JOI – LA CARE FOC TE INCALZESTI- PE URMELE MANTUITORULUI (3)

JOI – LA CARE FOC TE INCALZESTI- PE URMELE MANTUITORULUI (3)

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

FOCURILE LUI PETRU (Ioan.18:12-27)

*Cuvantul de aur:  Robii si aprozii care erau acolo, facusera un foc de carbuni, caci era frig, si se incalzeau. Petru statea si el cu ei si se incalzea.(Ioan.18:18).

1.HOTARAREA LUI PETRU DE AL URMA PE HRISTOS

*Marele Apostol Petru a facut ceea mai importanta hotarare din viata lui ,atunci cand a raspuns chemari lui Hristos:Pe cand trecea pe langa Marea Galileii, Isus a vazut doi frati: pe Simon, zis Petru, si pe fratele sau Andrei, care aruncau o mreaja in mare; caci erau pescari.  El le-a zis: „Veniti dupa Mine, si va voi face pescari de oameni.”(Matei.4:18-19).

*Hotararea de a-L urma pe Hristos ,a renoit-o ,cand a dat raspuns intrebari pusa de Hristos: „Voi nu vreti sa va duceti?” (Ioan.6:67),a iesit parca inaintea ucenicilor cu raspunsul: „Doamne”, I-a raspuns Simon Petru, „la cine sa ne ducem? Tu ai cuvintele vietii vesnice. (Ioan.6:68).

*Petru isi intareste hotararea in seara cinei cand Mantuitorul profeteste despre viitorul lor:”In noaptea aceasta, toti veti gasi in Mine o pricina de poticnire; caci este scris: „Voi bate Pastorul, si oile turmei vor fi risipite.” (Mat.26:31). Petru gaseste si de data aceasta raspunsul hotarator: „Chiar daca toti ar gasi in Tine o pricina de poticnire, eu niciodata nu voi gasi in Tine o pricina de poticnire.” (Mat.26:33).

PETRU LUPTA SA ISI PASTREZE HOTARAREA

A crezut ca prin forta fizica isi va duce la indeplinire hotararea si a incercat sa-L apere pe Isus: Unul din cei ce stateau langa El a scos sabia, a lovit pe robul marelui preot si i-a taiat urechea. (Marc.14:47)

A mai incercat el inca o data si s-a ales cu o mustrare din partea lui Isus: „Inapoia Mea, Satano: tu esti o piatra de poticnire pentru Mine! Caci gandurile tale nu sunt gandurile lui Dumnezeu, ci ganduri de ale oamenilor.” (Mat.16:23).

3.PETRU ISI PIERDE DEVOTAMENTUL UMBLARII DUPA ISUS.

*PETRU S-A INDEPARTAT DE ISUS

  -Din clipa cand Petru l-a vazut pe Isus legat a inceput sa-si piarda din devotamentul umblari dupa El.Il urmarea acuma dar nu deaproape:Petru L-a urmat de departe pana in curtea marelui preot…(Marc.14:54).

4.PETRU LA FOCUL OAMENILOR

-Petru indepartandu-se de Isus isi gaseste un alt loc ,la focul galcevitorilor: Robii si aprozii care erau acolo, facusera un foc de carbuni, caci era frig, si se incalzeau. Petru statea si el cu ei si se incalzea.(Ioan.18:18).

-Era focul unde stateau robii si aprozii.

  –Focul batjocoritorilor.

   –Focul celor care erau impotriva lui Isus.

-Focul presiunilor straine.

–Focul unde Petru alunecasera prea departe in departarea lui fata de Isus.

–Focul lepadari lui Petru.

   –Un foc facut de oameni.

5.FOCUL LUI ISUS

 *Focul reabilitari lui Petru.

– Cand s-au coborat pe tarm, au vazut acolo jaratic de carbuni, peste pus deasupra si paine. (Ioan.21:9).

–Focul unde Isus isi arata iubirea fata de Petru.

    –Focul iertari,si a reprimiri lui Petru in mijlocul ucenicilor.

*La primul foc Petru a cedat in fata presiunilor din partea oameneilor ,lepadandu-se de Hristos,la al doilea foc lucrurile se schimba ;Petru L-a recunoscut pe Domnul si L-a declarat “DOMN” al vietii lui.

Sa nu uitam ca intre cele doua focuri a fost lepadare,recunostinta greselilor(plansul cu amar) si Crucea lui Hristos.

*Distanta dintre Petru si Isus a inceput sa creasca,pana  ce s-a facut o prapastie peste care nu se mai putea trece de la unul la altul decat numai pe podul dragostei si cu mana intinsa a ridicari de care a dat dovada Isus.

*Fiecare dintre noi am avut clipe de cadere in viata … O,cat de departe puteam sa ajungem ,daca nu era o marturisire sincera plina de lacramile pocaintei si de o intalnire personala cu Cel ce statea cu mana intinsa dupa noi (cu Isus)

***Slava Lui ,caci numai datorita Lui mai ne putem numi copiii a lui Dumnezeu.

~strainisicalatori ~

 (dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s