SFATUL APOSTOLULUI PAVEL CU PRIVIRE LA : CASATORIE,DIVORT,DESPARTIRE .Partea.1

SFATUL APOSTOLULUI PAVEL CU PRIVIRE LA : CASATORIE,DIVORT,DESPARTIRE .Partea.1 (1Cor.7)

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

OMUL SA NU SE ATINGA DE FEMEIE (1Cor.7:1).

Intregul capitol al saptelea este raspunsul lui Pavel la intrebarile puse de Biserica din Corint referitor la casatorie. Sfatul sau trebuie citit in lumina vers.26:”este bine avand in vedere stramtorarea de acum”. O perioada de mare suferinta si prigoana urma sa vina pentru primi crestini si intr-o asemenea situatie legatura casatoriei ar fi fost dificila. Observati ca:”sa nu se atinga de femeie”,insemneaza a nu se casatori.

BARBATUL SA-SI INDEPLINEASCA FATA DE NEVASTA DATORIA DE SOT (1Cor.7:3).

Angajamentul casatoriei insemneaza ca fiecare partener renunta la dreptul exclusive asupra trupului sau, acordand  si celuilalt acest drept. Aceasta insemneaza ca fiecare dintre partenerii de casatorie trebuie sa se supuna  nevoilor normale ale celuilalt. Asemenea dorinte din cadrul  casatoriei sant normale si ingaduite de Dumnezeu si a refuza responsabilitatea de a satisface nevoile celuilalt insemneaza a expune casatoria  ispitei lui  Satan de a comite adultery(1Cor.7:5).

DACA ESTE DESPARTITA SA RAMANA NEMARITATA (1Cor.7:11).

In (1Cor.7:10),Pavel recunoaste ca Dumnezeu vrea sa fie permanenta casatoria. El mai recunoaste,insa, ca uneori o casatorie poate deveni atat de imposibila incat despartirea de celalalt partener este necesara. De aceea in (1Cor.7:11),Pavel nu vorbeste de divort,permis de Dumnezeu in caz de adulter (Matei.19:9) sau de parasirea partenerului de casatorie (1Cor.7:15). El se poate referi la situatii in care un partener de casatorie actioneaza in asa fel incat pune in pericol viata fizica si spirituala   a celuilalt partener si a copiilor. In asemenea situatii ar fi cel mai bine ca unul dintre parteneri sa paraseasca casa,necasatorindu-se  nici unul di ei. Este de neconceput ca Pavel sa fi sustinut ca o sotie sa ramana cu un sot  care in mod repetat ar vatama-o fizic pe ea si  pe copii ei si invers daca se intampla fata de sot.

LE ZIC EU,NU DOMNUL (1Cor.7:12).

Pavel isi exprima parerea aici;el afirma ca nu are  vreun cuvant de la Isus  pentru a intari ceea ce urmeaza sa scrie . Totus el scrie aceasta ca unul care are autoritate apostolica si se afla sub insuflarea divina (1Cor.7:25,40;14:37).

Va urma….

~strainisicalatori~

(dutu)

2 gânduri despre „SFATUL APOSTOLULUI PAVEL CU PRIVIRE LA : CASATORIE,DIVORT,DESPARTIRE .Partea.1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s