POCAINTA SI BOTEZUL

POCAINTA SI BOTEZUL (Matei.3:1-17)

*Pocainta un cuvant pe cale de disparitie chiar din limbajul acelora carora Hristos le-a poruncit sa propovaduieasca pocainta.

*Pocainta = mustrare de constiinta,cainta,parere de rau pentru pacatele savarsite,marturisirea pacatelor in scopul de a le ispasi.

*Botez =o marturisire publica ca il vei urma pe Isus (o definitie scurta)

 1.INAINTE DE BOTEZ POCAINTA,DUPA BOTEZ, POCAINTA.

Cand farisei si saduchei au venit cu gramada sa fie botezati de Ioan ,el ii opreste si rosteste asupra lor chiar cuvinte undeva nepotrivite mai ales in societatea zilelor noastre (pui de naparci) (vers.7).

 

2.POCAINTA TREBUIE DOVEDITA PRIN TRAIRE (ROADE)

Faceti roada de pocainta (vers.8).

*Vreau sa spun aici ceea ce spune un frate batran (tata-l lui Nelu Prunean  pastor in Bethel Church Stanton) nu toti aceia care isi acata palaria in cuiul biserici sunt pocaiti.

*Ioan vrea sa le spuna pocainta pe care o pretindeti ca o aveti trebuie dovedita in urma roadelor de care trebuie sa aiba parte.

Dupa  ce ti-ai martrisit pacatul si  te-ai intors la Dumnezeu,trebuie sa apara in viata fiecarui pocait ,roadele pocaintei.

*In apa botezului nu se intra in urma unui concurs de fuga ci in urma unei pocainte sincere si a unei predari totale in slujba lui Dumnezeu.

 

3.POCAINTA NU SE MOSTENESTE (vers.9)SI NICI BOTEZUL NU SE TRANSMITE DIN PARINTI  LA COPII. 

*Sa nu considerati ca daca va trageti din Avraam aveti direct dreptul la botez si intrare in Imparatia lui Dumnezeu,caci Dumnezeu foarte simplu poate sa ridice din pietre fii a lui Avraam .

*Faptul ca te-ai nascut intr-o familie de pocaiti nu te trece drept pocait,nici faptul ca esti copilul pastorului nu te face pocait,pocainta nu se mosteneste din tata in fiu  ori mama ,fica ,o,nu..

*Foarte multi copii a fratilor intra in apa botezului,dar ce trist ei nu au trecut la pocainta ,si cei ce fac botezul acopera lucrul acesta(pentru cinstea familiei ,a pastorului, a biserici) foarte gresit isi mai adauga un pacat in plus  ,pe langa faptul ca trimit un suflet direc in iad gata “botezat” in ghilimele.Altii daca toti tineri asa fac (se boteaza) trebuie sa fac si eu sa fiu in rand cu toti ;gresit din nou.

*Botezul se face in urma unei pocainte sincere ,a unei intalniri personale cu Dumnezeu si in urma schimbari felului de traire,apoi omul pocait trebuie sa continue in a aduce roadele pocaintei toata viata,de fapt pocainta e un process de o viata.

*Chiar daca ei se considerau evrei cu dreptul la botez pentru ca se trageau din Avraam,si se considerau singuri copii lui Avraam ,Ioan nu ii vede asa ,el ii vede nu mai mult decat niste:”Pui de naparci” care trebuiau sa se pocaieasca.

*Nu este scris nimanui in frunte ca datorita familiei,neamului din care vine,pentru faptu ca neamurile sunt botezate neaparat trebuie sa fie si el botezat datorita lor,o ,nu atat pocainta cat si botezul ,o spun din nou e un act personal inaintea lui Dumnezeu.

*Daca cineva se considera ca e copilul lui Avraam,sau se lauda ca e copilul pastorului trebuie sa dovedeasca prin fapte aceasta.vezi Ioan.8:39,44).

*Pocainta are a face cu nasterea din nou din Dumnezeu.

 

*Asculta si asculta-ma bine; poti sa te fi nascut in Israel,poti sa il consideri pe Avraam tatal tau,poti sa te numesti israelit ,dar daca nu vrei sa  il accepti pe Isus ca Mantuitor personal si ca Mesia venit pentru mantuirea ta ,nu esti mai mult decat ce spune Ioan in versetul 7).

*Asculta si   tu care esti dintre neamuri,chiar daca te-ai nascut intr-o casa de crestin,chiar daca ai fost adus la binecuvantare,chiar daca in joaca ta te loveai de picioarele tatalui tau care predica la amvon Evanghelia pocaintei,daca nu asculti de Evanghelia adusa de Isus si predicata  de tatal tau (poate nu traita de el ) daca nu ai o intalnire cu Isus si daca nu se vede schimbare in viata ta (faci actul botezului pentru a te castori,ori ca crezi ca esti scapat de pedeapsa in urma relelor pe care le faci ,sa acoperi temporar rusinea familiei), te inseli esti tot un pacatos inca cu “P” si nu vezi aceasta,un candidat sigur pentru iad…

 

Iti dau un sfat cat se mai zice :’Astazi in dreptul tau pocaieste-te cu adevarat,intra in apa botezului,fa roade vrednice de pocainta si   cand e vorba de mantuire am facut ce eram datori,Isus ne va da Mantuirea datorita meritelor Lui si Indurari Lui aratata fata de noi. 

 ~strainisicalatori~

(dutu)

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s