VINERI – RASTIGNIREA -PE URMELE MANTUITORULUI (2)

DUPA FIECARE “VINERI” VINE SI O “DUMINICA” (Matei.27:1-66)

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

*Cuvantul de aur:  Sutasul si cei ce pazeau pe Isus impreuna cu el, cand au vazut cutremurul de pamant si cele intamplate, s-au infricosat foarte tare si au zis: „Cu adevarat, Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu!”(vers.54).

*Vineri de dis de dimineata si pana noaptea tarziu a fost o zi intunecoasa.

*Vineri o zi in care credinta ucenicilor a slabit,erau de acuma  asa de fricosi ca nu mai iesau in public stand in casa cu ferestrele acoperite si usile inchise,uni dintre ei au inceput sa isi pregateasca bagajele sa plece din Ierusalim. Le era frica de iudei…

*Vineri ,Isus a fost purtat de la unu la altul ca sa fie judecat,ostasi romani il bateau,scuipau ,isi bateau joc de El.

*Vineri,ziua cand Isus a fost condamnat la moarte prin restignire.

*Vineri, ziua cand l-au obligat pe Isus sa-si duca crucea pana la locul rastigniri.Multimi de oameni deoparte si alta a drumului,scoteau cuvinte de hula si isi bateau joc de El.

*Vineri, ziua in care a fost dezbracat de haina Lui si L-au tintuit pe lemnul de durere pe cruce.

*Vineri, ziua in care Isus a devenit obiectul de distractie al soldatilor romani, ii acopereau ochi si apoi lovindu-L il intrebau spune-ne cine te-a lovit..

*Vineri, ziua in care i-au pus o coroana de spini ca semn al batjocori declarandu-L in felul acesta rege.

*Vineri, ziua cand pacatul intregi lumii,a oamenilor din toate generatile apasa greu asupra umerilor Lui.

*Vineri, ziua in care Isus a fost umilit de fiecare om,soldat,copil,preot cu care venea in contact.

*Vineri,ziua in care se parea ca Dumnezeu si-a abandonat unicul Sau Fiu. Isus striga:”Dumnezeul Meu,Dumnezeul Meu de ce mai parasit!”.

*Vineri,ziua in care diavolul se vedea biruitor asupra Fiului de Dumnezeu; intunerecul credea ca a biruit Lumina; raul credea ca a biruit binele,diavolul se vedea stapan pe situatie,dar n-a fost chiar asa…

*Vineri,ziua in care marile visuri ale ucenicilor se vedeau spulberate pe dealul Golgotei.

*Vineri, ziua plina de intunerec a culminat cu asezarea in mormant a Fiului de Dumnezeu, iar apropiati lui Isus se intorceau cu capetele plecate;se vedeau si ei invinsi,si piatra pravalita pe mormant,pecetile romane,ostasi ce erau in jurul mormantului au luat din mintea ucenicilor orice vis care candva il asezasera Isus in mintea lor.

*Vineri, ziua trista si pentru ucenici: S-a sfarsit,suntem nenorociti,inapoi la ale noastre si daca va mai fi inca vreodata ca cineva sa ne cheme dupa el vom analiza mai bine siuatia inainte de a spune “da” chemari cum am facut la chemarea lui Isus…

*Ce trist ar fi fost daca jocul murdar al diavolului s-ar fi incheiat aici cu mutarea “REGELUI” intr-un mormant rece.Dar,n-a fost asa… dupa fiecare ploaie apare din nou soarele(si parca intotdeauna mult mai stralucitor); dupa fiecare noapte ,vine o dimineata,dupa fiecare vineri neagra ,urmeaza si o zi plina de lumina,o zi a invierii, o zi de duminica…

*Duminica, ziua in care totul se schimba din temelii….

*Duminica, ziua in care incepe cu lumina unui Soare stralucitor Hristos Domnul Cel inviat dintre cei morti.

*Duminica, ziua in care Isus ne spune :crucea nu a fost altceva decat un pas care Ma apropiat mai mult de “ACASA” de “CER”.

*Duminica, ziua in care Isus a demonstrat ca moartea,ostasi,pecetile,mormantul,diavolul, puterile toate ale intunerecului  nu au fost instare sa Il tina in mormant pe Incepatorul Vietii.

*Duminica, ziua in care Isus a iesit din mormant ca un Invingator,iar noi putem sa cantam plin de tarie cuvintele cantari:”E Viu,E Viu mormantul Lui e gol …Isus a biruit moartea ,cu moarte pe moarte calcand si celor din morminte viata daruindu-le.

*Duminica, ziua in care soldati fug de la mormant, iar ucenici alearga spre mormant.

*Duminca, ziua in care Isus S-a grabit sa se arate ucenicilor …

*Duminica, ziua in care intunerecul a fugit din fata Luminii .

*Duminica, ziua invieri,ziua cand totul in jur prinde viata..

*Poate te gasesti inca in Vinerea neagra a vietii tale,si vezi in jur numai intunerec,nici o cale de iesire,nici o speranta nu se iveste la orizont,mai degraba toti cati trec pe langa tine te apasa mai jos mai in intunerec…as vrea sa iti aduc o veste buna:”si pe ulita ta intr-o zi va rasari Soarele si pentru tine se va ingriji Dumnezeu ca sa fie o Duminica a izbavirilor,o zi cand totul se va schimba,in locul intunerecului va fi lumina;in loc de boala va fi vindecare(insanatosire); in loc de moarte pe fisa de eliberare(de iesire) se va scrie si in dreptul tau “VIATA”

*Nu descuraja crede Cuvantul Domnului:”Eu Sant Invierea si Viata…

~strainisicalatori~

(dutu)

2 gânduri despre „VINERI – RASTIGNIREA -PE URMELE MANTUITORULUI (2)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s