INVIEREA LUI HRISTOS NU POATE FI NEGATA.

INVIEREA LUI HRISTOS NU POATE FI NEGATA. (1Cor.15:1-26).

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

*Cuvantul de aur: Dar acum, Hristos a inviat din morti, parga celor adormiti. (1Cor.15:20)

In ciuda multor teorii care au incercat sa nege invierea lui Hristos,Hristosul inviat dintre cei morti nu mai moare si este viu in veci vecilor.

*TEORII CARE INCEARCA SA ASCUNDA REALITATEA INVIERII.

Cateva din teoriile prin care oameni au incercat sa distruga realitatea dovedita despre invierea  lui Isus:

1.TEORIA FURTULUI.   Aceasta teorie am putea sa o numim o teorie oficiala,(dar ne dreapta) ,oficiala in sensul caci a fost pornita din randurile conducatorilor religiosi din vremea aceea ,care prin momeala ,platind au incercat sa ii cumpere pe soldati ,care apoi sa spuna ca au adormit in post…si trupul lui Isus a fost furat din mormant…o teorie nu prea intemeiata si daca era asa in primul rand soldati trebuiau sa plateasca cu viata faptul ca ar fi adormit in post…Ceva de necrezut…

2.TEORIA LESINULUI. Cei care sustin aceasta teorie incearca sa demonstreze caci Isus n-ar fi murit iar trupul in coma asezat in mormantul rece si-ar fi revenit si a iesit din mormant. Ei uita insa ca e vorba de un trup mort(care a fost declarat mort),apoi uita ca un om slabit dupa  ce si-a pierdut sangele nu poate sa revina la viata,si nici decum sa aiba puterea sa desfaca fasiile cu care a fost legat si apoi sa impinga  piatra de pe mormant si  sa iasa afara printre ostasi ce il pazeau.Ceva imposibil…

3. TEORIA HALUCINATIILOR. Sustinatori acestei teorii,,vad in ucenici Domnului ,niste oameni epuizati ,obositi ,mintal si fizic care nu ar mai sti de ei si au inceput sa aiba haluginatii ,din cauza stari in care se aflau… si in aiureala lor au inceput sa declare ca Hristos ar fi inviat!. Ce nu pot sa acopera sustinatori acestei teorii,si nu au raspunsul la devotamentul pe care l-au avut ucenici incat pentru marturia lor au fost gata sa plateasca cu pretul vietii lor… Si aceasta teorie se incadreaza in randul povestirilor de adormit copiii..

Adevarul e unul singur,ramane in picioare si nu va putea fi tagaduit niciodata :”Hristos a Inviat!”.

*DOVADA INVIERI ESTE SUSTINUTA PE BAZA DE MARTURII..

Sa observam cateva din ele asa cum marele apostol Pavel le lasa sa le stim si noi:

1.MARTURIA CUVANTULUI.(1Cor.15:1-4). Suferintele,patiimile,moartea si inviera lui Isus ,s-a facut intocmai cum a fost relatate in Scripturi cu mult timp inainte de implinirea lor.. Pavel spune :”dupa Scripturi”.

2.MARTURIA UCENICILOR (1Cor.15:5-7). Grupul ucenicilor,apoi cei peste 500 de frati au avut harul sa  il vada pe Hristos inviat din mortii,deci aceasta e o dovada marturisita de Biserica Primara;noi l-am vazut pe Isus cel inviat dintre mortii.

3.MARTURIA INDIVIDUALA (1Cor.15:8-9). Este marturia fiecarui inparte intr-un mod personal a tuturor  celor care s-au intalnit cu Hristos dupa inviere. Pavel declara:” la urma de tot mi s-a aratat si mie”,pentru marturia aceasta a fost inchis si a acceptat moartea cu placere stiind ca merge sa se intalneasca cu Isus Cel inviat si care il asteapta in slava.

Care iti este marturia pe care o poti sa o depui,prin care sa dovedesti ca Isus e Viu si pentru tine..

~strainisicalatori ~

 (dutu)

5 gânduri despre „INVIEREA LUI HRISTOS NU POATE FI NEGATA.

  1. „38. Şi Iisus le-a zis: De ce sunteţi tulburaţi şi pentru ce se ridică astfel de gânduri în inima voastră?
    39. Vedeţi mâinile Mele şi picioarele Mele, că Eu Însumi sunt; pipăiţi-Mă şi vedeţi, că duhul nu are carne şi oase, precum Mă vedeţi pe Mine că am.
    40. Şi zicând acestea, le-a arătat mâinile şi picioarele Sale.”
    (Luca 24:38-40)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s