„DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU”

O DRAGOSTE CE NU POATE FI CUPRINSA. (Ioan.3:1-17).

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

*Cuvantul de aur: Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan.3:16) .

Fiinta omeneasca ajunse sa aiba limite atunci cand este vorba sa decrie marea dragoste aratata de Dumnezeu fata de omenire,ne blocam,nu mai avem cuvinte ori cuvintele ne sunt prea sarace in a descrie tot ce a facut Dumnezeu.

Devenim intocmai ca si copilul care a fost intrebat de mama lui:”Cat de mult ma iubesti?” ne avand cuvintele necesare in a descrie iubirea fata de mama lui si-a desfacut manutele lui si a exclamat:”Atat de mult!!!”. 

Da, Isus, El ne-a iubit “ATAT DE MULT “ incat a aceptat sa isi intinda mainile de buna voie pe crucea de la Golgota ,cuprinzandu-ne in deschizatura lor pe toti,pe fiecare dintre muritor in ori care punct cardinal s-ar afla pe Pamant.

IN CUVANTUL “ATAT DE MULT” ISUS A DEMONSTRAT DRAGOSTEA LUI FATA DE NOI, O DRAGOSTE CARE NU POATE FI CUPRINSA:

*O DRAGOSTE PERSONALA. Cand versetul Bibliei aminteste iubirea Lui fata de lume,ar vrea sa ne spuna in lumea aceeia formata din multimii de oameni a caror numar noi nu il vom sti niciodata,El si-a fixat ochiul Lui pe tine,pe mine intrun mod personal si ne-a spus : „Te iubesc cu o iubire vesnica; de aceea iti pastrez bunatatea Mea! (Ier.31:3)”.

*O DRAGOSTE SUFICIENTA PENTRU O LUME INTREAGA. Nu are importanta numarul mare de oameni de pe planeta iubirea lui Dumnezeu e suficienta pentru toata lumea…

*O DRAGOSTE FARA CONDITII.                                                                                                                                     Isus nu a pus nici o conditie pe care noi ar trebui sa o indeplinim inainte ca El sa vina la noi,a facut din dragoste fata de noi..El nu a avut pretentia ca daca noi vom fi mai buni,El va muri pentru noi,n-a avut pretentia ,daca noi vom fi mai spirituali,El va muri pentru noi…El nu a cerut sa ne schimbam gandirea cu privire la Dumnezeu sip e urma va demonstra iubirea Lui,O,nu El n-ea iubit fara nici o conditie…

*O DRAGOSTE DEMONSTRATA PRIN VALOAREA EI.Nu ori si cine intelege valoarea dragostei lui Dumnezeu. El a dat pe unicul Sau fiu,Valoarea Lui,Pretul celui Pretuit pentru noi. Prin aceasta a vrut sa intelegem cat suntem si noi de valorosi in ochi Lui. Cand prima noastra fetita a fost bolnava,a trebuit sa mearga la spital pentru o zi sau doua,in iubirea mea fata de ea a fost asa de mare incat imi aduc bine aminte cu o multime de lacramii ma rugam Domnului spunand:”Doamne du-ma pe mine la spital in locul ei si ea sa fie vindecata…”dar n-a fost asa.Dumnezeu e incontrolul tuturor lucrurilor.

*O DRAGOSTE DEMONSTRATA PRIN FAPTE. Prea multi astazi demonstreaza dragostea lor prin vorbe:”du-te in pace si Domnul sa ingrijeasca de tine….” Toti acestia uita ca chiar el este omul prin care lucreaza Dumnezeu si in loc de vorbe trebuie sa dovedeasca iubirea prin fapte,ajutand,ridicand,imbracand… Isus nu a vorbit ci a venit si S-a sacrificat pentru noi..Adevarata dragoste inseamna :sacrificiu,jertfire,fapta nu vorba…

*O DRAGOSTE NECONDAMNABILA.Ca si oameni inainte de a iubi,condamnam,inainte de a ne apropia de cineva ii scoatem in evidenta faptele(daca va mai fi vreo eventualitate sa le asezam din nou pe tava),cand am facut un bine il facem cu candul sa putem arata si la alti..Ori cand suntem gata si ne pregatim dragostea urmata si de condamnare,dragostea lui Dumnezeu a fost diferita o dragoste care nu te duce la pieire si rusine ci la bucurie,speranta,impacare cu El.

*O DRAGOSTE ETERNA /VESNICA /FARA DE SFARSIT. O dragoste asa cum ne era descrisa in cartile de povesti cand eram mici,dragostea lui fat frumos a Ilenei Cosanziana,acel fel de dragoste era in povesti numai,aici insa vorbim de o dragoste reala,de dragostea lui Dumnezeu fata de noi pacatosi. Dragostea Lui nu s-a terminat cu jertfa de la Calvar,nu s-a terminat cu chemarea noastra la El, nu s-a terminat cu purtarea noastra de grija in fiecare zi: pana la batranetea voastra Eu voi fi acelasi, pana la caruntetea voastra va voi sprijini. V-am purtat, si tot vreau sa va mai port, sa va sprijin si sa va mantuiesc. (Isa.46:4) ,dragostea Lui nu se va termina in urma ce vom fi asezati in mormant: El ne va scula, si vom trai inaintea Lui. (Osea.6:2).  Da iubirea Lui fata de noi va fi vesnica…imagineaza-ti o iubire fata de tine fara sfarsit,nu se va mai termina niciodata………

*Cum raspunzi maretei iubiri aratata fata de tine?

~strainisicalatori~

 (dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s