CU CE SCOP MERGI DUPA ISUS

CU CE SCOP MERGI DUPA ISUS (Ioan 6:24-59,66-69)

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

Am citit despre un om care aproape 50 de ani din viata a umblat cu capul in jos,urmarea incontinu sa gaseasca bani pe strada. La aproximativ 50 de ani a facut un calcul a tot ce a adunat (aproximativ $5 si cativa peni) ….

Abia atunci si-a dat seama ca a irosit atatia ani din viata umbland dupa lucruri de nimic ,fara sa priveasca frumusetea soarelui si sa aiba parte de fericirea ce i-o putea oferi o fata senina…

Intocmai ca si gaina care vesnic e cu clontul in gunoaie asa sunt si uni oameni cautatori de lucruri trecatoare  fara sa se gandeasca ca exista ceva mai bun,mai nobil,ceva ce ar trebui sa caute,exista o viata vesnica,cu bucurii pe care nu putem sa le descriem,bucurii pe care le avem numai in momentul ,in care cu adevarat il cautam pe Isus.

ISUS FACE CATEVA DECLARATI DESPRE EL

In evanghelia lui Ioan ,Isus face cateva declarati personale despre El:

1.Isus a zis: „Eu sunt Painea vietii  (Ioan.6:35).

2.Isus a zis: „Eu sunt Lumina lumii (Ioan.8:12).

3.Isus a zis:” Eu sunt Usa” (Ioan.10:7,9).

4.Isus a zis:” Eu sunt Pastorul cel bun”(Ioan.10:11,14).

5.Isus a zis: „Eu sunt Fiul lui Dumnezeu” (Ioan10:36).

6.Isus a zis: „Eu sunt Invierea si Viata” (Ioan11:25).

7.Isus a zis: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata” (Ioan.14:6).

8.Isus a zis:” Eu sunt Vita” (Ioan 15:5).

In fiecare din declaratile facute de Isus ar vrea ca noi sa intelegem relatia stransa pe care trebuie sa o avem cu El.

Oameni il urmau pe Isus pentru diferite motive:

1.MATERIALISTI  / AFACERISTI .

-Oameni care doresc bunatati materiale nu il vreau pe Isus care este Painea vietii.

-Vedeau in Isus o speranta pentru viitorul lor.

-Roma nu avea prea mult success in a stabili economia distrusa si vazand ca Isus satura multimile dar la un Cuvant,au zi da,acesta sa ne fie conducator. (Ioan .6:26) :  Drept raspuns, Isus le-a zis: „Adevarat, adevarat va spun ca Ma cautati nu pentru ca ati vazut semne, ci pentru ca ati mancat din painile acelea si v-ati saturat.

-Ce mentalitate gresita sa  il urmezi pe Isus ca ti-a daruit paine,sa te numesti crestin (pocait) pe simplul motiv ca undeva ai primit niste raze (zdrente) adusa din strainatate…

-Ce mentalitate sa dai bani cu scopul sa fi descarcat prin biserica de la incomtax,si   sa te mai numesti datator voios si inca crestin…

-Asemenea oameni devin certati de Isus pe simplul motiv ca il urmeaza cu un scop rau (necrestinesc): (Ioan.6:27) Lucrati nu pentru mancarea pieritoare, ci pentru mancarea care ramane pentru viata vesnica si pe care v-o va da Fiul omului; caci Tatal, adica insusi Dumnezeu, pe El L-a insemnat cu pecetea Lui.”

2.FORMALISTI / LEGALISTI

-Pe langa ca vin din Paste in Craciun sunt oamenii care doresc legea sa lucreze in favoarea lor..

-Oameni care sunt gata sa  il refuse pe Isus in schimbul religei lor.

-Sunt pline bisericile de ei (cel putin de sarbatori),oameni care tot ce fac ,fac de forma numai sa fie si ei printre crestini.(Ioan.6:28) Ei I-au zis: „Ce sa facem ca sa savarsim lucrarile lui Dumnezeu?”

-Chiar daca Isus le-a dat raspunsul ei si-au vazut de drumul lorLIoan.6:29) „Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta: sa credeti in Acela pe care L-a trimis El.”

-Sunt oameni care nu vreau sa aiba relatie cu Isus ci numai cu biserica pe motive bine intemeiate in scopul lor,care isi fac legi pentru a se apara pe ei si pozitile lor… Isus nu a venit sa de-a legi ci a venit sa construieasca relatii de credinciosie cu oamenii.

3.DORITORI DE SENZATII / CURIOSI (gata sa vada minuni)

-Oameni care vreau tot felul de advantaje dar fara nici o responsabilitate.

-Pentru ei minunile sunt mai importante decat Cel ce face minunea: (Ioan.6:30) „Ce semn faci Tu deci”, I-au zis ei, „ca sa-l vedem si sa credem in Tine? Ce lucrezi Tu?

-Sunt pline bisericile de asemena oamenii ,numai sa auda de un proroc,si sunt primi,numai sa auda ca vine Isus sa ne predice pe duminica si   stau acasa, ei vreau sa vada minuni fara intrerupere (nu se gandesc intr-o zi se vor plictisi si de minuni),dar mai putin sa  il vada pe Acela ce creaza minunea pe Isus.

4.DORITORI DE PAINEA VIETII / FRATI CU ISUS

Mai sunt uni care il cauta pe Isus cu un scop inalt,ceresc, dumnezeiesc, gandindu-se la lucrurile de sus nu la cele de pe pamant: (Ioan.6:34) „Doamne”, I-au zis ei, „da-ne totdeauna aceasta paine.”

Acestia doresc viata vesnica mai mult decat orice in lumea aceasta.

Multi oameni nu fac nici o diferenta intre  cuvantul “VREAU” si cuvantul “TREBUIE”.

-“VREAU” e pentru nemultumitori,iar “TREBUIE” este un cuvant pentru cei multumiti.

*Cand Isus a descoperit tot mai mult despre Painea vietii ,multi au vrut sa  il paraseasca chiar dintre cei apropiati (nu aveau o relatie buna cu Isus ) interesul le era mai presus decat relatia.

*Isus cunoscand bine gandurile oamenilor a pus o intrebare pentru cei mai apropiati  (Ioan.6:67):”Voi nu vreti sa va duceti?”,intrebarea care sa determine pozitia umblari lor in Hristos.

*Petru raspunde in numele celorlalti ucenici  (Ioan6:68-69) : „Doamne”, I-a raspuns Simon Petru, „la cine sa ne ducem? Tu ai cuvintele vietii vesnice.  Si noi am crezut si am ajuns la cunostinta ca Tu esti Hristosul, Sfantul lui Dumnezeu.”

Care este scopul pentru care il cauti pe Isus?

~strainisicalatori~

(dutu)

Un gând despre „CU CE SCOP MERGI DUPA ISUS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s