INTEGRITATEA ,INSUSIREA NECESARA ORICARUI LUCRATOR SPIRITUAL,SI NU NUMAI (4).

3.DORINTA DUPA O POZITIE MAI BUNA (Maria si Aron).

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

Textul din Numeri .12:1-16 este foarte expresiv si pune in evidenta una dintre cele mai sensibile probleme care poate sa apara in inima unui lider;mai ales liderilor din linia a doua sau a treia.

-Problema ridicata de Maria  si Aron pare a fi o problema legitima;Moise se casaorise cu o straina.Pasajul contine multe necunoscute ca sa putem spune daca Moise a facut pacat sau nu.

-Ceva insa e foarte sugestiv;plecand de la o problema reala dar care nu era clar aratata ca fiind pacat sau nu ,observata la liderul principal,Maria si Aron comit un pacat real. Pacatul cartirii si a dorintei dupa o pozitie mai buna.

Levitul preot in casa lui Mica dovedeste aceiasi slabiciune,cand tradeaza pentru slujba mai buna oferita de semintia lui Dan:”Ei au raspuns:”Taci puneti mana la gura si vino cu noi;sa ne fii parinte si preot.Mai bine este sa fii preot la casa unui singur om,sau sa fii preotul unei semintii si unei famili din Israel?” Preotul s-a bucurat in inima lui;a luat efodul,terafimii si chipul cioplit si s-a unit cu ceata poporului “(Jud.18:19-20).

ATENTIE!!! Curesele Mariei ,Aron ,levitul pot deveni si cursele noastre. Lupta pentru o pozitei mai buna,mai influenta a compromise multi lideri care ar fi putut ajunge departe.

Ilustrati neneumarate …

4.ABUZUL DE PUTERE (Ozia).

Dar cand a ajuns puternic,inima I s-a inaltat si l-a dus la pieire. A pacatuit impotriva Domnului Dumnezeului sau,intrand in Templul Domnului ca sa arda tamaie pe altarul tamaierii (2Cr.26:16).

Ozia a fost un om al lui Dumnezeu,dar devenind puternic,mandria a infectat caracterul lui si in final i-a copromis integritatea.

-Abuzul de putere merge mana in mana cu mandria spirituala.

*Succesul in lucrare poate sa franga multi lucratori.

*Nici un lucrator nu este imun la mandrie.

-Puterea tinde sa corupa,iar puterea absoluta corupe in mod absolute.

-Acumularea puterii si asezarea in structure ierharice de conducere reprezinta un risc suplimentar pentru slujitorul crestin.

*Manipularea oamenilor  in functie de interesul personal al pastorului.

*Folosirea puterii pentru avantaje personale.

*Abuzul oamenilor-compromiterea lui Diotref (3Ioan.9-10).

VA URMA…

~strainisicalatori~

(dutu).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s