NU SUNT “CATOLIC” SI NU VOI FI….DAR….

NU SUNT  “CATOLIC” SI NU VOI FI….DAR….

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

Nu sant “Catolic” si nici nu voi fi,nu vreau sa ma numar printre ei am motivele mele,dar am ramas uimit si recomand fiecarui lider spiritual (nu conteza pe care fustel de scara a ajuns ) sa invete ceva de la noul Papa Francisc ,ori mai bine zis nu de la el ci de la Isus Modelul tuturor crestinilor dea lungul istoriei.

Ma uimit simplitatea cu care acesta si-a inceput slujba de Papa.

Simplitatea cu care a inceput si bine ar fi daca o va pastra tot asa..

Sa poarte o cruce de lemn in timp ce ceilalti doi Papa dinaintea lui au avut cruce din aur masiv.!!!

Sa locuieasca intr-o camaruta,sa isi scota bani din portofelul lui si sa plateasca ca a dormit la hotel,sa nu astepta la scara hotelului dupa servanti sa ii duca bagajele,sa nu astepte sa ii se deschida usa de la limuzina ,ci sa se urce singur in autobus,sa gandeasca la nevoile celor saraci si sa dovedeasca printr-un exemplul personal..

Ceva de admirat !!!

In timp ce  multi lideri spirituali au asteptari iesite din comun,salariu ca nimeni altul,plasuta cu bucate la scara apartamentului, plecaciune in piete si in biserici,limuzine si servitori,deplasari platite, si…

Unde e smerenia si simplitatea predicata de ei  ori multi se incadreaza in proverbul romanesc (sa faci ce iti spune popa dar sa nu faci ce face popa) .

Din nou nu toti lideri spirituali ci sunt  si lideri cu adevarat vrednic de urmat in fata caruia trebuie sa imi ridic palaria (tot respectul pentru ei si lucrarea lor).

Inapoi la Modelul tuturor modelelor ,inapoi la  Original la Hristos si  sa invatam de la El adevarata traire plina de simplitate in smerenie.

Sant de acord cu cuvantul sfintei scripturi :  vrednic este lucratorul de hrana lui. (Mat.10:10)  dar mai sant de acord si cu celalalt verset: Nu ca n-am fi avut dreptul acesta, dar am vrut sa va dam in noi insine o pilda vrednica de urmat. (2Tes.3:9)

 

Sa facem prin fapta si vorba sa fie proslavit Unul singur Dumnezeu,iar pentru noi smerenia si simplitatea la picioarel Lui..

~strainisicalatori~

(dutu)

Reclame

29 de gânduri despre „NU SUNT “CATOLIC” SI NU VOI FI….DAR….

 1. Nu cred ca suntem calificati sa judecam daca papa Francis este sincer sau nu. Deocamdata, nu am cauza sa-i punin dubiu motivele.

  Insa este bine sa ne uitam la finantele bisericilor din care facem parte:

  http://www.the-tribulation-network.com/articles/scary_statistics.htm

  Doar doua puncte din tot articolul:

  95% din bugetul bisericii este chletuit pentru comfotrul si distractia celor care frecevnteaza biserica (salariile angajatilor, cladirea, programele, conferintele, etc.)

  1% din bugetul bisericii este cheltuit pentru evanghelizari si misiuni.

  Cum se compara biserica din care dumneavoastra faceti parte?

  • Nu am incercat sa ii dau nicio calificare .mai degraba sa deschid mintea unor pastori care traiesc in lux si inbuibare in timp ce fratii si surorile din biserica is duc cu greu zilele (in economia asta) si banutul lor in loc sa fie folosit cu un scop bun este folosit tot pentru slava si traiul bun al pastorului. Papa se putea folosi de toate lucrurile ca si cei dinaintea lui,dar a spus ;o lingura si un pat imi este de ajuns. Modestia in care incearca sa traieasca ,desi cum spunea Pavel:puteam sa ma folosesc dar nu m-am folosit..
   Aici e problema ai nostri pastori au facut din pastorire o cariera stralucita si nu o slujba si o slujire umila. Fii binecuvantat de Domnul!

 2. Cred ca parerea D-voastra despre papa trebuie respectata, dar dati-mi voie sa am alta parere care nu numaidecat e obligatoriu sa se suprapuna cu a D-voastra. Umilinta reala, poate sa apara in cazul unor manifestari mai robuste in compozitia lor: Sa renunte la titulatura de papa si sa admita ca este un om ca si noi care este pacatos, nu sfantul parinte… Sa distribuie averile acumulate de sute de ani de la Columb si pana in ziua de azi… sa vanda toate posesiunile pamantesti, miile de edificii detinute pe pamant si valorile sa le folosesca pentru binele comunitatii umane, toti cardinalii sa renunte la pompa si luxul care’l folosesc, si nu in ultimul rand sa mearga ca Isus fara garda de corp, moartea nu-l poate inspaimanta pe cel ce este cu Dumnezeu!

  • Ce imi place mie ca ne respectam reciproc,foarte frumos de apreciat,chiar aceasta ne caracterizeaza ca suntem „Oameni”
   Acuma postare,este indreptata inspre toti aceeia care isi considera slujba de pastor,preot,papa,mult mai mult decat o slujba (au iesit din slujba si au ajuns la lacomie si imbuibare,in acelasi timp in vorbele lor dulci predica o evanghelie a simplitati).
   Papa a demonstrat lumii catolice si tuturor celorlalte religi ca se poate predica si trai in simplitate (asa cum Pavel spunea am putut sa ma folosec de dreptul dar nu m-am folosit)cat despre predarea tututror averilor papale este o alta discutie…
   Papa a demonstrat ca daca papa care a fost inainte a avut inel de aur,el nu a re nevoie,a demonstrat daca a avut servanti ,el poate si fara ei….
   o istorioara…Noul papa iese afara din dormitorul lui si langa usa era un soldat ce il pazea..-„Ce faci aici?” „Va pazesc ca sa puteti dormi” a fost raspunsul..
   „Eu pot sa dorm si daca tu nu ma pazesti”a raspuns papa…. „Ai mancat ceva?” „O,nu nu se poate in post ,seful meu..” Papa intra inauntru si vine inapoi cu un scaun si cu o cafea.”Stai jos si beati cafea si daca seful te intreaba spunei.Papa mi-a dat ordin….
   Ideia ramane sa nu deviam de la ea.Am intalnit un tanar pastor care vrea sa se angajeze intr-o biserica la romani undeva in America intr-un stat mare dar cu o biserica mica ,imagineaza-ti numai pastor pentru tineret,el spune nu vreau sa lucrez cu mai putin de $3500 …e posibil o asemenea dorinta cand un frate muncitor castiga intre $1000 -$2500 lunar si lucreaza zilnic peste 8 ore,nu mai vorbim de medical,deplasari,nunti gratuite si cate si mai cate..Un pastor senior (principal salariul lui e mult mai mare in timp ce uni din biserica nu au paine pentru familie,ce sa mai vorbim de o sumednile de avantaje,ce sa mai vorbim de popi care au salari enorme ce sa mai vorbim de pastori de la Mega churchs care se intrec in vile si avioane private,…in timp ce predicam despre simplitatea slujirii
   Aici e puctul daca predicam despre simplitate si sa o dovedim (din nou accept ca pastorul slujitorul altarului sa fie platit e o munca nu usoare).
   Totusi nu sant catolic si nici nu voi fi am motivele mele…

   • Va învîrtiți în jurul problemei,fara să dați un răspuns concret la oboecția ridicată de mine. Chiar și fiind mare un salariu de 3500 $ , nu asta e problema care o ridicam eu. Este incomparabil un pastor de biserica de 200, 500 de suflete cu un papă ce administrează 2 miliarde de creștini. Cand vorbim de crucea dela gat ignorăm muntele de aur pe care stă vaticanul. Am fost la Roma ,doar ca sa vezi cupola sixtina trebuie sa platesti 10 euro, multiplicat cu milioane de vizitatori rezulta sute de milioane de euro… Ce spuneti D/voastra despre umilinta este o ignorare vizibila a fondului discutiei ! Domnul Isus a fost umil cu adevarat, coborand din ceruri in praful pamantului, fara servitori si avand doar o pereche de sandale , o camasa si fara sa administreze patrimonii uriase ! El nu a LASAT UCENICILOR NICI O MOSTENIRE Materiala, cladiri, bani etc!
    Tot fenomenul religios actual e foarte legat de posesiunu pamantesti ! Daca evanghelia s-ar vesti ca in primul secol, daca oamenii ar vedea in biserica totalitatea credinciosilor , nu inaltimea cladirilor,Isus s-ar intoarce sa ne ia in ceruri ! Dar noi santm prea legati de organizarea politica a bisericilor si ne multumim sa admiram desfasurarea comediei umane , in timp ce oamenii pier in necunostinta de Dumnezeu ! Sa vanda toate posesiunule pamnatesti , sa traiasca intr-o casa de lut si paie din Romania, si apoi mai vorbim de umilinta! Restul e doar politica, nu ignorati in mod voit influenta mondiala economica a vaticanului, si nu ne cufundati in fleacuri!

 3. Se pare că nu am fost înţeleasă. Nu v-am adus nici cel mai mic reproş dumneavoastră ci comentatorilor care s-au grăbit să pună pe seama perfidiei atitudinea de decenţă a papei. Articolul dumneavoastră şi felul în care l-aţi scris a avut din partea mea aprecieri superlative. Cu toată stima.

  • Doamne! De ce nu putem deveni mai buni privind bunătatea aşa cum ni se arată şi lipsiţi de orice urmă de bunăvoinţă şi încredere aruncăm cu pietre convinşi că este doar o mască a perfidiei ? Cât ne place să descoperim că există urât şi-n cea mai frumoasă floare!

   • Personal nu arunc nu am nici o ura asupra lui „papa” il apreciez penru gestul frumos de smerenie si umilinta ce l-a aratat,daca ar pastra tot asa ar fi bine…
    Dar ori cat ar fi de sfant pentru mine e tot un om,(sa spun deosebit ,poate,da) e de apreciat fiecare om in felul lui,dar inchinarea trebuie adusa numai lui Dumnezeu.

 4. Ce frumos articol şi câte controverse neavenite, în numele unei credinţe!
  Aici este vorba de simplitatea pe care o arată prin tot ceea ce a făcut până acum noul papă şi până la proba contrarie, nu avem dreptul decât să ne bucurăm de acest fapt. De ce oare căutăm tot felul de explicaţii în privinţa alegerii acestui papă? De ce nu luăm simplu, ca atare: a fost ales şi atât. Este noul papă! De ce oare pornim de la ideea prefăcătoriei ? De ce nu-i putem acorda încredere? Răspund eu: pentru că la rândul nostru nu suntem în stare de aşa ceva şi atunci dăm repede cu pietre ca nu cumva să ne simţim complexaţi că poate fi cineva atât de uman!
  Mă întreb ce mai contează cărui Dumnezeu se închină un om, dacă acel om este neîntinat sufleteşete şi faptele lui sunt demne de urmat , demne de laudă?
  Creştinesc articol! Frumos exprimat: fără patetisme, fără cuvinte bombastice, fără metafore goale de conţinut , dar cât de înţelept expuse faptele, învăţăturile ! Mi-a plăcut mult.

  • Am spus si o spun nu il preamaresc,dar ca fatada da un exemplu de smerenie ,imi pare rau sa spun dar multi dintre ai nostri nu demonstreaza asta nici pe departe(noi ne cunoastem prea bine), incolo amintesc si sustin sus si tare nu accept ideile si credinta papei.

 5. Privind in istorie, s-ar parea ca si contrareforma a inceput in aceeasi maniera, cu acelasi gen de mesaje! Daca am putea privi dincolo de aparente, cu siguranta ca am vedea altceva!

 6. Pe mine credinta in Dumnezeu m-a vindecat de frici, iar evenimentele din viata mea mi-au intarit convingerea ca primim ceea ce avem nevoie in viata si nu, neaparat, ce ne dorim. Din pacate preotii nu imi inspira ca ar fi intetfata lumii cu CREATORUL, iar primul lucru care ma impiedica sa-i vad asa este OPULENTA cu care se arata noua, oamenilor obisnuiti.
  De asemenea, nu cred in INTAMPLARE, societatea noastra este in schimbare, materialismul si dominatia EGO -ului sunt in agonie, urmeaza LUMEA NOUA, populata cu suflete, avand IUBIREA drept combustibil, iar noul PAPA face parte din planul divin al salvarii lumii.

 7. Nu sunt, nici eu, de religie Romano-Catolica, dar vreu sa subliniez un fapt simplu care nu este luat in seama de cele mai multe ori.
  Fiul lui Dumnezeu a venit in lume pentru a implini si a completa legea lui Dumnezeu data poporului ales, formand o noua lege, Legea Noului Testament (legea iubirii), aducand lumii credinta universala in Singurul si Adevaratul Dumnezeu (Tatal, Fiul si Sf. Duh).
  In DEX găsim *católic, -ă adj. (vgr. katholikós, universal, d. katá, peste, și ólos, tot. V. olograf). Iata ca din terminologia cuvantului „catolic” observăm că Iisus Hristos mărturiseste o singură credință, cea universală pentru întreaga omenire.
  Vreme de 1000 de ani a rezistat doar aceasta credintă universala, dar la anul 1054 s-au gândit ei oamenii, că nu e bună credința dată de Dumnezeu și au modificat-o ei un pic formând religia Romano-Catolică.
  De la 1054 până în prezent au tot reformulat, reinventat, credința cea adevărată încercând oamenii să se apropie de Dumnezeu prin religiile formate, se îndepărtează mai mult de El. Ajungând astăzi să fie numai în mică noastră țară un număr de 18 culte recunoscute. Numai amintesc câte astfel de religii sunt în întreaga lume.
  Oare a adus Domnul Hristos mai multe credințe? Sigur NU.

  • @Nicu Cătălin
   E-adevarat că Marea Schismă a apărut la 1054, dar între creștinismul occidental si cel oriental era o mare diferență si atunci, cum este si acum în ceea ce numim romano-catolicism și ortodoxismul răsăritean. Cel puțin, în Biserica Ortodoxă, nu au apărut de-a lungul timpului prea multe reforme, aproape același mod primitiv de inchinare idolatră. Nici Biserica Catolică nu a reformat prea multe, exceptând faptul că diferă de la o țară la alta, adică în lumea liberă este mai liberală, pe când în restul tărilor, în special în America de Sud, este mai agresivă cu restul ˝sectelor˝. Creștinismul a decăzut, în parte, încă de la începutul lui, dovezi avem în toate epistolele Noului Testament, și atunci când citim istoria, însă ce s-a întâmplat după anii 300, deja nu se mai poate vorbi de un creștinism universal nou testamentar. era mai degrabă un amalgam de credințe și superstiții universale, combinate într-o așa zisă Biserică Catolică. Cultul sfinților, icoanelor, sărbătorilor, et c., toate provin de aici, si cu timpul au EVOLUAT tot mai mult. M-am născut în familie Ortodoxă și acuma trăiesc si lucrez în mediu romano-catolic, dar nu stiu unde să mă uit pentru a vedea vreo dovadă de creștinism biblic. Totul este tradiție si superstitie. A, da, că folosesc Biblia? E-adevărat, o au, o folosesc teoretic, practic însă o încalca aproape în fiecare practică. sunt multi oameni sinceri acolo, dar păcat că sunt manipulați, orbiți si asurziti, si nu sunt capabili sa vină la adevăr.http://alexpop7620.wordpress.com/2012/03/14/cat-costa-idolatria-clasica-in-era-postmoderna-2/

   • Pop Alexandru – cum poți afirma „în Biserica Ortodoxă, nu au apărut de-a lungul timpului prea multe reforme, aproape același mod primitiv de inchinare idolatră.”??? Să înțeleg că Mântuitorul și Apostolii au răspândit o credință idolatrică, după afirmația ta, iar cu cât se fac mai multe reforme se ajunge la așa zisa credința „adevărată”. Ce zicit tu, nu cumva prin atâtea reforme pe care le fac diferitele culte încearcă să reinventeze roata?! Mie aceasta mi se pare….
    Iar pt ultima afirmație a ta „si nu sunt capabili sa vină la adevăr.” – imi dai de înțeles că ai reinventat roata, și că ai descoperit acum ADEVĂRUL suprem. Înseamnă că ai studiat mult, cred că ai și multă pregătire teologică, dacă spui asta; dacă nu….nu încerca să repeți niște cuvinte „moarte”.

 8. Studiaza putin despre ce ispravi au facut iezuitii de cand au aparut pe scena istoriei si ai putina rabdare sa vezi ce va face si noul papa.

  • Am citit multe si stiu cine sunt iezuitii,daca esti atent m-am referit la felul simplu la care a inceput,amintind ,daca ar ramane asa…asta va ramane sa vedem..
   Punctul principal al articolului e simplitatea in care ar trebui sa traieasca fiecare crestin nu numai lideri,dar lideri sunt cei mai vazuti si ei trebuie sa se comporte intocmai cum predica.(defapt toti care se numesc crestini)
   In colo nu am prea multe asteptari de la papa ….

   • Cred ca papa este mai mult un simbol si ca in spatele sau exista un aparat, un mecanism de birocrati si specialisti care functioneaza, exista un intreg aparat de PR si imagine si cred ca J.M.Bergoglio, este imaginea de care are nevoie catolicismul azi. Un indemn la simplitate. Sper ca in spatele acestei reformari a imaginii sa se intample si o reformare a religiei catolice, in sensul simplificarii ritualice nu doar a atitudinii.

   • e singurul lucru ce le-a mai ramas de facut ca sa nu piarda si restul de catolici avind in vedere ca celaalt papa nu a fost capabil sa-i opreasca ,multi au trecut la pentiocostalismul carismatic,au gasit de cuvinta sa aleaga un papa di popor cu scopul de a schimba imaginea catolicismului ,oricum totul face parte dintr-un plan bine pus la punct

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s