CINE ITI CONTROLEAZA VIATA?

CINE ITI CONTROLEAZA VIATA? (Marcu.5:1-20).

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

*Cuvantul de aur: Cand a iesit Isus din corabie, L-a intampinat indata un om care iesea din morminte, stapanit de un duh necurat. (vers.2).

*Am intalnit in viata barbati cat un munte de mare controlati (condusi) de o nevasta cat o manusa, si femei cat un zid controlate(conduse) de barbati  ce ii putea sa ii tina sub radical,m-am intrebat de multe ori,cat de usor sant controlati oameni!?…

Sa privim viata omului descris in mai multe evangheli,om care era indracit:

1.Locuia in cimitir (vers.2-3).

2.Era de necontrolat,rupea lanturile (vers.3-4).

3.Era nesupus (vers.4)

4.Era deranjabil;tipa  (vers.5)

5.Era un pericol pentru viata lui –se taia cu pietre(vers.5).

*Toate acestea se intamplau datorita stapanului care ii controla viata ..

OMUL POATE FI CONTROLAT DE:

1.DIAVOLUL

Era stapanit de un duh necurat (vers.2).

Era bolnav …in cele mai multe cazuri omul devine stapanit de diavolul atunci cand urmareste poftele asezate inaintea lui de catre diavolul,odata prins in cursa este controlat de diavolul si nu isi mai poate controla mintea.

2.LUMEA DIN JURUL LUI.

-Asupra fiintei umane are o mare influenta lumea din jurul nostru,oameni cu care venim in contact in fiecare zi (ei ne controleaza cum sa ne imbracam ,cum sa vorbim,ce sa mancam,cum sa ne distram..)

-Omul e controlat de stirii,news,televizorul ,ziarele au o influenta foarte mare in viata fiecarui om care le urmareste,stirile ne pot sa ne faca sa gandim pozitiv despre… ori negative. Ele ne aduc bucurie ori tristete,urmarindu-le ne controleaza viitorul,nu facem un pas pana nu vedem ce vreme e maine,nu cumparam ceva pana nu vedem cum e economia,nu …

-Biserica,gruparea ,prietenii ne influenteaza viata si in cele mai multe cazuri urmam povetele lor bune sau mai putin bune…

-Frica ne controleaza fiecare pas si unii chiar ajung bolnavi din cauza fricii si nu mai pot sa gandeasca bine pentru viitor.

3.POATE FI CONTROLAT DE POSESIUNI MATERIALE.

Omul lupta sa le aiba(obtine) si pe urma se lupta sa-le pastreze muncind fara intrerupere 24 din 24,devenind rob a materialului din jur fara nici un pic de timp pentru viata ,pentru el…

4.FIINTA UMANA POATE FI CONTROLATA DE PARTENERUL DE VIATA (DE SOT SAU DE SOTIE)

E trist cand trairea in famile se rezuma la control si nu la dragoste,dar tot mai mult se observa aceasta. Cel.ceea care aduce mai multi bani in casa devine cocosul casei(n-ar trebui sa fie asa ) in timp ce celalalt are de suferit de a fi supus(a)…

5.CRESTINUL ESTE CONTROLAT DE DUHUL SFANT.

*Omul lui Dumnezeu nu poate sa fie controlat si influentat de asemena lucruri (Romani.8) ci el este influentat si condus de Dumnezeu prin Duhul Sfant.

*Apostolul Pavel ne spune ca in trecut am fost calauziti si mergeam acolo unde eram calauziti  : Cand erati pagani, stiti ca va duceati la idolii cei muti, dupa cum erati calauziti. (1Cor.12:2) .

*Chiar daca traim in lume ,calauzirea credinciosului trebuie sa vina de sus de la Parintele Luminilor:Macar ca traim in firea pamanteasca, totusi nu ne luptam calauziti de firea pamanteasca. (2Cor.10:3) .

*Calauzire credinciosului este facuta prin Duhul Sfant:Caci toti cei ce sunt calauziti de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu. (Rom.8:14) .

*Calauzirea data de Duhul Sfant ne scoate chiar de sub Lege:Daca sunteti calauziti de Duhul, nu sunteti sub Lege. (Gal.5:18) .

 

TRAIREA E DOVADA CALAUZIRI.

Traiesti ca omul din textul evanghelic,si esti influentat de orice soapta care iti trece pe la urechi,ori esti condus si influentat de calauzirea data de Duhul Sfant…

Viata ne dovedeste de cine suntem calauziti…

~strainisicalatori~

(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s