SAMARITEANCA

    Samariteanca
DINTR-UN(O) PACATOS(A) MARGINALIZAT(A) = UN(O) MISIONAR(A)
Pacatoasa-acceptata-iertata-mantuita-misionara=SAMARITEANCA (ioan 4:1-42 )
– ajungand isus in cetatea Sihar din tinutul Samariei, ostenit de calatorie s-a aseza langa o fantana. La amiaza, cand soarele stralucea puternic si cand toti locuitorii tiutului stateau in cetate, o femeie s-a apropiat de fantana sa scoata apa. Atunci Isus, cerandu-i acelei femei sa-i dea de baut, ea , surprinsa ai raspunde : CUM TU , IUDEU CERI SA EI APA DE LA MINE , FEMEIE SAMARITEANCA ? ( v. 9), caci intre iudei si samariteni nu existau legaturi…PT. CA DE FAPT , ACEI SAMARITENI ERAU OAMENI ADUSI DIN BABILON, CUTA , AVA, ca sa locuiasca in Samaria – 2 Imparati 17:24….
Drept raspuns ISUS i-a spus: DACA AI FI CUNOSCUT TU DARUL LUI D-ZEU……..
care DAR ??                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            – DARUL MANTUIRII – isaia 12:3…     PT. TOATE NEAMURILE !
DARUL MANTUIRII PT. ORICE NEAM, PT ORICINE CARE ACCEPTA PE hRISTOS CA MANTUITOR.
Cine crede in Hristos, din inima lui va curge rauri de apa vie….ioan 7:37,38
Hristos, D-zeul Intrupat a venit ca sa restaureze tot ce era pierdut, sa edifice tot ce era cazut, sa dea valoare, punand in cinste tot ce era marginalizat. asa cum era aceea femeie pacatoasa dintre neamuri, fara drept de intrare la Tatal,
ESTE ACCEPTATA SI INFIATA DE CATRE HRISTOS, oferindu-i iertare.Desi era o fiica dintre neamurile pagane , ea , Samariteanca cunostea proorociile despre venirea lui Hristos.
Isus a valorat la ea…. sinceritatea cu care a raspuns,….cunostinta ei despre Mesia……si in tot timpul acelei convorbiri, inima ei a fost transformata, crezand in Isus si acceptandu-L ca Mantuitor.
DIN INIMA EI AU INCEPUT SA CURGA RAURI DE APA VIE, MERGAND IN CETATE si spunandu-le la toti despre DARUL SALVARII, MANTUIREA IN HRISTOS.
Multi Samariteni au crezut in Isus primind astfell Mantuirea darul Salvarii,…din pricina celor spuse de femeie,si a faptului ca samariteni l-au intalnit in mod personal pe Isus. Si Isus a ramas inca doua zile printre ei, timp in care mult mai multi au crezut in EL.
DECI , DINTR-O FEMEIE PACATOASA DAR IERTATA , DINTR-O MARGINALIZATA DAR RESTAURATA, PRIN CREDINTA IN HRISTOS , ACEI SAMARITENI AU PUTUT EXCLAMA : HRISTOS , MANTUITORUL LUMII !!!
D-ZEU ARE PUTEREA DE A TRANSFORMA UN VAS NEVRDNIC , INTR-UN VAS DE CINSTE…SLAVVA LUI…CA EL RIDICA PE CINE VREA !

ORICARE A FOST TRECUTUL TAU, NU UITA….CU HRISTOS, AI UN VIITOR IMACULAT !

~strainisicalatori~
(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s