RIDICA SEMNE PE DRUM,PUNE STILPI 2

RIDICA SEMNE PE DRUM,PUNE STILPI 2

 

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

*Cuvantul de aur: Ridica semne pe drum, pune stalpi, ia seama la calea, la drumul pe care l-ai urmat… (Ier.31:21)
Dumnezeu inca de la inceput a creat o Cale si pe care orice om ar trebui s-o cunoasca si sa umble pe ea.Aceasta Cale este”ISUS”Fiul  Sau.

Despre aceasta Cale  a vrut Pavel apostolul sa-i vorbeasca lui Felix.

Si Felix cunostea foarte bine aceasta Cale  dar nu vrea sa umble pe ea,si nu vrea sa auda de ea.Daca astazi nu vrei sa mergi pe Calea  indicata de Dumnezeu ,s-ar putea sa te pierzi singur ca proorocul care a venit din Iuda la Betel si porunca a fost sa nu se intoarca pe aceeasi cale,el n-a ascultat,si neascultarea i-a fost fatala,ca a fost omorat de un leu.

 

 

Isaia ne vorbeste despre calea pe care Dumnezeu  a pregatit-o copiilor Sai ca:Pe calea aceea nu va fi nici un leu,si nici o fiara salbatica nu va apuca pe ea,nici nu va fi intilnita pe ea,ci cei rascumparati vor umbla pe ea.

 

Iata ce placut este pe Calea  Domnului ,toate primejdiile sint indepartate.
Si proorocul Ieremia sfatuia poporul zicind:”Asa vorbeste Domnul :Stati in drumuri,uitati-va,intrebati,care sint cararile cele vechi,care este calea cea buna:umblati pe ea,si veti gasi odihna pentru sufletele voastre!”Dar ei raspund:”Nu vrem sa umblam pe ea”.

Nu este oare astazi la fel?Oamenii stiu despre Calea  Domnului ,oamenii vorbesc despre Calea Domnului ,dar nu vor sa mearga pe calea Domnului ,ca cei din vremea lui Ieremia.

 

Glasul lui Dumnezeu  vorbea prin prooroc:”Am pus niste strajeri peste voi:Fiti cu luare aminte la sunetul trimbitei!”Dar ei raspund:”Nu vrem sa fim cu luare aminte!”.
Nu stiu daca urmariti strile dar astazi inainte ca sa faci o calatorie cu masina sau altcumva,ai pus la dispozitie prin toate  stirile  circulatia de pe toate drumurile rutiere care nu prezinta siguranta,si daca te incumetezi sa mergi pe acele drumuri riscul este prea mare.Dumnezeu nu ne-a lasat in necunostinta,si ne-a aratat Calea  si a presarat-o peste tot cu semne,ca sa nu te ratacesti si sa-ti fie viata in primejdie.

 

 

Auziti care sant semnele si cu cata precizie te poate calauzi pe Cale .(Iosua. 1:8)
“Intareste-te numai,si imbarbateaza-te,lucrind cu credinciosie dupa toata Legea pe care ti-a dat-o robul Meu  Moise;***nu te abate de la ea nici la stinga nici la dreapta***,ca sa izbutesti in tot ce vei face”.

Si cartea aceasta a lui Dumnezeu ,este plina de semne de tot felul pentruca copiii lui Dumnezeu  sa mearga pe cale fara nici un risc si fara nici o primejdie.

 

Cati de multi oameni astazi nu-si plang soarta cum spunem noi pentruca sant nefericiti?Cauza este:Nu sint pe Cale ,si nici nu vrea sa auda de ea!

 

Solomon cand ii scria fiului sau printre altele-i spunea:Tine invatatura,n-o lasa din mana;pastreaz-o,caci ea este viata ta.Nu intra pe cararea celor rai,si nu umbla pe calea celor nelegiuiti.Fereste-te de ea,nu trece pe ea,ocoleste-o si treci inainte.Ochii tai sa priveasca drept,(unde?).La cale! si pleoapele tale sa caute drept inaintea ta.Cararea pe care mergi sa fie neteda,si toate caile tale sa fie hotarate:Nu te abate nici la dreapta nici la stanga.

 

Doamne ,cata fericire ar fi pe pamantul acesta daca toti oamenii ar intelege ca una este”Calea ”randuita de Dumnezeu  si care duce la viata,celelalte duc la moarte.

 
Isaia zice:Cautati in cartea Domnului ,si cititi!Si pentruca Domnul  a turnat peste voi un duh de adormire;va inchis ochii,proorocilor,si va acoperit capetele vazatorilor.

De ce?

Pentruca v-ati impietrit inimile sa nu vedeti calea care duce la viata.

De aceea toata descoperirea Dumnezeiasca  a ajuns pentru voi ca vorbele unei carti pecetluite.Daca o dai cuiva care stie sa citeasca,si-i zici:”Ia citeste!”El raspunde:”Nu pot,caci este pecetluita!”.Si apostolul Iacov ne invata prin calauzirea Duhului Sfant  cand zice:Dar cine isi va ada nci privirile in legea desavirsita,care este legea slobozeniei,si va starui in ea,nu ca un ascultator uituc,ci ca un implinitor cu fapta,va fi fericit in lucrarea lui.Daca esti nefericit nu te plinge prietenilor si celor care te cunosc ci,schimba calea,sau caile pe care mergi si incepe sa mergi pe Calea  lui Dumnezeu  si cu Dumnezeu .

 

Enoh si el pina la virsta de 65 de ani a umblat pe alte cai fara Dumnezeu ,si la 65 de ani a hotarit sa intre pe Calea  lui Dumnezeu ,cu Dumnezeu  si Dumnezeu  L-a dus acasa in fericire vesnica,pentruca Calea  lui Dumnezeu  duce acasa.

 

Este un proverb romanesc care spune ca:”Toate drumurile duc la Roma”.Dar asta nu se potriveste si la Dumnezeu .Ca sa ajungi acasa la Dumnezeu ,este o singura”CALE ISUS”.
Si Domnul  Isus spunea:”Eu sint Calea ,Adevarul  si Viata .Nimeni nu vine la Tatal  decat prin Mine”.

 
Scriptura ne mai vorbeste si de alte semne,si cand batrinul preot Simion impis de Duhul  Sfant  a mers la templu si a luat copilul in brate si l-a binecuvantat a zis:”Iata copilul acesta este randuit spre prabusirea si ridicarea multora din Israel,*si sa fie un *semn*,care va starni impotrivire”.Toti copiii lui Dumnezeu  trebuie sa fie”Semne ”pentru semenii lor pe Calea vietii.

 
De aceea Pavel spunea Corintenilor:Voi santeti epistola noastra,scrisa in inimile noastre,cunoscuta si citita de”toti oamenii”.Si oamenii cand citesc in viata mea si in viata ta,au un singur raspuns acest om imi arata ca el este un semn pe Calea  Domnului ,sau al doilea poate sa spuna,acest om este un semn pe calea Dracului.Tu stii ce fel de semn esti!

 
Tot Pavel spunea Corintenilor si ne spune si noua astazi ca:Dumnezeu  a facut din noi,apostolii,(toti trebuie sa fim apostoli),oamenii cei mai de pe urma,niste osanditi la moarte;fiindca am ajuns o”PRIVELISTE”pentru lume,ingeri si oameni.
Aceasta inseamna ca noi trebuie sa fim niste semne exacte si foarte precise pe cararea vietii.

Cum esti tu?
Ai dreptul sa te verifici inainte de a ajunge la destinatie;esti pe Calea  cea buna?

Esti un”SEMN”pe Calea vietii pentru lumea aceasta?

Daca nu,intoarce-te si priveste asa cum Proorocul Ieremia spune,si vezi unde ai ratacit,sau,unde ai schimbat Calea ,crezand ca alta sau altele sint mai bune si intoarcete inapoi.Si daca pana acuma te-ai jucat cu pocainta ta,si cei fara lumina nu vad in tine un semn pe Calea  vietii,lasa-L pe Dumnezeu  sa lucreze in viata ta,sa te faca un semn stralucitor pe Calea  lui pentru cei nemintuiti.

 

Scriptura spune:”Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea,ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor.Asa ca,nimeni nu se va putea dezvinovati in ziua aceea ca n-au auzit de aceasta”CALE’,si ca n-a putut merge pe ea.Pentruca Cel  care cheama a marcat-o précis cu semne,ca toti acei care pornesc pe ea sa nu rataceasca,si inca un lucru tot EL vrea ca tu sa fii un semn pentru lumea asta cum a fost Iona pentru Niniveni,si inca un amanunt,tot EL iti da si putere sa mergi pe Cale .Domnul sa ne ajute pe toti

~strainisicalatori~

(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s