“URIE”,OMUL CARE A MURIT LA DATORIE PURTAND RAZBOAIELE DOMNULUI.

SI OAMENI NEVINOVATI MOR (2Sam.11:1-17)

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

Cand citim spusa lui Dumnezeu despre David: „Am gasit pe David, fiul lui Iese, om dupa inima Mea, care va implini toate voile Mele.” (Fapt.13:22) ceva ne racaie la inima,am fi instare sa mergem asa de departe incat sa scoatem si textul din cartea Samuel 11 afara din scripturi,cu toate acestea ,ramane scris in Scripturi urmatoarele cuvinte: Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, (2Tim.3:16) . Putem sa invatam ceva bun din textul acesta? O,sigur ca da …

*URIE UN OM DEOSEBIT UN VITEAZ INTRE VITEJI                                                       

-Armata lui David era formata din un million si treisute de mii de soldati,printre cei mai viteji dintre viteji soldatii era si Urie se pare ca era pe locul al-37-lea (2Sam.8:39).

*URIE UN SOLDAT PLIN DE INCREDERE.  

-Soldatul care isi duce scrisoare pecetluita (fara sa fie curios ce e in ea) in care era condamnarea lui la moarte ,un om de caracter.

*URIE UN OM PLIN DE MILA DE COMPATIMIRE                                                              

 -Un om care avea compatimire fata de suferintele altora,de nenorocirea celui strain,ii era mila de cei din jurul lui (vers.11).

*UN OM PLIND DE RESPOSABILITATE .                                                                       

-Avea respect si principi pe care nu le-ar fi calcat atunci cand era vorba de chivotul Domnului,de casa lui Dumnezeu,si vai ce multi astazi nu prezinta nici un respect pentru cele sfinte de si ar vrea sa fie numiti “sfinti”.

*UN OM TRADAT PUS DEOPARTE DE OAMENI CU CARE A VENIT IN CONTACT 

  -Primul tradator sa dovedit sotia lui ,fiinta la care tinea asa de mult incat in descrierea facuta de prorocul Natan,ii era considerata ca mielusaua lui (ceva foarte scump pentru Urie),apoi l-a tradat imparatul David,generalul de razboi Ioab,camarazi (soldati )lui,se pare ca si Dumnezeu statea undeva departe si nu se implica la toata nedreptatea aplicata unui om nevinovat.

*UN OM ASCULTATOR.

-Porunca generalului,a imparatului era lege pentru el si n s-ar fi dat inapoi  ori cat lar fi costat,a fost un om ascultator pana la moarte…a fost pus in cel mai greu loc al luptei,ca sa ii fie sigura pierzarea.

*UN EROU CAZUT LA DATORIE.

-A murit la datorie, facand ce stia mai bine,aparndu-si tara,imparatul,sotia,neamul care nu sau vazut fi vrednici pentru aceasta.

*De multe ori ne punem intrebari de felul acesta :’De ce Dumnezeu ingaduie lucruri rele pentru oameni buni?” In parte avem raspunsul dar raspunsul complect il vom avea atunci cand ne vom intalni cu El,pana atunci stim un lucru ;El stie de ce e asa,si tot ce face El face bine,si nu se mai poate adauga nimic la ce face El…

strainisicalatori~

  (dutu)

5 gânduri despre „“URIE”,OMUL CARE A MURIT LA DATORIE PURTAND RAZBOAIELE DOMNULUI.

  1. Cateva ganduri despre „tradatorii” lui Urie: avand in vedere vremurile de atunci, cred ca singurul tradator (pastrand echivalentul definitiei cuvantului din ziua de astazi) a fost soldatul (sau soldatii din jurul sau, care s-au retras si l-au lasat singur sa moara). Bathsheba nu poate fi considerata tradatoare (Nathan mentioneaza prin subinteles aceasta cand spune ca David A LUAT-O (cu sila) de la pieptul lui Urie (comparata cu o mielusea)), David in virtutea autoritatii de imparat nu poate fi considerat tradator (pacatul lui este altul si inca foarte mare in fata lui Dumnezeu) iar Ioab, ca general si superior in functie, nici el nu poate fi numit tradator; el a primit un ordin, l-a trimis mai departe dar nu a avut influenta directa in moartea lui Urie. Colegii sai (cu care avea partasie permanenta si in razboi si in pace) insa care trebuiau sa se ajute si sa se sprijine unul pe altul, mai ales in timpul luptei, si care s-au retras miseleste (premeditat) si l-au lasat singur in fata dusmanului, ei pot fi considerati si sunt tradatori.

    • De un singur lucru nu sant singur,vorbind despre Batsheba,(e adevarat ca imparati si sefii fac ce vor pana in ziua cand sant scosi din slujba) dar oare care a fost reactia ei ,a tipat, a dat de stire dupa, ori a fost mandra:m-am culcat cu imparatul..

      • ….posibil sa nu fi fost nici una din ele. De tipat nu avea sens, cand a fost chemata la imparat a stiut ce urmeaza. In privinta mandriei, este posibil ce spui….personal am retineri la acest scenariu. Daca in inima ei ar fi provocat acest pacat sau ar fi fost mandra pentru acest fapt, ar fi fost partasa impreuna cu David in egala masura la pacat deci si la pedeapsa. Si daca ar fi fost asa, pentru mine personal este greu de crezut ca Dumnezeu ar fi folosit-o in schita familiei care avea sa-l aduca pe Isus in lume si nu in ultimul rand, sa fie mama lui Solomon, omul cel mai intelept care a fost pe pamant. Mai degraba a fost si ea o victima a sistemului si s-a supus de frica mortii pacatului si nu voit…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s