhul Sfant ca si el, ca trebuie si ei sa fie botezati in Numele Domnului Isus Hristos ( si Petru a poruncit indata ca ei sa fie botezati in Numele Domnului Isus Hristos) , fiindca ei trebuiau sa alcatuiasca acelasi trup cu Petru, trebuiau sa faca parte din acelasi trup cu Petru, fiindca aveau acelasi Duh ca si Petru, si Petru accepta acest lucru, Petru nu lucreaza cu partinire, Petru inadevar a implinit tot ceea ce Duhul Sfant I-a poruncit ca sa faca. In acest mod a ajuns si la noi Neamurile pentru prima data Evanghelia din mana unuia dintre cei doisprezece apostoliii. Binenteles ca mai tarziu, tot aici in aceasta carte a Faptelor Apostolilor, vom vedea cum Dumnezeu seamana Cuvantul Evangheliei in tot Imperiul roman. Sub ochii tuturor avea ca sa inceapa si sa creasca o Imparatie care nu va trece niciodata sub stapanirea vreunui muritor, Biserica lui Isus Hristos, Casa lui Dumnezeu, stalpul si temelia adevarului, biserica celor nascuti din nou, Biserica care s-a nascut in Ziua Cinzecimii, chiar daca acum a adormit, ea nu are cum sa treaca sub stapanirea niciunei religii, fiindca Capul trupului este Isus Hristos.

   Dumnezeu a dat deci si Neamurilor pocainta ca sa aibe viata.

   Pocaieste-te caci Imparatia cerurilor este aproape. Primeste chemarea la pocainta, refuza chemarea la vreo religie.
   ( sursa :CHEMATI LA O SINGURA NADEJDE)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s