VORBIREA IN ALTA LIMBA SI VORBIREA IN LIMBI / PROROCIA

VORBIREA IN ALTA LIMBA SI VORBIREA IN LIMBI / PROROCIA

DIFERENTA / ASEMANAREA DINTRE A VORBI IN ALTA LIMBA ,VORBIREA IN LIMBI SI PROROCIA.

Vorbirea in limbi e un dar al prezentului nu numai a trecutului,si toti cati experimenteaza acest dar in viata lor declara plini de fericire :da cu adevarat au  avut si au o intalnire cu Dumnezeu.Numai Duhul Sfant mijloceste pentru noi si ne invata cu adevarat cum trebuie sa ne rugam.

Ai experimentat acest dar in viata ta? Dumnezeu il aseaza la dispozitia noastra.

*Iata semnele care vor insoti pe cei ce vor crede: in Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi in limbi noi; (Marc.16:17)

*Niste limbi ca de foc au fost vazute impartindu-se printre ei si s-au asezat cate una pe fiecare din ei. (Fapt.2:3)

*Si toti s-au umplut de Duh Sfant si au inceput sa vorbeasca in alte limbi, dupa cum le dadea Duhul sa vorbeasca. (Fapt.2:4)

*Caci ii auzeau vorbind in limbi si marind pe Dumnezeu. Atunci Petru a zis: (Fapt.10:46)

*Cand si-a pus Pavel mainile peste ei, Duhul Sfant S-a coborat peste ei, si vorbeau in alte limbi si proroceau. (Fapt.19:6)

*altuia, puterea sa faca minuni; altuia prorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; si altuia, talmacirea limbilor. (1Cor.12:10)

*Si Dumnezeu a randuit in Biserica, intai, apostoli; al doilea, proroci; al treilea, invatatori; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi, pe cei ce au darul tamaduirilor, ajutorarilor, carmuirilor si vorbirii in felurite limbi. (1Cor.12:28)

*Toti au darul tamaduirilor? Toti vorbesc in alte limbi? Toti talmacesc? (1Cor.12:30)

*Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor. (1Cor.13:1)

Apostolul Pavel aseza „PROROCIA” pe o alta treapta si chiar doreste ca noi sa depasim treapta vorbiri in limbi si sa prorocim.Sa nu uitam insa ca totul trebuie facut pentru zidire sufleteasca….

*As dori ca toti sa vorbiti in alte limbi, dar mai ales sa prorociti. Cine proroceste este mai mare decat cine vorbeste in alte limbi; afara numai daca talmaceste aceste limbi, pentru ca sa capete Biserica zidire sufleteasca. (1Cor.14:5)

*In adevar, fratilor, de ce folos v-as fi eu, daca as veni la voi vorbind in alte limbi si daca cuvantul meu nu v-ar aduce nici descoperire, nici cunostinta, nici prorocie, nici invatatura? (1Cor.14:6)

*Multumesc lui Dumnezeu ca eu vorbesc in alte limbi mai mult decat voi toti. (1Cor.14:18)

*Deci, daca s-ar aduna toata Biserica la un loc, si toti ar vorbi in alte limbi, si ar intra si din cei fara daruri sau necredinciosi, n-ar zice ei ca sunteti nebuni? (1Cor.14:23)

*Astfel deci fratilor, ravniti dupa prorocire, fara sa impiedicati vorbirea in alte limbi. (1Cor.14:39)

*In adevar, cine vorbeste in alta limba nu vorbeste oamenilor, ci lui Dumnezeu; caci nimeni nu-l intelege si, cu duhul, el spune taine. (1Cor.14:2)

*Cine vorbeste in alta limba se zideste pe sine insusi; dar cine proroceste zideste sufleteste Biserica. (1Cor.14:4)

*De aceea, cine vorbeste in alta limba sa se roage sa aiba si darul s-o talmaceasca. (1Cor.14:13)

*Fiindca, daca ma rog in alta limba, duhul meu se roaga, dar mintea mea este fara rod. (1Cor.14:14)

*Dar in biserica, voiesc mai bine sa spun cinci cuvinte intelese, ca sa invat si pe altii, decat sa spun zece mii de cuvinte in alta limba. (1Cor.14:19)

*Ce este de facut atunci, fratilor? Cand va adunati laolalta, daca unul din voi are o cantare, altul, o invatatura, altul, o descoperire, altul, o vorba in alta limba, altul, o talmacire, toate sa se faca spre zidirea sufleteasca. (1Cor.14:26)

*Daca sunt unii care vorbesc in alta limba, sa vorbeasca numai cate doi sau cel mult trei, fiecare la rand; si unul sa talmaceasca. (1Cor.14:27)

Sa lasam orice comoditate ,ori idei cu care unii ne-au imbatat si sa recurgem la Scripura ,e singura sursa care ne invata adevarul despre vorbirea in limbi,prorocie si vorbirea in alta limba.

Nimeni nu ma va putea sa ma faca sa neg marele adevar despre Botezul cu Duhul Sfant si vorbirea in alte limbi,e ceea ce in tr-o zi de iarna (mai precis in a doua zi de boboteaza seara Dumnezeu ma binecuvanta cu acest mare Har.)

Sunt peste 35 de ani de atunci cand intrand in biserica din Vadul Dejului, Dumnezeu mi-a vorbit printr-un vas de lucrare in plina biserica: „Astazi te voi Boteza cu Duhul Sfant”.

S-a terminat adunarea si fiecare se indrepta spre casele lor cand dintre tineri localnici ne-au chemat cu ei la rugaciune,am fost de acord.

Ajungand in casa unde se tinea rugaciunea o sora a avut o vedenie pe care a spus-o imediat dupa ce ne-am ridicat de pe genunchi:”Dumnezeu mi-a descoperit prin vedenie spunea ea ca astazi va boteza  cu Duhul Sfant,am vazut doi porumbei albi pogorandu-se peste doua suflete si au inceput sa vorbeasca in alte limbi”

Am ramas putin ingandurat cand se apropia de ora 12 noaptea si nu s-a implinit nici prorocia de la biserica si nici vedenia spusa de sora,dar ne-am plecat din nou la rugaciune(stiam ca a inceput undeva rugaciunea cu aprox.30 minute inainte de ora 12 noaptea). A fost o rugaciune deosebita ,rugaciunea cand am fost Botezat cu Duhul Sfant si am vorbit in alte limbi asa cum e prezentat in Scripturi,uitaseram de ceasul meu pobeda sa ma mai uit la el cand Duhul Sfant a venit peste mine(Dumnezeu si-a tinut cuvantul,caci ce spune El se implineste), a fost cel mai lung timp cand am stat cu Dumnezeu vorbind in alte limbi,undeva dupa vreo doua ore de miezul nopti m-am ridicat de pe genunchi in urma unei experiente binecuvantate ,am fost Botezat cu Duhul Sfant….

Dumnezeu e Cel ce boteaza cu Duhul sfint si da daruri spre zidirea Bisericii Lui.

~strainisicalatori~

(dutu)

2 gânduri despre „VORBIREA IN ALTA LIMBA SI VORBIREA IN LIMBI / PROROCIA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s