10 REGULI PLINE DE DRAGOSTE IN EDUCARE COPILULUI TAU

10 REGULI IN EDUCAREA COPILULUI TAU.

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

1.NU-TI EXASPERA COPIII (Efes. 6:4).

-Nu ne putem aştepta de la copii să se comporte ca adulţii. Dacă ai aşteptări prea mari de la ei, vor renunaţa să mai încerce să îţi fie pe plac deoarece li se va părea imposibil.

 

2. NU-TI COMPARA COPIII CU ALTI COPIII.                                                                        -Spune-le cât de mult le apreciezi calităţile şi darurile unice date de Dumnezeu.

 

3. INVATA-I SA FIE RESPONSABILI.                                                                                       -Dă-le responsabilităţi pe lângă casă ca să ştie că sunt o parte importantă din familie. Realizările sunt pietre de temelie pentru o autoapreciere sănătoasă.

4. PETRECE TIMP CU COPIII TAI.                                                                                            -Acest lucru le spune cât de importanţi sunt pentru tine. Oferirea lucrurilor materiale nu este un substituent pentru dăruirea persoanei tale. Mai mult, copiii sunt influenţaţi cel mai mult de cei care petrec cel mai mult timp cu ei.

5. VORBESTE-LE POZITIV.                                                                                                          -Dacă trebuie să spui ceva negativ, încearcă să o spui într-o formă pozitivă.

 

6.”NU”SPUS COPILULUI INSEMNEAZA IN CELE MAI MULTE CAZURI ;TE IUBESC.                                                                                                                                                  -Conştientizează că „nu“ înseamnă „îmi pasă de tine“. Când copiii fac doar ceea ce vor, ei ştiu în mod intuitiv că nu îţi pasă suficient de mult încât să îi împiedici.

7. ESTI  COPIA COPIILOR TAI.                                                                                                   -Aşteaptă-te să fii imitat de copiii tăi. Copiii învaţă din exemplul părinţilor lor. Un părinte înţelept nu-i va spune niciodată copilului său: „Fă ce îţi spun eu, nu ce fac eu.“

8.CONSECINTELE GRESELIOR TREBUIESC PLATITE.                                                   -Nu îi scoate pe copii din toate probleme în care se bagă. Îndepărtează doar pietrele mari. Lasă-le pe cele mici să rămână pe cărare.

9. FI UN EXEMPLU BUN SI SLUJIRE FATA DE DOMNUL.                                             -Slujeşte-L pe Domnul din toată inima ta. Am observat că se întâmplă rar ca acei copii ai căror părinţi sunt căldicei din punct de vedere spiritual să continue să Îl slujească pe Dumnezeu şi când sunt mari. Copiii creştini care au părinţi nemântuiţi şi copiii cu părinţi creştini devotaţi continuă de obicei să Îl slujească pe Dumnezeu şi după ce „îşi iau zborul“.

10.FI PROFESORUL COPIILOR TAI.                                                                                        -Învaţă-i pe copii Cuvântul Domnului. Părinţii fac o prioritate din educarea copiilor lor, dar uită să le dea cea mai bună instruire pe care ar putea-o primi: învăţătura Scripturii.

*Invata pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, si cand va imbatrani, nu se va abate de la ea. – (Prov.22:6)

~strainisicalatori~

(dutu)

Un gând despre „10 REGULI PLINE DE DRAGOSTE IN EDUCARE COPILULUI TAU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s