FUGITI DE IDOLATRIE

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

FUGITI DE IDOLATRIE
De aceea, preaiubitii mei, fugiti de inchinarea la idoli. (1Cor.10:14)

Dintre toate păcatele, idolatria este cea mai urâtă lui DUMNEZEU pentru că ea este, în esenţă, o defăimare a caracterului divin. Reprezintă o părere proastă despre DUMNEZEU şi, făcând reclamă acestei păreri, se face vinovată de răspândirea unui zvon plin de răutate despre mărirea CELUI din ceruri. Calomniază dumnezeirea. Nu e de mirare că DUMNEZEU o urăşte. Trebuie să ne ferim de obiceiul confortabil de a presupune că idolatria se găseşte doar în ţările păgâne şi că oamenii civilizaţi nu sunt ameninţaţi de ea.
Aceasta e o eroare care rezultă din mândrie şi gândire superficială. Adevărul este că idolatria se află peste tot unde există oameni. Oricine adoptă o concepţie nedemnă despre DUMNEZEU, îşi deschide larg porţile inimii pentru păcatul idolatriei. Nu mai rămâne decât ca omul respectiv să-şi personalizeze defectuoasa imagine mintală despre DUMNEZEU şi să-i adreseze rugăciuni, şi a devenit idolatru – indiferent dacă îşi dă sau nu numele de creştin. Este de o importanţă vitală să avem o gândire sănătoasă despre DUMNEZEU.
Deoarece El este fundamentul tuturor crezurilor noastre religioase, înseamnă că dacă avem idei greşite despre EL, ne vom rătăci şi în toate celelalte privinţe. Dumnezeii falşi ai omenirii au fost şi sunt mulţi –aproape la fel de mulţi cât închinătorii înşişi sau chiar mai multi. Ar fi nevoie de o carte mare doar ca să facem o listă cu toţi zeii care au primit un nume şi cărora li s-au închinat oamenii pe parcursul timpului, în întreaga lume.
Ca depravare pură, probabil cei mai josnici sunt obscenii zei ai antichităţii. Îi urmează, nu cu mult mai presus decât ei, scirbosul şarpe, taurul şi o întreagă menajerie de păsări, dobitoace cu patru picioare şi târâtoare Pavel in Romani 1.Spune clar că o asemenea închinare degradată a apărut din închipuirile deşarte şi inimile întunecate, rezultate în urma respingerii cunoaşterii de DUMNEZEU. Mai sus pe această scară se află zeii mai nobili ai filosofilor şi religioşilor profunzi în gândire din Grecia, Persia şi India. Aceştia sunt reprezenţanţii celei mai sofisticate gândiri despre DUMNEZEU, venite din partea unor serioşi căutători ai adevărului, însă ei n-au ajuns să cunoasca pe DUMNEZEUL cel adevărat, pentru că şi-au avut originea în mintea unor oameni căzuţi şi nu au avut avantajul descoperirii de SINE al lui DUMNEZEU, pentru a purifica şi corecta concepţiile lor. Închinarea la ei este idolatria.Ar fi o mângâiere dacă am putea crede că astfel de eroi aparţin trecutului şi că îşi au loc în copilăria speciei noastre, ţinând de locuri şi vremuri apuse şi îndepărtate. Însă mă întreb dacă suntem îndreptăţiţi să tragem o astfel de concluzie.
Cum i-am putea clasifica pe numeroşii zei din prezent? Unde să-l clasăm pe zeul razboiului? Sau pe zeul, plin de ura, al timpurilor noastre,zeul discotecilor si cluburilor,sau zeul jocurilor de noroc? Sau pe zeul lat în umeri şi roşu la faţă”Bakus? Mai există şi zeul cu ochi visători al frumoaselor din Hoolywood. Acest zeu este plăcut şi estetic şi îi place sa stea in preajma oamenilor de toate virstele,de aceea se cheltuiesc atit de multi bani cu operatiile de estetica..
Am mai putea menţiona alţi zei moderni, diferiţi ca natură şi totuşi foarte asemănători prin aceea că sunt nişte zei falşi.
Primul este zeul lipsit de scrupule, al celor superstiţioşi. Ei sint zeii celor care se ocupă şi practică magia albă’ocultismul,cititul in cafea,horoscopul,cititul in stele,vrajitoria,chemarea mortilor,inchinarea la relicve si moaste,inchinarea la sfinti etc. Deşi ei sint zei ieftini,au totuşi mulţi adepţi fanatici.Idolatria este pe o scara atit de mare incit nici nu i-am putea comenta ramificatiile ei.Numai un exemplu vreau sa va dau ce-mi spunea cineva care lucra in port la Constanta,si asa cum era invatat si virusul intrat in singe,intro zi s-a dus sa fure ceva dintr-un vapour,intimplarea a facut sa lunece si sa cada intre doua vapoare ancorate unul linga altul.Respectiva nu stia sa inoate,dar dind din miini si picioare in agonia mortii a gasit o mica bucata de ata si aceea subtire agatata de un vas,a apucat-o si nu i-a mai dat drumul pina cind n-a venit cineva s-o salveze,care era in apropiere.Salvarea nu s-a facut cu usurinta pentruca era aproximativ 7-8 m,pina la oglinda apei si acea bucata de ata i-a salvat viata.
Deci iata inca un zeu”NOROCUL”nicidecum n-a vazut mina lui DUMNEZEU.Scriptura este singura revelaţie de încredere a lui Dumnezeu şi dacă ne îndepărtăm de ea, facem asta pe riscul nostru. Natura ne spune câte ceva despre EL, însă nu e destul, încât să ne salveze de posibile concluzii eronate. Ceea ce putem învăţa din natură trebuie completat şi corectat de Scriptura, dacă dorim să evităm concepţiile greşite şi nedemne despre DUMNEZEU.“Cerurile vestesc slava TA, DOAMNE! În fiecare stea străluceşte înţelepciunea TA; Însă, când ochii noştri privesc in CUVINTUL TAU ÎTI citim NUMELE cu litere mai clare!”
Şi, desigur, revelaţia finală a lui DUMNEZEU este CHRISTOS. ”Cine M-a văzut pe MINE, L-a văzut pe TATAL”. ”EL este chipul DUMNEZEULUI nevăzut… oglindirea slavei LUI şi intiparirea FIINTEI LUI,si care tine toate lucrurile cu CUVINTUL puterii LUI.DOMNUL ISUS a zis:Cine iubeste pe tata,ori pe mama,mai mult decit pe MINE,nu este vrednic de MINE;si cine iubeste pe fiu ori pe fica mai mult decit pe MINE,nu este vrednic de mine.Daca-L iubesti pe DUMNEZEU trebuie sa-l jertfesti pe Isac,altfel este idolatrie.
~strainisicalatori~
(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s