PARTASI LA ACELASI HAR

PARTASI  LA ACELASI HAR

Dar daca umblam in lumina, dupa cum El insusi este in lumina, avem partasie unii cu altii; si sangele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curata de orice pacat. (1Ioan.1:7)

 

Pe langa celelalte insusiri date omului de la inceput de catre Ziditorul a fost si aceea de a fi o fiinta sociabila.Nu trebuie uitat faptul ca,in gradina Eden ,omul traia in partasie cu Dumnezeu si cu sotia lui iar mai tarziu a avut din nefericire,partasie cu acela care le-a pus sub semnul intrebari porunca pe care Dumnezeu le-a dat-o ,si prin care au pierdut partasia cu Dumnezeu si fericirea Edenului.

In deosebi in sanul Bisericii credinciosii se fac partasi aceluias har.

Biserica,desi nu poate fi altceva decatsimbolul fericiri din Eden,si tot o data prototipul Imparatiei lui Dumnezeu,de la formare si pana in zilele noastre.

Totusi in ea s-au strecurat oameni care n-au fost nascuti din nou,si care au adus copiilor lui Dumnezeu numai necazuri si dureri.

Biserica Domnului ramane in ceea ce a primit de la inceput facand pe membri ei partasi a lui Christos (Evrei.3:14)

Copiii sai umbla in adevar(2Ioan 1:4).urmeaza pilda Mantuitorului lor si nu vor sa aiba partasie decat cu Isus precum si cu toti aceia care sunt partasi ca si ei aceluias har.

Acestia odata eliberati de pacatelel lor,nu-si mai intineaza haina,fug de lucrurile inteunerecului si se feresc da se face partasi pacatelor altora (Efeseni.5:11) luminati,ajung sa guste darul ceresc,se fac partasi a Duhului Sfant,gusta Cuvantul cel bun a lui Dumnezeu si puterea veacului viitor (Evrei.6:4-5)

Pe drumul acesta a mersMantuitorul si nici ei nu isi pot alege alt drum.:”Cine zice ca ramane in El,trebuie sa traieasca si el cum a traiti Isus”(1Ioan.2:6)

El e iubirea fara margini ,inima lor bate la fel cu a Lui si se contopesc impreuna.

Daca in Biserica am putea avea unele dureri,tot aici  putem avea partasie cu Domnul Isus  la frangerea paini (1Cor.10:16-17),partasie cu Tatal ceresc la primirea Fagaduintei Sale (Fapte.11:4-5;2:39),partasie cu Duhul Sfant atunci cand ne conduce in tot adevarul (Ioan.16:13).

Partasi ai unei mosteniri nestricacioase care ne-a pregati-o Domnul Isus (Ioan.14:1),partasi ai primei invieri din morti (Apoc.20:1) si partasi cu Tatal si cu Domnul Isus Hristos (1Ioan1:3).

Pentru a ramane in aceasta partasie ,sa cautam prietenia acelora care ne impartasesc simtamintele noastre (Filipeni.2:30) sis a caut totdeauna pretenia acelor ce umbla in lumina (1Ioan.1:7)

Domnul sa ne ajute sa ramanem partasi ai Harului divin impreuna cu cei ce cauta pe Domnul din sinceritate Amin 

~strainisicalatori~

(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s