SFATUL APOSTOLULUI PAVEL CU PRIVIRE LA:CASATORIE,DIVORT,DESPARTIRE .Partea.2.

SFATUL APOSTOLULUI PAVEL CU PRIVIRE LA:CASATORIE,DIVORT,DESPARTIRE .Partea.2.(1Cor.7).

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

BARBATUL…NEVASTA…COPIII (Vers.14).

Cand o familie este formata dintr un credincios si un necredincios ,casatoria ca si copiii nascuti din aceasta unire sant legitimi inaintea lui Dumnezeu. De aceea,persoana credincioasa trebuie sa traieasca impreuna cu ceea necredincioasa sis a nu cautwe sa dezbine casatoria sau caminul.Mai mult,deoarece sotul sau sotia este o persoana credincioasa,el sau ea poate avea o influenta speciala incat celalalt sa ajunga  sa-L primeasca pe Hristos (1Petru.3:1-2)

NU SANTETI LEGATI…(1Cor.7:15)

In cazul in care un partener necredincios paraseste sau divorteaza de un credincios,legatura casatoriei este desfacuta si cel credincios este eliberat de obligatia maritala anterioara.

“In imprejurarea aceasta…nu sant legati” inseamna ca  persoana credincioasa este eliberata  de contractul  marital.

Cuvantul legati in limba greca s-artraduce cu a fi inrobit,deci cel credincios nu mai este inrobit in acest caz,credinciosul parasite va fi liber sa se recasatoreasca doar cu o persoana crestina (1.Cor.7:39)

CEA NEMARITATA (1Cor.7:34).

Scriptura sustine ca starea celor necasatoriti,nu este in nici un fel inferioara stari celor casatoriti. De fapt  este mai buna,in sensul cel mai important- posibilitatea  oferiri unei slujiri exclusive lui Dumnezeu. Barbatul necasatorit (vers.32-33) sau femeia nemaritata (vers.34) se pot concentra  asupra lucrarilor care apartin Domnului  intr-o masura mai mare de cat cei casatoriti. A fi sfant”cu trupul si cu duhul” nu se refera la realizarea morala,ci la posibilitatea unei mai profunde predari Domnului,neampovorata de raspunderi,probleme si griji familiale. Cei necasatoriti se pot concentra cu toate darurile lor Domnului,liberi fiind de orice grija,preocupati in intregime cu Domnul si Cuvantul Lui.

~strainisicalatori~

(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s