CE TREBUIE SA STII DESPRE IAD.

CE TREBUIE SA STII DESPRE IAD .(Luca .16:19-31).

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

Biblia ne vorbeste foarte mult despre lucrurile trecatoare (temporare) aratand intr-un mod foarte clar ,ca tot ce e sub soare e trecator. Dar in acelasi timp ne aminteste despre lucruri care nu trec sunt vesnice.Iadul si Raiul sunt locuri reale si vor exista vesnic…

  *IADUL ESTE O REALITATE ,CU CARE UNII SE VOR INTALNI IMEDIAT CE VOR TERMINA CU CE ESTE TEMPORAR.

-Iad = real (vers.22-23).

-Rai = real (Ioan.14:2).

-Iadul nu e o inventie a unei povestiri sa speriem copii,Iadul si Raiul sunt realitati.

-Desi Iadul e o realitate,oameni au pareri diferite despre existenta lui.

-Se pare ca aproximativ dintre cei ce traiesc in tarile crestine aproximativ 70% accepta ideia ca exista Iad.

-Unii oamenii aproximativ 25% cred cu tarie ca vor ajunge acolo si ca nu va fi prea rau caci majoritatea prietenilor lor vor fi acolo.

-Ce e foarte trist ca multi din cei ce citesc Sfanta Scriptura (crestinii fiind) nu vreau sa accepte ideia de Iad,pentru ei existenta Iadului nu e acceptata.

-Acestia se bazeaza pe ideia ;ar fi imposibil ca un Dumnezeu atat de iubitor sa pastreze un loc numit Iad si  sa trimita pe oameni acolo.

-Cand auzi asemena idei ,te intrebi oamenii acestia au citit ,ori cred tot ce e scris in ea.

*In predicile Lui,Mantuitorul e foarte clar atunci cand vorbeste despre sfarsitul vietii omului aici pe pamant,de asemena si cu privire la locul unde omul isi va petrece vesnicia (ce se va intampla cu el dupa moarte).

-Atat Iadul cat si Raiul sunt locuri pregatite mai dinainte (ca cineva sa ajunga acolo).

*Isus ne prezinta in evanghelia dupa Matei in cap.25.ca atunci cand natiunile pamantului vor sta inaintea Lui,El ii va desparte pe unii de altii intocmai cum desparte pastorul oile de capre; Uni in Iad pentru o perzare vesnica (celor de la stanga). Iar pentru cei din dreapta Lui e pregatit Raiul.(Matei:32-34,41).

-Iadul un loc al pedepsei ,dar si in acelasi timp e un loc pe care multi il aleg tocmai prin faptul ca resping Evanghelia.

-Se pare ca Iadul e singura lucrare din toata creatura unde nu va fi prezent Creatorul.

-Vorbind despre un Dumnezeu Mare si ca e pretutindeni,Iadul e locul unde nu merge Dumnezeu.

-Iadul exista datorita faptului ca Dumnezeu este iubire si iti respecta fiinta si alegerea ta,esti liber in alegeri,nu vrei cu Dumnezeu ,El s-a gandit si iti respecta alegerea si de aceea ti-a construit un loc unde sa iti petreci vesnicia (departe de Dumnezeul pe care nu il iubesti).

*IADUL UN LOC INGROZITOR. 

Daca am vrea sa descriem Iadul,numai din numele care le poarta ne putem da seama ca e un loc ingrozitor.

In scripturii atunci cand se vorbeste despre Iad se refera la:

-Locuinta mortilor,(Luca.16:23;Apoc.1:18).

-Adanc (Luca 8:31;2Petru.2:4).

-Gheena (Marcu.9:45).

-Iazul de foc (Apoc.20:15).

*IADUL UN LOC PLIN DE CHINURI (fizice si emotionale).

-Chinurile nu se vor termina in Iad ci mai degraba vor incepe si se vor continua o vesnicie. (vers.23).

-Bogatul vroia sa scape o clipa de chin dar nu a avut posibilitatea.(vers.24).

*IADUL UN LOC PLIN DE REMUSCARI.

-Bogatul isi plangea trecutul dar era prea tarziu.

-Amintind despre Iad,Isus spune ,e un loc unde va fi plansul si scrasnirea dintilor.(Matei.13:49-50).

*I*IADUL ,PRAPASTIA DESPARTIRII *IADUL ,PRAPASTIA DESPARTIRI

-Iadul locul unei despartiri vesnice (vers.26).

1.Despartire de Dumnezeu :Iadul un loc al pedepsei si a pierzari vesnice de la fata Domnului (1Tes.1:8-9).

2.Despartiti de cei dragi care au plecat in Rai.

**IADUL ,DESTINATIA TA VESNICA,DACA….

-Iadul e un loc pregatit pentru diavolul si ingeri lui,dar si toti aceeia care resping chemarea la mantuire vor ajunge tot acolo.

-Iadul poate sa fie destinatia ta vesnica daca „acuma si aici” nu iti schimbi singur destinatia,dupa moarte nu mai exista posibilitate a schimbari. Nimeni si nici o pomana ori slujba nu va putea sa te treaca in locul celor drepti in Rai dupa moarte,schimbarea directiei o faci tu ,cat esti in viata.

CATEVA SUGESTII PENTRU SCHIMBAREA DESTINATIE FINALE PENTRU TINE:

1.Schimba-ti agentia de bilete,dute la agentia ce vinde bilete pentru „CER”.

2.Schimba-ti trairea anturajul vietii prin pocainta.

3.Accepta-L pe Isus ca Domn si Mantuitor al vietii tale.

4.Accepta Nasterea din Nou(trebuie sa fi o faptura noua in Hristos,cele vechi s-au dus) ,nascut din apa si duh,prin Cuvant si Duhul Sfant.

5.Traieste ca un fiul al Imparatiei unde vei ajunge                                                                                                                                                                     -vorbeste ca in CER                                                                                                                                                                                                                            -umbla ca si in CER                                                                                                                                                                                                                           -Fii fericit ca Imparatia lui Dumnezeu e in inima ta.

*IADULOCUL ALEGERILOR TALE

-Iadul un loc ce poate fi evitat (vers.25,27).

-Ce e important sa iti amintesti:”Iadul e locul unei alegeri personale” poti sa faci o alegere buna cat se zice “Astazi” si nu vei ajunge acolo.

*Locul unde sa iti petreci vesnicia depinde  de alegera ta,asa dar fa o alegere buna si vei fi vericit.

~strainisicalatori~

(dutu)

4 gânduri despre „CE TREBUIE SA STII DESPRE IAD.

  1. Draga Avrame, cind Isus a spus ca ma duc sa va pregatesc un loc nu este vorba de Cer. Cerul este deja pregatit, locul acela pe care ni-l pregateste este urmatorul: omul pe pamint traieste intr-un „loc” adica intr-un cort dupa cum spune apostolul Petru, Pavel de asemenea spune „cind se va desface casa paminteasca” , locul pe care Isus Cristos ni-l pregateste este un trup ceresc, iar acest trup va fi pregatit chiar pina inainte de rapirea crestinilor de pe pamint, care va fi slava, stralucirea fiecarui trup dupa faptele brune facute pe pamint, aceasta va fi comoara noastra in Cer si mai sunt si altele dupa cum scrie si in pilda Robului necredincios care nu si-a pus talantul in negot.

  2. Ati scris ca „atat Iadul cat si Raiul sunt locuri pregatite mai dinainte.” Dar iata ce spune Biblia despre Rai: Ioan 14:2: „În casa Tatălui Meu sunt multe locuinţe. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Iar dacă Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi. ” Asta inseamna ca cerul este in curs de pregatire. In Apocalipsa ni se spune ca Dumnezeu va crea un cer nou si un pamant noi in care vom locui impreuna cu Dumnezeu. Apoc. 21: „1 Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou, căci primul cer şi primul pământ trecuseră, şi nici marea nu mai era. 2 Şi am văzut Cetatea Sfântă, Noul Ierusalim, coborând din cer, de la Dumnezeu, pregătită ca o mireasă împodobită pentru soţul ei. 3 Am auzit un glas puternic ieşind de la tron şi spunând: „Iată, cortul1 lui Dumnezeu este cu oamenii! El va veni să locuiască împreună cu ei, iar ei vor fi poporul Lui. Şi Dumnezeu Însuşi va fi cu ei (şi va fi Dumnezeul lor).”
    Cerul si iadul sunt ambele locuri pentru duhuri cu trupuri si apartin celei de-a treia faze. In raport cu vremea de acum, ele constituie o faza viitoare, care inca nu e experimentata de nimeni.
    Locuinta mortilor nu e totuna cu iadul. Pentru locuinta mortilor avem termenul ebraic „șeol”, care tradus in greaca este „hades”. Pentru iad este folosit un termen diferit si anume „ghena”. Locuinta mortilor este locuinta duhurilor fara trup (faza intermediara a existentei omului, de la moartea trupului pana la inviere). Iadul va fi locuit de duhuri cu trup si aceasta corespunde fazei a treia a existentei umane. (de la inviere pana in vecii vecilor). Cel mai bine putem observa distinctia dintre cele in Apoc. 20:13, 14: „Marea i-a dat pe morţii care erau în ea, moartea şi Locuinţa Morţilor i-au dat pe morţii care erau în ele şi fiecare a fost judecat după faptele lui. Moartea şi Locuinţa Morţilor au fost aruncate în lacul de foc. Aceasta este a doua moarte: lacul de foc.”

    • Ce bine ar fi sa citim asa cum e scris si sa analizam inainte de orice ;ex :loc pregatit mai dinainte = perfect adica e un loc pregatit mai inainte ca cineva sa ajunga acolo,e foarte corect si biblic la fel ca si celelalte interpretari. Va multumesc mult…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s