MULT DISCUTATA ZIUA DE ODIHNA (SABAT)

MULT DISCUTATA ZIUA DE ODIHNA (SABAT)

 

Sunt dezgustat de atata teorie care se lanseaza in mod special pe F-Book cu privire la ziua de Odihna ori ziua de Sabat…

 

Postarile a celor ce sustin ziua a-7-a  ca zi de Odihna merg asa departe incat pe cei care nu tin ziua a-7-a  sunt considerati ca facand parte directa din Babilonul din Apocalipsa si ca ar fi cu adevarat Fiara (asa sunt considerati cei care se inchina duminica).

Oare crestini ne putem numi cand stim ca pentru fiecare Hristos a platit cu Sangele Lui ?

Oare asa sa fie? Inchinatori de duminica sunt inchinatori fiarei ori ei ar fi fiara ori sunt parte din Babilonul cel mare?

 

Nu cumva cei care tin Sabatul au gresit chemarea, cautati sa mantuiti pe unii, smulgandu-i din foc; de altii iarasi fie-va mila cu frica, urand pana si camasa manjita de carne. (Iuda.1:23)

 

Oare aceasta e Evanghelia pe care Hristos a incredintat-o urmasilor Lui? Sa scoatem in evidenta felul in care noi credem despre zilele din saptamana si  sa ne uitam adevarata chemare de a-L predica pe Hristos si pe El restighnit..

 

Poate s-ar putea discuta intr-un mod crestinesc pe tema aceasta,ca sa ajungem la credinta descrisa in Scripturi si sa ducem cu adevarat mesajul lui Hristos omeniri nu discuti despre zile.

 

Redau mai jos cateva din multele versete Biblice in scopul acesta:

 

 

* Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti. (Exod.20:8)

 

*Piatra pe care au lepadat-o zidarii a ajuns sa fie pusa in capul unghiului cladirii.  Domnul a facut lucrul acesta si este o minunatie inaintea ochilor nostri.  Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul: sa ne bucuram si sa ne inveselim in ea!  Doamne, ajuta! Doamne, da izbanda! (Ps.118:22-25)

 

 

*IUDEI OBSERVA CUM  ISUS DEZLEGA ZIUA SABATULUI

 

ISUS NU RESPECTA INTOTALITATE ZIUA DE SABAT….

Dupa cele scrise despre ziua de Sabat in Lege nu trebuia facuta nici o lucrare.

 

-Isus invata pe norod intr-o sinagoga in ziua Sabatului. (Luc.13:10)

-Dar fruntasul sinagogii, maniat ca Isus savarsise vindecarea aceasta in ziua Sabatului, a luat cuvantul si a zis norodului: „Sunt sase zile in care trebuie sa lucreze omul; veniti, dar, in aceste zile sa va vindecati, si nu in ziua Sabatului!” (Luc.13:14)

-„Fatarnicilor”, i-a raspuns Domnul, „oare in ziua Sabatului nu-si dezleaga fiecare din voi boul sau magarul de la iesle si-l duce de-l adapa? (Luc.13:15)

-Indata omul acela s-a facut sanatos, si-a luat patul si umbla. Ziua aceea era o zi de Sabat. (Ioan.5:9)

-Iudeii ziceau deci celui ce fusese vindecat: „Este ziua Sabatului; nu-ti este ingaduit sa-ti ridici patul.” (Ioan.5:10)

-Din pricina aceasta, iudeii au inceput sa urmareasca pe Isus si cautau sa-L omoare, fiindca facea aceste lucruri in ziua Sabatului. (Ioan.5:16

-Tocmai de aceea cautau si mai mult iudeii sa-L omoare, nu numai fiindca dezlega ziua Sabatului, dar si pentru ca zicea ca Dumnezeu este Tatal Sau si Se facea astfel deopotriva cu Dumnezeu. (Ioan.5:18)

 

UCENICI S-AU ADUNAT PENTRU INCHINARE IN ZIUA DINTAI A SAPTAMANII   -In ziua dintai a saptamanii, Maria Magdalena s-a dus dis-de-dimineata la mormant, pe cand era inca intuneric; si a vazut ca piatra fusese luata de pe mormant.

-In ziua dintai a saptamanii, eram adunati laolalta ca sa frangem painea. Pavel, care trebuia sa plece a doua zi, vorbea ucenicilor si si-a lungit vorbirea pana la miezul noptii. (Fapt.20:7)

 

Poate o discutie Biblica daca e cu cine ….

 

~strainisicalatori~

(dutu)

5 gânduri despre „MULT DISCUTATA ZIUA DE ODIHNA (SABAT)

  1. trebuie să recunosc, mie mi se pare penibil ca prin FB să faci polemici de felul acesta. cu atât mai mult cu cât le pornesc niște oameni care nici nu știu să fie politicoși, nici măcar… diplomați (ca în postarea de mai înainte… 🙂 )
    subiectul poate fi oricât de incitant și important, dacă nu îl abordezi cu bunăvoința lui Hrist, te declari din start în ograda celuilalt… (am fost cam dură, dar am și eu experiențele mele… 🙂 și încă ce experiențe!)

    • ave-ti perfecta dreptate. acuma se pare spiritele s-au cam oprit,poate isi cunosc adversari …personal ma doare cand cineva se lupta pe seama unor cuvinte care se stie de la inceput ca e o discutie fara de sfarsit si de castigat nu castiga decat cel rau din toata discutia..

  2. Discutia asta veche cu privire la Sabat(simbata ) si Duminica (ziua Domnului) poate avea un final in mintile crestinilor daca raspund biblic la intrebarea: Este Biserica lui Hristos continuarea lui Israel cu toate rinduielile cerintele si promisiunile facute lor?
    Daca DA atunci si Sabatul este obligatoriu pt crestini DAR Daca Biserica lui Hristos este o institutia divina noua in care sunt mintuiti si neamuri si evrei este diferita de Israel atunci crestini de la inceput s-au inchinat in ziua Domnului ba mai mult ei au primit odihna ca cea de sabat tot in Hristos(odihna care nu tine de vreo zi specila) care este Capul Biserici Ev 4. Fiti binecuvintati

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s