PUTEREA CUVANTULUI

CUVANTUL LUI DUMNEZEU (Evrei.4:12-13)

*Dumnezeu imi transmite Cuvantul Sau printr-o scrisoare plina de dragoste,”Biblia” (dutu).

Cuvantul transmis este:

1.Viu

Lumea in care traim ascunde in biblotecile ei ,milioane de carti,care trebuie .curatite de praf;nimeni nu le muta de la locul lor. Vorbind ,insa despre Biblie e cartea ceea mai citita si raspandita in lume.Se poate gasi in casa omului din inghetatul Pol Nord /Sud,   in jungla ,in coliba ,in palat, in modernele orase a le lumii,in catunele lipsite de civilizatie,…e peste tot,patrunde si acolo de unde a fost alungata (scolii) pentru un simplu motiv:in ea se  afla un Cuvant Viu.(Cuvantul Vietii).E ,un Cuvant deosebit,Cuvantul pe care Dumnezeu il transmite omenirii.

2.Lucrator

Cuvantul lui Dumnezeu, e un Cuvant ,care lucreaza in orice fiinta cu care vine in contact, e plin de energie,plin de putere transformatoare.Puterea transformari pe care Cuvantul lui Dumnezeu o face poate fi vazuta foarte clar in fiintele care au avut Harul de a-L primi:Betivul,Mincinosul,Pacatosul a ajuns transformati de Puterea Cuvantului lui Dumnezeu si acesti si multi alti stapaniti de vicii si pacate au devenit oamenii noi ,transformati,oamenii care candva isi urau familia si viata,acum isi respecta;sotia copiii si vreau  sa isi traieasca viata plini de fericire (acum iubesc viata). Pana si falsul si ipocritul slujitor al altarului (preoti,pastori,predicatori) cand au fost atinsi de Cuvantul lui Dumnezeu ,au devenit transformati. Evanghelia pe care o predica o si traiesc,slujirea nu e pentru un castig pamantesc,pentru ca Cuvantul i-a transformat si i-a directionat bine. Acum toata slujirea e din dragoste pentru Dumnezeu si omul pierdut,pentru ca castigul sa fie atribuit in totalitate Celui ce merita Gloria si Slava lui Dumnezeu (in rest El ne va purta de grija ca painea sa nu lipseasca de pe masa).

3.Taietor

Cuvantul e gata sa taie in noi si in alti (o sabie cu doua taisuri). Ne descopera viata si trairea ca noi sa fim cu adevarat,Epistole Vii ,vazute si citite de oamenii (sa fim modele vredinice de urmat).

4.Patrunzator

Nu exista inima asa de adanca si suflet atat de negru si pacatos ,in care sa nu poata patrunde Cuvantul lui Dumnezeu.O data intrat intr-un suflet ,Cuvantul isi face desavarsita lucrarea (dutu)

5.Despartitor

Cuvantul lui Dumnezeu e,Cuvantul, care desparte:

-oamenii buni de oamenii rai

-pacatul de ceea ce nu e pacat.

-Idei bune de idei rele.

-croieste o cale noua pentru cel care il primeste pe Hristos.

 

6.Judecator.

-Cuvantul e Judecator astazi – ne trezeste constiinta si ne aduce in situatia sa admitem ca am pacatuit,ca meritam judecata si pedeapsa pentru faptele murdare pe care le-am savarsit. Sa vedem ca in locul nostru, Isus a platit totul,ca noi sa devenim iertati prin El.

-Cuvantul va fi Judecator in Marea zi a Judecatii.

*Dumnezeu, vede totul si nu putem sa ne ascundem de El (totul este gol si descoperit inaintea ochilor Aceluia cu care avem a face).

*Dumnezeu,vede totul si nu exista loc de scapare de fata Lui (Unde ma voi duce departe de Duhul Tau si unde voi fugi departe de fata Ta ? (Ps.139:7) .

*Dumnezeu va aduce o zi a judecati ( avem a face cu El):” Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul pe care-l va fi facut cand traia in trup. Ziua de judecata vine cu pasii grabiti ,si va trebui sa stam in fata dreptului Judecator (2Cor.5:10)”.

*Dumnezeu, ne aseaza in fata unei decizi personale:

-Acceptam, Cuvantul lui Dumnezeu,ori nu ?

-Daca il acceptam trebuie sa il credem si sa il traim.

-Daca nu il acceptam,Cuvantul ramane acelasi (fie ca acceptam,fie ca nu) si intr-o zi vom sta sa raspundem in fata lui Dumnezeu ,datorita atitundini pe care am luat , fata de Cuvantul Sau.

CuvantulTau este cu totul incercat, si robul Tau il iubeste. (Ps.119:140)

~strainisicalatori~

(dutu)

Un gând despre „PUTEREA CUVANTULUI

  1. …PT CA SA CREDEM SI SA TRAIM CUVINTUL LUI DUMNEZEU „OLARUL SA FACUT PENTRU O VREME LUT”!APOI SA URCAT DE BUNA VOIE SUS PE CRUCE SA-SI DE-A VIATA SA PENTRU MINTUIREA NOASTRA CINE OARE NU CREDE ACEST MINUNAT SACRIFICIU?…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s