DIVORTUL A INCEPUT DE LA O PRIVIRE…

DIVORTUL A INCEPUT DE LA O PRIVIRE (Matei5:27-32)

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

SE UITA… CA S-O POFTEASCA.

Cuvantul de aur:Dar Eu va spun ca oricine se uita la o femeie ca s-o pofteasca, a si
preacurvit cu ea in inima lui.(Matei.5:28).
Sa terminat si cu ziua acelor ce o data in an isi exprima,spun ,arata printr-o floare sau un gest ca se iubesc; da, e adevartat se iubesc ,dar tot pe ei insisi. Trebuie sa iesim din imaginarul tipar si sa ne intoarcem la realitatea zilei. Mantuitorul ne prezinta un  gand care incuibarit in inima si mintea unora produce divortul.

Ceea ce osandeste Hristos nu este gandul spontan pe care il poate isca Satana in mintea cuiva sau o dorinta indecenta care apare subit.

Este condamnat un gand rau sau o dorinta rea care sant insotite de  acordul vointei noastre. Aceasta inseamna a avea o dorinta imorala,care si-ar cauta implinirea daca ar exista prilejul. Dorinta interioara de placere imorala nepermisa,daca devine preocupanta si nu I se rezista este pacat.

1.Crestinul trebuie sa fie in mod special atent,pentru a se feri de plaacerea produsa  de scenele imorale,cum sant cele aratate in filme sau in literature ponografica (1Cor.6:16,18;Gal.5:19,21;Efeseni.5:5;Col.:3:5;2Tim.2:22;Tit.2:12;Evrei.13:4;Iacov.1:14;1Petru.2:11;2Petru.3:3;1Ioan.2:16).

2.In ce priveste pastrarea puritati,atat femeia cat si barbatul au o raspundere.

Femeia crestina trebuie sa aiba grija ca sa nu se imbrace intr-un fel care sa atraga atentia asupra corpului ei, ispitind astfel pe barbate si incurajand pofta.

A se imbraca indecent este un pacat.(1Tim.2:9;1Petru3:2-3).

3.Crestinul nu trebuie sa lese asemena ganduri sa se aseze in mintea si inima lui si mai degraba sa fie inlocuite cu gandirea si cugetarea asupra Cuvantului lui Dumnezeu.

Cand mintea si inima ne este plina de Dumnezeu cel rau nu mai are locul.

Gandurile vin si se duc ,intocmai ca pasarile ce zboara pe deasupra capului dar nici una nu isi face cuibul pe capul nostru,daca lasam ,gandul poftiri trupesti sa se aseze in mintea noastra se va ajunge la pacat.

Inima crestinului trebuie sa fie intreaga predata Domnului.

~strainisicalatori~

(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s