INGADUINTA

 INGADUINTA, STARE NECESARA IN ORICE COMUNITATE.

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

*Cuvantul de aur: cu toata smerenia si blandetea, cu indelunga rabdare; ingaduiti-va unii pe altii in dragoste (Efes.4:2)

Despre ingaduinta:

Ingaduinta  = indulgență, toleranță, îngăduială, îngăduire.

Ingaduinta=  ințelegere, bunăvoință reciprocă

 Ingaduinta= mărinimie, milă.

Ingaduinta = a demonstra multa iertare,indulgenta ,chiar toleranta in anumite situatii.

Ingaduinta = atitudine binevoitoare,a da cuiva ragaz (timp)pentru implinirea unei obligatii.

Domnul Isus  a cuprins toata Legea si Proroci (Matei.22:37-40)  in doua porunci:

1.”Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau.”  Aceasta este cea dintai si cea mai mare porunca.

2.A doua porunca asemenea ei ,este: „Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.”

-Ingaduinta, privita din acest punct de vedere nu e altceva decat implinirea poruncilor lasate de Isus in dragoste.

-Nu poti sa demonstrezi dragoste fata de Isus atata timp cat  nu poti dovedi ingaduinta in dragoste fata de aproapele tau.

-Adevarata ingaduinta fata de aproapele se dovedeste in smerenie,cu un duh de blandete,cu indelunga rabdare si toate in dragoste.

*INGADUITA IN SMERENIE

Ingaduinta nu se face de pe caii mandriei ci din starea de smerenie dovedind respect fata de cel care trebuie sa fie ingaduit.

*INGADUINTA DOVEDITA PRINTR-UN DUH DE BLANDETE

Tonul vocii in momentul ingaduintei trebuie sa dovedeasca blandeta celui ingaduitor (nu poti folosi o voce dura si  sa spui:’Sant ingaduitor”…)

*INGADUINTA FOLOSIND  INDELUNGA RABDARE

Cea mai frumoasa descriere de ingaduinta in rabdare se afla in una din pildele Mantuitorului referinduse la Imaratia cerurilor (Matei.18:23-34).

*INGADUINTA IN DRAGOSTE

*(Coloseni.3:13) Ingaduinta dovedita in dragoste trebuie sa cuprinda:

1.acceptarea motivului cu care aproapele iti cere ingaduinta.

2.iertarea pana la nivelul iertari lui Hristos.

*Ca si comunitate e foarte important sa fim ingaduitori unul fata de altul ,sa nu uitam noi formam trupul lui Hristos.

*Deci din trup nu ne putem lipsi nici de un madular,ce ar insemna daca trupul ar veni si ar spune :”ureche, nu mai am nevoie de tine” trupul ar pierde contactul prin auz cu lumea dinafara…ori “ochiule” nu mai vreau sa ma folosesc de tine,am pierde orice directie de mers…

*Tot la fel in Biserica lui Hristos,nu toti pot fi mana,picior, gura, dar toti si fiecare la locul lui,in ingaduinta este acceptat de un madular pentru ca si el accepta.

Daca nu tii multe in minte din lectia  de azi,nu uita tu esti in trupul lui Hristos,datorita faptului ca esti ingaduitor,si de aceia esti si  tu ingaduit.( ex.fructele stau pe crengi pentruca crengile le ingaduie,si fructele aduc roada pentru ca ingaduie ca crengile sa le trensmita seva (hrana )necesara .

Fiti ingaduitori …

*Fiecare membru al comunitati poate sa spuna:Incepand de la pastor/preot;  daca pentru o vreme sunt aici,fiti ingaduitori fata de mine ,daca dirijorul,usierul fiti ingaduitori uni fata de alti ,si faceti-mi bucuria deplina:De aceea, te rog sa ma asculti cu ingaduinta. (Fapt.26:3).

*Tocmai aceasta ne spune Sfantul apostol Pavel in cuvintele: In adevar, orice mare preot luat din mijlocul oamenilor este pus pentru oameni in lucrurile privitoare la Dumnezeu, ca sa aduca daruri si jertfe pentru pacate.  El poate fi ingaduitor cu cei nestiutori si rataciti, fiindca si el este cuprins de slabiciune(Evrei.5:1-2). Cand zice cuprins de slabiciune,adica este ingaduit asa cum este.

*Nu trebuie insa facut abuz de ingaduinta  pe care uni o arata. (cititi pilda cu smochinul ,ingaduinta a fost pana la o vreme).

*Stapanul ,a ingaduit smochinul timp de trei ani,vreme de har,de mila,vreme in care a primit ingrijire,intocmai ca si ceilalti pomi,(vreme a pocaintei,a intoarceri pentru orice muritor). Dupa trei ani a venit verdictul:”Taie-l …”

Doamne ajuta-ne sa fim ingaduitori si noi intocmai cum Esti si  Tu fata de noi,si cum alti ne ingaduie…

~strainisicalatori~

(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s