INTEGRITATEA ,INSUSIREA NECESARA ORICARUI LUCRATOR SPIRITUAL,SI NU NUMAI (9).

3.AUTORITATE MORALA

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

Elementul essential care sta in spatele influentei este autoritatea morala.

Exista doua tipuri de autoritate spirituala:

1.Autoritate delegate- primita prin numire din partea unei autoritati superioare si reprezentata de pozitia de conducere ocupata de cineva.

2.Autoritatea morala castigate.

-Autoritatea morala deriva din acordul observat limpede intre convingerile pe care le are cineva si comportamentul sau.

-Pentru a dobandi si a-ti mari influenta trebuie sa ai autoritate morala. Fara autoritate morala influenta ta va fi limitata si de scurta durata.

-Autoritatea morala este credibilitatea pe care ti-o castigi traindu-ti propriile cuvinte. Este relatia pe care oamenii o vad intre ceea ce spui  si ceea ce faci ,intre ceea ce pretinzi ca esti si ce esti cu adevarat.

-O persoana cu autoritate morala este mai presus de orice repros. Atunci cand cauti discrepanta intre afirmatiile ei de credinta si actiuniile ei ,ramai cu mana goala,pentru ca exista o deplina concordanta intre convingere si actiune.

-Influenta unui lider este determinate de autoritatea lui morala. Nimic nu poate compesa lipsa autoritati morale.Nici o abilitate,realizarea profesionala,talent,farmec,personal,dar oratoric,pozitie de conducere,diploma obtinuta nu pot inlocui lipsa autoritati morale.

Cu toti cunoastem oameni care au toate cele mentionate mai sus si cu toate acestea nu au nicio influenta asupra noastra.De ce? Pentru ca lipseste autoritatea morala.Incoseventa intre cele spuse si cele traite este fatala pentru influenta unui lider.

Daca oamenii vad o discrepanta intre ceea ce spui  ca crezi si ceea ce faci sau intre ceea ce faci tu si  ceea ce vrei ca ei sa faca ,autoritatea ta morala va fi mica. Unul dintre lucrurile de care trebuie sa ai cea mai mare grija este autoritatea ta morala.

-Albert Schweitzer a spus:” Exemplul nu este principalul mijloc de a-I influent ape altii,ci singurul”.

Oamenii nu sant asa de mult schimbati prin predicare ci prin observare:oamenii fac ce vad. Daca ceea ce spui si faci,atunci predicile tale vor avea impact in vietile oamenilor.In practica,puterea exemplului personal copleseste puterea cuvintelor.

Autoritatea morala  te face lider demn de urmat. Cel ce are autoritate morala va putea influenta profund inimile ,mintile si constiintele celor care il urmeaza.  Toate abilitatile ,talentele si charisma din lume nu pot inlocui autoritatea morala.

Sursa autoritati morale  mai detailat in integritatea personala a slujitorului lui Dumnezeu si locul ei in lucrarea omului lui Dumnezeu.  VA URMA….

~strainisicalatori~

(dutu)

4 gânduri despre „INTEGRITATEA ,INSUSIREA NECESARA ORICARUI LUCRATOR SPIRITUAL,SI NU NUMAI (9).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s