FIECARE AVEM “EMAUSUL”NOSTRU.

CE SE INTAMPLA CAND PIERZI PARTASIA CU ISUS …(Luca.24:13-49).

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

*Cuvantul de aur: Si au zis unul catre altul: „Nu ne ardea inima in noi cand ne vorbea pe drum si ne deschidea Scripturile?” (Luc.24:32)

Dupa toate cele intamplate la Ierusalim,ucenici in descurajarea de care erau cuprinsi ,isi cautau un loc de refugiu.

Loc de refugiu de frica iudeilor,si un loc unde gandurile lor cu privire la Isus sa fie linistite.

Maria traia in bucuria;‘ca a vazut pe Domnul’,Petru alearga si el la mormant ca mai tarziu sa caute si el un loc de refugiu =” ma duc sa prind peste,vine careva cu mine”(Ioan.21).

Doi ucenici ,evanghelistul ne aminteste numele la unul dintre ei,Cleopa ,poate a fost lasat intentionat (considerand ca Biblia e insuflata de Dumnezeu) sa nu cunoastem numele ucenicului care era cu el,ca in locul lui sa putem sa ne asezam fiecare din noi numele nostru.In istoria celor doi ne regasim asa de bine fiecare dintre noi.

 

Asa dar pe drumul de la Ierusalim spre Emaus,Cleopa si cu “Mine”

Ierusalimul ‘Casa Binecuvanata’ locul partasiei cu Isus,locul unde ucenici au adunat  atatea amintiri frumoase, Isus era legat , dat la moarte si ingropat, iar Ierusalimul  fara Isus nu mai este asa de frumos,suntem in cautarea unui loc de refugiu,mergem la Emaus.

CE SE INTAMPLA CAND PIERZI PARTASIA CU ISUS.

Iti cauti un loc de refugiu ,chiar temporar(marea,singuratatea,Emausul).(vers.13).

Cauti un raspuns in momentul disperari la intrebarile deznadejdi tale.(vers.14).

Devii asa de fragil incat dai voie la orisicine sa intre in problemele tale,chiar si la unul strain de situatia ta la un strain ce se apropie in clipa cand iti cauti un loc de refugiu (vers.18).

Se pierde siguranta de viitor –noi trajeam nadejdea..(vers.21).

Visurile se ingroapa – (vers.22-24) sunt niste povesti despre inviere dar atata tot…

Ajungi sa intri in noapte cu framantarile zilei,framantarile vietii (vers.29).

DAR ESTE UN „EMAUS”PENTRU FIECARE DIN NOI.

Ce bine ,ca e un loc numit “Emaus” si care nu e prea departe de Ierusalim ,numai saizeci de stadii(o distanta mica).(vers.13).

Ce bine e ,atunci cand se sfarsesc lucrurile bine si repede,iar distanta de la partasie cu Isus si pana la Emaus nu e prea mare.

Pentru Petru a fost un drum din gradina prideri lui Isus ,trecand pe la focul batjocoritorilor,si mergand pe drumul deznadejdi pana la Marea Tiberiadei unde avea sa isi caute refugiul din  problemele vietii,acolo marea a devenit pentru Petru un loc pe care il numesc”Emausul lui Petru” locul unde la tarm Isus il intalneste.

Pentru Iuda drumul a fost prea lung,el s-a dus prea departe pe un drum fara intoarcere…

Pentru ucenici,Emausul a devenit locul unei partasii de o scurta durata, (cat un timp in care se frange o paine),suficient, destul sa descopera in strainul de pe drum nu un altul decat Isus speranta lor pierduta..

Ce bine ca in deznadejdile vietii noastre apare Isus mergand cu noi prin ele;chiar daca nu Il bagam in seama,chiar daca Il consideram un strain,El insista sa ne descopere taine,si  sa ne mangaie in situatii disperate din viata,iar cand ajunge noaptea cu frica ei ,ziua grea a incercarilor,El se descopera isi deschide palmele strapunse primindu-ne cu buna vointa Lui.

Ce trebuie sa realizam insa,e ca Emausul e un loc temporar de partasie,un loc unde pentru o perioada scurta se descopera Isus,si de aceea trebuie sa facem un “U TURN” plecand inapoi la Ierusalim (la Biserica,la frati) acolo unde partasia cu Cel Inviat continua (vers.36-49).

Numai langa Isus exista adevarata fericire a vietii…

~strainisicalatori~

(dutu)

2 gânduri despre „FIECARE AVEM “EMAUSUL”NOSTRU.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s