LA CINA DOMNULUI ISUS ARE ULTIMUL CUVANT

LA CINA DOMNULUI ISUS ARE ULTIMUL CUVANT (Ioan.19:1-30)

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

ISUS ARE ULTIMUL CUVANT: „S-A ISPRAVIT!”

*Cuvantul de aur: Cand a luat Isus otetul, a zis: „S-a ispravit!” Apoi Si-a plecat capul si Si-a dat duhul (Ioan.19:30).

Ultimile doua cuvinte rostite de Isus pe cruce au ramas sa ne aminteasca noua despre:

 

1.”S-A ISPRAVIT!” = S-A TERMINAT CU DUREREA.

-Ca Fiu al Omului Isus a suferit,a fost chinuit,batjocorit, insetat,flamand,dispretuit,parasit ;Isaia Il descrie ca “Om al durerii”: Dispretuit si parasite de oameni,Om al durerii si obisnuit cu suferinta,era asa de dispretui,ca iti intorceai fata de la El,si noi nu L-am bagat in seama.

-S-a terminat cu batjocurile din partea preotilor,carturarilor.

-S-a terminat cu cuiele cu cununa de spini,cu scuipatul,cu sulita.

-Hristos a rostit cuvintele unui invingator:”Am suportat totul implinind planul Celui ce ma trimis;acuma :”S-a ispravit”,ma duc acasa.

 

2.”S-A ISPRAVIT!”= AM INCHEIAT PLANUL,AM SFARSIT MISUNEA PENTRU CARE AM VENIT.

-Isus a venit cu un plan précis,priviti ce citeste chiar El despre acest plan  (Luca.4:17-19)  Cand a deschis-o, a dat peste locul unde era scris:  „Duhul Domnului este peste Mine, pentru ca M-a uns sa vestesc saracilor Evanghelia; M-a trimis sa tamaduiesc pe cei cu inima zdrobita, sa propovaduiesc robilor de razboi slobozirea, si orbilor capatarea vederii; sa dau drumul celor apasati si sa vestesc anul de indurare al Domnului.

 

 

3.”S-A ISPRAVIT!” = PLANUL DE MANTUIRE A FOST IMPLINIT.

-Marele scop pentru care a venit Isus in lume a fost ,chiar acesta sa duca pe multi fii la slava lui Dumnezeu,aceasta se putea face numai prin rascumpararea omului depunand Jertfa Suprema la Golgota  pentru fiecare pacatos.

-Pavel a avut curajul sa spuna  ca e un pacatos (cel dintai):( 1Tim.1:15)„Hristos Isus a venit in lume ca sa mantuiasca pe cei pacatosi”, dintre care cel dintai sunt eu.

4.”S-A ISPRAVIT!” = PUTERA DIAVOLULUI A FOST ZDROBITA

-Cuvintele acestea au demostrat inca o data caci Isus are putere asupra diavolului,mortii si locuintei mortilor,si a iesit biruitor prin moartea de la cruce si apoi s-a dovedit prin Invierea Lui glorioasa:

(Evrei.2:14-15)  EL ISUS …pentru ca, prin moarte, sa nimiceasca pe cel ce are puterea mortii, adica pe diavolul  si sa izbaveasca pe toti aceia care, prin frica mortii, erau supusi robiei toata viata lor.

5.”S-A ISPRAVIT!” = DRUMUL SPRE RAI E DESCHIS.

-Isus avea bucuria cu cateva clipe mai inainte sa primeasca un pacatos (talhar) in Rai,si acum plin de aceasta bucurie spune:”S-A ISPRAVIT!” in Rai vor fi multi fii dusi acolo la slava lui Dumnezeu.

6.”S-A ISPRAVIT!”= AM TERMINAT ,SUNT BIRUITOR.

Isus stia ca El este biruitor,dar a vrut sa vedem si noi felul in care El a devenit Biruitor,si acuma sade la dreapta Mariri lui Dumnezeu in ceruri,si mijloceste pentru noi ,ne ajuta sa iesim biruitori ,asteptandu-ne “ACASA”

~strainisicalatori~

(dutu)

 

3 gânduri despre „LA CINA DOMNULUI ISUS ARE ULTIMUL CUVANT

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s