DE CE A CREAT DUMNEZEU PE OM? (1)

DE CE A CREAT DUMNEZEU PE OM?(1)

Apoi Dumnezeu a zis: „Sa facem om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra; el sa stapaneasca peste pestii marii, peste pasarile cerului, peste vite, peste tot pamantul si peste toate taratoarele care se misca pe pamant.” (Fac.1:26)

E o intrebare care am considerat-o foarte simpla ,abia cand sa ii dau raspunsul am vazut cat de complex de fapt e raspunsul acestei intrebari.Ori cum incep  sa raspund si in timp sper sa ai raspunsul dorit (un ateu are aceasta intrebare si ar vrea raspunsul),am sa asez cateva postari,poate o sa gasesti raspunsul complect si satisfacator ,pana atunci foloseste ce ai…

*Ateu =Adept al ateismului;persoana care neaga existenta lui Dumnezeu si a oricarei divinitati. Din intrebare reiese ca nu –ar fi un ateu convins 100%.Ori cat ar fi de ateu numai Dumnezeu are puterea convingeri si  sa-l faca sa creada 100% ca exista Dumnezeu.

De ce a creat Dumnezeu pe om?

1.PENTRU CA DRAGOSTEA CREAZA NU ALCEVA DECAT CE II PLACE DRAGOSTE..                                                                                                                                              

 –Dumnezeu Creatorul a creat pe om sa isi transmita prin El dragostea Lui (sa nu uitam omul a fost creat dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu,pacatul l-a deformat),bunatatea si binefacerile Sale. 

2.DUMNEZEU A VRUT SA EXPRIMENTEZEA :RELATIA CREATOR SI CREATURA LUI.                                                                                                                                               

  –Din toate creaturile nici cu una nu putea sa aiba o relatie mai apropiata ca si cu omul care a fost asezat in Univers cu un scop maret (sa il reprezinte pe Dumnezeu)

3.DUMNEZEU A CREAT FIINTA OMENEASCA CU GANDUL STAPANIRI.                                     

      –A  vrut ca omul sa fie stapan ,dar datorita curiozitati cu care a fost inzestrat a cazut de la starea aceasta si a ajuns sa fie stapanit de lucrurile carora ii slujeste devenind astfel un rob,al pacatului ,al viciurilor,al felului lui de traire..

4.DUMNEZEU A CREAT PE OM ,CA OMUL SA AIBA DE CE SA SE MIRE(de frumusetea ce Dumnezeu a asezat in fiinta noastra) Psalmistul vede frumusetea aceasta cand exclama :Te laud ca sunt o faptura asa de minunata. Minunate sunt lucrarile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! (Ps.139:14)                                                                                                                                             

 -Bietul om inloc sa se minuneze de ce a facut Dumnezeu in fiinta noastra,nici nu ne facem timp de asa ceva ,ci mai degraba ne facem timp sa il intrebam pe Dumnezeu.: De ce ai creat omul?

~strainisicalatori~

(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s