VINERI – RASTIGNIREA – PE URMELE MANTUITORULUI (1)

 

CUVINTELE ROSTITE DE ISUS PE CRUCE. (Matei.27:35-50)

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

*Cuvantul de aur: Si pe la ceasul al noualea, Isus a strigat cu glas tare: „Eli, Eli, lama sabactani?”, adica: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit?” (Mat.27:46)

Dupa  un timp de partasie impreuna cu ucenici Sai,in frangerea paiini si in cantarea ,au plecat cu toti in Gradina pentru a se implini ultimul capitol din manuscrisul scris despre El . A plecat pe drumul fara de intoarcere sa sufere in locul fiecarui muritor ,ca noi in urma suferintelor Luis a avem dreptul la viata.

A fost prins,legat,purtat din loc in loc pentru a fi judecat,batut si scuipat,i-ar la urma judecat pe nedrept,obligat sa duca crucea pana la locul restigniri.

Acolo au fost inregistrate cele mai marete cuvinte auzite vreodata din gura unui care a fost condamnat la moarte…

Sa prvim impreuna la cuvintele pe care L-ea rostit Mantuitorul pe crucea de pe dealul Golgota:

1.”TATA,IARTA-I ,CACI NU STIU CE FAC!”  Cuvintele”IERTARI” adresate pentru toti acceia care il batjocorau,bateau scuipau..                                                       – Isus zicea: „Tata, iarta-i, caci nu stiu ce fac!” Ei si-au impartit hainele Lui intre ei, tragand la sorti. (Luc.23:34)

2. “TATA,IN MAINILE TALE IMI INCREDINTEZ DUHUL!”                                                                Cuvintele “INCREDINTARI” Era sigur de siguranta Tatalui Ceresc.
-Isus a strigat cu glas tare: „Tata, in mainile Tale Imi incredintez duhul!” Si, cand a zis aceste vorbe, Si-a dat duhul. (Luc.23:46)

3. “FEMEIE,IATA FIUL TAU!”   Cuvintele “SIGURANTEI” a “PURTARIDE GRIJA”cuvinte prin care vroia sa isi incredinteze siguranta mamei lui pentru zilele batraneti ei.                                                                                            -Cand a vazut Isus pe mama Sa, si langa ea pe ucenicul pe care-l iubea, a zis mamei Sale: „Femeie, iata fiul tau!” (Ioan.19:26)

4. “IATA MAMA TA!” Cuvintele “INCREDERI” a “PRIETENIEI” prietene, ai grija si de mama mea.
-Apoi, a zis ucenicului: „Iata mama ta!” Si, din ceasul acela, ucenicul a luat-o la el acasa. (Ioan.19:27)

5. “MI-E SETE”                                                               Cuvintele “NEAJUTORARI” care exprima situatia in care se afla Mantuitorul lumii ,avea nevoie de ajutor din partea omului muritor pentru un pahar de apa.El care a facut izvoarele,avea sa cerseasca pentru un strop de apa din mana raufacatorilor Lui. O,cat de mult a suferit El in locul meu. Cu ce-I voi rasplati toate binefacerile Lui.                                                                              – Dupa aceea Isus, care stia ca acum totul s-a sfarsit, ca sa implineasca Scriptura, a zis: „Mi-e sete.” (Ioan.19:28)

 6.”ELI,ELI LAMA SABACTANI? Adica: ”DUMNEZEUL MEU,DUMNEZEUL MEU,PENTRU CE M-AI PARASIT?”    Cuvintele care exprima ”SUFERINTA” de care a avut parte Fiul Tatalui ceresc ,pana la punctual in care se vedea parasit …
-Si pe la ceasul al noualea, Isus a strigat cu glas tare: „Eli, Eli, lama sabactani?”, adica: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit?” (Mat.27:46)

7. “ADEVARAT ITI SPUN CA ASTAZI VEI FI CU MINE IN RAI”      Cuvintele “MANGAIERI” asigura unui moribund o siguranta vesnica Raiul dupa ce acesta il recunoaste Domn si Imparatul unei Imparatii Vesnice.                                                                                           -Isus a raspuns: „Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in rai.” (Luc.23:43)

8. “S-A ISPRAVIT!”   Cuvintele “IMPLINIRI” n-a mai ramas nimic din maretul plan pentru care Isus a venit de la Tatal,stia ca va iesi biruitor asupra morti ,biruinta pe care a dovedit in dimineata invierii.                                                            -Cand a luat Isus otetul, a zis: „S-a ispravit!” Apoi Si-a plecat capul si Si-a dat duhul. (Ioan.19:30).

*Isus a facut totul pentru noi,ne mai ramne sa facem si noi ceva pentru El.Sa-L acceptam ca Domn si Mantuitor al vietii noastre si vom avea harul unei vesnici ca sa traim impreuna cu El.

~ strainisicalatori ~

(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s