LUCRURI PE CARE UNELE BISERICI LE-AR PUTEA IMPRUMUTA CHIAR DIN IAD…

LUCRURI PE CARE UNELE BISERICI (zis biserici) LE-AR PUTEA IMPRUMUTA CHIAR DIN IAD (Luca.16:19-31).

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

In zilele in care traim unele biserici se duc asa de mult in cautarea de modele de urmat numai sa fie la pas cu modernismul zilei.Cauta peste tot si incet cu incet se introduc in bisericii lucruri ,care ,in loc sa ne apropie de Dumnezeu ne indeparteaza. Muzica imprumutata,predica invatata pentru a gadali urechile ascultatorilor ,rugacinea formala ,imbracamintea ca si ceilalti sunt numai cateva din lucrurile care au adus bisericile intr-o stare plina de ceata si de multe ori cei care ne vad nu mai primesc adevarata lumina,caci nu ne putem lumina nici pe noi (cu tristete trebuie sa recunoastem).De ce nu alergam la Dumnezeu care trebuie sa fie sursa de inspiratie pentru Biserica Lui. In toate acestea mai sunt frati si surori care formeaza adevarata Biserica a lui Hristos ce isi pastreaza chemare si stau departe de lume si pacat. Bogatul din Iad parca vrea sa ne invete pe noi cateva lucruri de care am uitat…Biserica trebuie sa tinda dupa:

1.DORINTA DUPA DESCOPERIRI (RELEVATIE) DUMNEZEIESTI.

-Bogatul din mijlocul chinurilor si-a ridicat ochi in sus (vers.23)

-Biserica zilelor noastre in mijlocul unei lumii compromise trebuie sa isi ridice privirea  asteptaind de la Domnul o revelatie o descoperire dumnezeiasca.

-In mijlocul Biserici trebuie sa fie descoperiri dumnezeiesti si poporul sa pazeasca Legea (Prov.29:18).

-Orice descoperire primita din partea Domnului trebuie pastrata si descoperita si la altii (Hab.2:2).

2.BISERICA TREBUIE SA EXPERIMENTEZE LACRAMII. 

-Bogatul in Iad a invatat ca e OK sa aiba si lacrami (vers.24).

-Se spune ca lacramile ajuta sa se curateasca ochi si apoi omul vede mai bine,la fel si poprul Domnului trebuie sa aiba ochi curati ca sa il vedem  pe Dumnezeu(si binecuvantarile Lui revarsate fata de noi) si in acelasi timp sa putem vedea ispitele si incercarile din viata.

-Sunt avantaje atunci cand ne folosim de lacramii: in urma lacramilor vor veni cantari de veselie,in urma lacramilor se vor aduna belsug de binecuvantari (Ps.126:5-6).

-Profetul se roaga doreste lacramii (Ier.9:1) le dorim si noi,sa nu uitam in urma lor vom primi binecuvantari.

3.BISERICA TREBUIE SA FIE INCONJURATA CU LIMBI DE FOC ,IN JURUL BOGATULUI ERA O VAPAIE (UN FOC) (Vers.24)

-In jurul Biserici lui Hristos trebuie sa fie un foc;Focul Duhului Sfant,care sa te impinga sa faci ceva pentru Hristos,sa arzi pentru Evanghelie (ca sa ajunga pana la marginile pamantului)(vezi ucenici dupa ce au fost plini de Duhul Sfant in cartea Fapte),

4.BISERICA TREBUIE SA FIE DESPARTITA DE LUME,BOGATUL VEDE PRAPASTIA DESPARTIRI DINTRE IAD SI RAI (Ver.26)

-Lumea trebuie sa vada clar si limpede ca Biserica e formata dintr-un popor pus deoparte pentru Dumnezeu,(sfant si fara pacat,despartit complect de lume datorita trairi numai pentru Hristos).

-Biserica trebuie sa fie constienta ca prietenia cu lumea e dusmanie cu Dumnezeu,de aceea trebuie sa se impreteneasca cu Dumnezeu, sa fie un zid de despartire ca prietenie intre Biserica si lume nici un compromis.

-Isus a intrat in Templu si acolo a facut separarea ,scotand afara  pe orice comerciant si curatind astfel Templul Sau, pentru ca era ,si trebuie sa ramana o Casa de rugaciune .

5.BISERICA TREBUIE SA IMBRATISEZE RUGACIUNEA,BOGATUL IN IAD INCEPE SA SE ROAGE (Vers.27).

-Daca de ceva,  va trebui sa  dea socoteala inaintea lui Dumnezeu Biserica;acel ceva este :rugaciunea.

-Rugaciunea e pe cale de disparitie in multe bisericii ori, uneori chear  formala,se pare ca uneori trecem prin incercari chear cu scopul acesta sa invatam sa ne rugam.

-Nu stiu daca bogatul cand era in viata s-a rugat,dar stiu ca in Iad a incercat rugaciunea.

-Biserica zilelor noastre trebuie sa ia exemplul de la Biserica primara si sa practice rugaciunea nu numai sa vorbeasca despre ea,sa se roage,sa se roage… atunci vom avea biruinta prin Acela ce ne ne va asculta in urma rugaciunilor noastre.

6.BISERICA LUI HRISTOS TREBUIE SA FIE O BISERICA MISIONARA,BOGATUL IN IAD SE GANDESTE LA O INVESTITIE:MISIUNE (Vers.27). 

-Biserica in mijlocul libertati uita ca o lume intreaga asteapta evanghelia,si nu este cine sa o duca,caci ne-am inchis intre ziduri si ne evanghelizam pe noi in timp ce in fiecare zi multimii se coboara in Iad datorita nepasari noastre,si lenei de care dispunem,nu suntem misionari ,si nici nu ajutam nici pe alti care ar vrea sa se implice. Bogatul vroia sa faca dar era prea tarziu. Oare nu iti pasa tie ca atatia cer apa vie si venind la tine un zambet n-au primit….

-A fi misionar e o porunca a Domnului Isus rostita fata de ucenici Lui din toate vremurile (Matei.28:19-20;Marcu.16:15).

-Daca Biserica (frati si surori )ar intelege ca trebuie sa ducem Evanghelia, timpul venirii lui Hristos se va scurta,si vom trai sa Il vedem venind pe nori

7.NUMAI CAND SUNTEM LA STRAMPTORARE SUNTEM MILOSI ; NUMAI IN IAD ,BOGATUL SI-A ARATAT MILA FATA DE ALTII (Vers.28-31). 

-Biserica lui Dumnezeu trebuie sa fie plina de mila fata de cei din jur,si mesajul Evangheliei nu e ceva ca o optiune ci e obligatoriu,mesajul pe care Biserica trebuie sa il raspandeasca oamenilor din jur.

-E datoria fiecarui membru care face parte din Biserica lui Hristos sa fie si un evanghelist pentru cei din jur,pentru sotul(sotia)nemantuita,pentru vecinul ne pocait,pentru colegul de serviciu,pentru omul pe care il intalneste pe strada. Da Biserica trebuie sa  il propovaduieasca pe Hristos si pe EL restignit.

8.BISERICA TREBUIE SA INTELEAGA CACI E UN TIMP CARE SE NUMESTE :’PREA TARZIU” ;BOGATUL A INVATAT ACEASTA ABIA IN IAD.

-Pentru a nu ajunge la timpul numit:”PREA TARZIU” cata vreme se zice „ASTAZI” ar trebui sa lucram pentru Hristos.

-Biserica sa spuna cu toti:’Doamne ajuta,Doamne da izbanda ” Amin.

~strainisicalatori~

(dutu)

2 gânduri despre „LUCRURI PE CARE UNELE BISERICI LE-AR PUTEA IMPRUMUTA CHIAR DIN IAD…

 1. Am avut cateva ganduri cu privire la descoperirea dumnezeiasca duminica trecuta din luca 2:25,26 ” Şi iată că în Ierusalim era un om numit Simeon. Omul acesta ducea o viaţă sfîntă, şi era cu frica lui Dumnezeu. El aştepta mîngîierea lui Israel, şi Duhul Sfînt era peste el.
  Luc 2:26 Duhul Sfînt îl înştiinţase că nu va muri înainte ca să vadă pe Hristosul Domnului.”

  -fara frica de Dumnezeu nu exista viata sfanta.

  -fara viata sfanta nu exista asteptare

  -fara asteptare nu exista descoperire dumnezeiasca

  -fara descoperire dumnezeiasca nu exista mantuire

  Apoi asa cu spuneti descoperirea dumnezeiasca trebuia aratata si altora.vezi luca 2:38:” A venit şi ea în acelaş ceas, şi a început să laude pe Dumnezeu, şi să vorbească despre Isus tuturor celor ce aşteptau mîntuirea Ierusalimului.

  Apoi, fara descoperire dumnezeiasca poporul e fara frau.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s