O STIRE SOCANTA : CALITATILE UNUI LUCRATOR

UN LUCRATOR POATE SA INVETE (Iov.cap39,40)

*Te consideri un lucrator ,vezi care calitati iti lipsesc;sincer…

 1.PUTEREA BIVOLULUI

*Dar mie, Tu-mi dai puterea bivolului si m-ai stropit cu untdelemn proaspat. (Ps.92:10)

Despre bivol: Bivoli sunt animale folosite pentru lucrul campului si pentru laptele extreme de bun pe care il au.Bivolitele nu accepta sa fie mulse de orisi cine,ci numai de cei care ii dau hrana zilnic (apa si mancare).

Se spune despre bivol ca trage un car in orice situatie s-ar afla si prin cele mai periculoase locuri,ceea ce alte animale injugate la car nu fac aceasta, de pilda vaca si calul (te lasa cand iti este lumea mai  draga).

Bivolul nu va ceda si va scoate carul din adancul vailor. Cand nu mai poate ,nu cedeaza si nu face un pas inapoi sau sa rupa jugul,se aseaza in genunchi si isi continua mersul incet cu incet,povoara va fi dusa. Adevaratul lucrator stie, povoara trebuie dusa,si oricand rugaciunea e la indemana lui,asa dar,plecat pe genunchi va duce povoara lui.a familiei si a poporului la care Dumnezeu l-a chemat sa slujeasca.

 

2.INDRAZNEALA UNUI LEU TANAR.

*Samson s-a coborat impreuna cu tatal sau si cu mama sa la Timna. Cand au ajuns la viile din Timna, iata ca i-a iesit inainte un leu tanar mugind. (Judc.14:5)                                                                                                                 *Cel rau fuge fara sa fie urmarit, dar cel neprihanit indrazneste ca un leu tanar. – (Prov.28:1)

Despre leu: Leul sau regele animalelor,a primit aceasta denumire datorita infatisari lui impunatoare si a indrazneli de care da dovada.

Leul vede foarte bine in special noaptea,si cu dinti lui puternici poate sa sfasie orice animal ii apare in cale.Odata victima omorata o aseaza pe grumazul scurt si puternic acoperit cu o coama stufoasa,dupa care o transporta unde intrun loc linisti o mananca.

 

3.RABDAREA UNUI MAGAR

*Biciul este pentru cal, fraul pentru magar, si nuiaua pentru spinarea nebunilor. (Prov.26:3)

Despre magar:

Magarul e un animal care este putin incapatinat si cu toate acestea de fiecare data duce povoara pe care ar trebui normal sa o duca altii;il intalnesti pe potecile de munte ducand povoara celor care nu o pot sa o mai duca ,a turistilor.

Lucratorul  care nu e instare sa duca povoara altora pe cele mai inalte culmi si-a gresit cariera.

 4.VEDEREA UNUI VULTUR

*”Ati vazut ce am facut Egiptului si cum v-am purtat pe aripi de vultur si v-am adus aici la Mine. (Exod.19:4)

Despre vulture:Vulturul inainte de asi gasi prada se invarte deasupra locului ,planeaza pana  ce cu ochi lui mari isi vede viitoarea portie de mancare. Ochi au o pozitie anterioara ceea ce ii ajuta sa isi vada hrana de la distanta,are un miros foarte bine dezvoltat iar oasele sunt pline cu aer ceea ce usureaza la planarea lui.

In momentul in care isi fixeaza prada cu o iutime rar intalnita se arunca si prinde prada ) De retinut faptul ,ochi ageri,oasele pline de aer si mirosul dezvoltat,ghiarele foarte puternice,sunt de mare folos in prinderea prazi.

Lucratorul  adevarat trebuie sa aiba ochi si mirosul foarte dezvoltat ca sa ii vada pe cei cazuti in pacat,iar viata lui plina de Duhul Sfant trebuie sa planeze in jurul celui ratacit  ,si   sa   il    aduca nu pentru distrugere ci sa  il aduca la Hristos pentru viata.

 

5.VOCEA MELODIOASA A UNEI PRIVIGHETORI

Despre privighetoare: Privighetoarea este o pasare mica ,cantatoare ,a carei cantec se deosebeste prin diversitatea trilurilor de obicei canta seara tarziu ;probabil ca vrea sa aduca o liniste odihnitoare pentru cel obosit iar in acelasi timp intocmai cu ii este numele :priveghetoarea(acesta e corect )  vine de la verbul a priveghea.                                                                                 Niciodata un lucrator  nu trebuie sa se dea batut ci cantecul lui,vocea lui,trebuie sa aduca liniste sufletelor pe care le pastoreste in acelasi timp sa vegheze asupra lor.

 

6.SUPUNEREA UNUI MIEL

*ca un miel pe care-l duci la macelarie si ca o oaie muta inaintea celor ce o tund: n-a deschis gura. (Isa.53:7)

*Dar eu eram ca un miel bland pe care-l duci la macelarie si nu stiam planurile rele pe care le urzeau ei impotriva mea zicand: „Sa nimicim pomul cu rodul lui, sa-l starpim din pamantul celor vii ca sa nu i se mai pomeneasca numele.” (Ier.11:19)

Mielul un animal bland si dragalasi,bucuria copiilor.

Prin blandetea de care da dovada un lucrator trebuie sa impuna respectul celor din jur.

 

7.PIELEA UNUI HIPOPOTAM

*Uita-te la hipopotamul,caruia i-am dat viata ca si tie!(Iov.40:15)

Despre hipopotam :Hipopotamul are un corp in forma de butoi ,cu o gura enorma si picioare scurte cate patru degete la fiecare picior.Poate atinge o greutate pana la 3.200 kg.

De remarcat piele e foarte groasa si aproape lipsita de par.

 

8.LOIALITATEA UNUI APOSTOL

Apostoli sau deosebit prin loialitatea care au avut-o fata de Hristos.Pentru El au fost gata sa mearga la moarte stiind ca vor obtine o viata mai buna cu Acel pe care l-au slujit. Pana unde si cat esti de loial fata de Dumnezeu?

 

9.CREDINTA UNUI PROFET

Profetul vorbea plin de incredintare ca Cuvantul rostit e din partea Domnului si el vedea prin credinta implinirea lui. Ca si un adevarat lucrator  nu trebuie sa traiesti numai prin vedere ci prin credinta,caci Dumnezeu iti va rasplati credinta ta in El.

 

10.BLANDETEA UNUI PASTOR

*Cand a vazut gloatele, I s-a facut mila de ele, pentru ca erau necajite si risipite ca niste oi care n-au pastor. (Mat.9:36)

Una din cele mai mari calitati ale unui pastor trebuie sa fie blandeta lui.

Stiind ca oile sunt fara de ajutor ,prin blandetea lui trebuie sa le ofere incredere .

 

11.RAVNA UNUI EVANGHELIST

*Este bine sa fii plin de ravna totdeauna pentru bine, nu numai cand sunt de fata la voi. (Gal.4:18)

*avand picioarele incaltate cu ravna Evangheliei pacii. (Efes.6:15)

Ucenici Domnului au fost caracterizati prin ravna deosebita fata de chemarea incredintata:Fac totul pentru Evanghelie ca sa am parte de ea”

 

12.DEVOTAREA UNEI MAME

Intocmai ca si o mama care:

– neobosita isi pazeste copilul – ori cat a muncit pentru copil mai are timp si energie.

-nedormita –ea e multumita cand copilul doarme linistit la pieptul ei

-flamanda – isi da ultima bucata de paine pentru copil chiar daca ea nu mai are ce sa manance.

-jertfitoare –face totul pentru binele copilului ei.

-am putea sa spunem multe lucruri despre devotamentul de negalat al mamelor.

Adevaratul lucrator  trebuie sa aiba un devotement deosebit pentru turma lui Hristos.

 

LECTIA DRAGOSTEI

Intr-o noapte un baietel de 2 lunii si-a tinut parintii treziti cu plansetele sale.Tatal a rezistat cat de mult a putut,dar dupa o vreme a inceput sa-si piarda rabdarea.

Mama in schimb,cu o deosebita dragoste maternal,l-a luat pe baiat in brate si mangaindu-l ,i-a spus:”Totul este in regula!  Imi pare rau ca nu te simti mai bine!”

Ce lectie de dragoste ne ofera asemenea mama!

 

Slujitorul adevarat e un om deosebit…

~strainisicalatori~

(dutu)

2 gânduri despre „O STIRE SOCANTA : CALITATILE UNUI LUCRATOR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s