BARFA ori VORBIREA DE RAU

BARFA ori VORBIREA DE RAU-diferenta ori …

By David (duţu) Miclea

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

*Cuvantul de aur: Nu va vorbiti de rau unii pe altii, fratilor!  (Iac.4:11) Sa nu umbli cu barfe in poporul tau. (Lev.19:16).

In principiu, orice lucru care este urlat la noi sau  soptit pe la ureche nu merita sa fie luat in  seama.(anonim)

*Criminalul ucide trupul,barfitorul ucide sufletul (dutu)

*Ca si crestin trebuie sa avem o vorbire sanatoasa si nici odata  sa nu folosim  vorbirea noastra,ca o arma;prin barfa sau vorbire de rau , impotriva semenului nostru.Sa dam dovada :de vorbire sanatoasa si fara cusur, ca potrivnicul sa ramana de rusine si sa nu poata sa spuna nimic rau de noi. (Tit.2:8).

*Crestinul trebuie sa aiba o vorbire limitata in relatile cu oamenii  : Felul vostru de vorbire sa fie: „Da, da; nu, nu”; ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rau. (Mat.5:37).

*Suntem chemati sa binecuvantam:  binecuvantati, caci la aceasta ati fost chemati: sa mosteniti binecuvantarea. (1Pet.3:9)

***** Am gasit in dictionarul explicativ diferenta ori nediferenta dintre “vorbire de rau si barfa”:

1.BARFA = semnaleaza o gresala (de 6 ori).

-In opinia mea ”BIRFA sau CLEVETIREA”este arma Diavolului cea mai diabolica care poate distruge relatiile dintr-o familie,din Biserica si din orice alta organizatie.

-Note mai exista la “barfa = prostituata) cuvant care nu se aplica aici.

*In alta situatie .barfa =vorbirea despre cineva pe la spate (cand nu e de fata).

2.VORBIREA DE RAU =  semnaleaza o gresala (de 3 ori).

-Vorbirea de rau = poate fi vorbirea chiar in fata celui despre care se vorbeste.

*Note:in amandoua situatile se cauta distrugerea ,defaimarea unei personae care ar putea in cele mai multe cazuri obtine o pozitie,dar care din cauza defaimari isi pierde din credit.

*Cu parere de rau trebuie sa spun ca unii lideri au folosit vorbirea de rau cu gandul sa isi mentina postul de “Lider” ,facand adunari generale unde noilor candidati  (fiind lider si fara rusine au scos in evidenta partile mai putin bune a celui ce canida pentru functie) se ingaduia sa fie aduse in fata publicului,puse pe tava chiar si prin vorbe grosolane faptele din trecut de care avea cunostinta sau nu care erau adevarate sau nu (dar pentru care nu se dadea un timp de clarificare) sa fie vorbiti de rau,in felul acesta marsav multi isi mentin pozitiile.

*Barfa de cele mai multe ori e ceva departe de realitate (ceea ce se vorbeste sa fie adevar) e pornita,fabricate de oameni fara tupeu cu gand de razbunare sau de defaimare a unei personae care este mult mai superior decat cel ce a pornit sau intretine barfa.

-Sa nu uitam barfitorul poate sa priveasca “barfa” ca o stare de invidie din partea celui care a starnit barfa sau a celor ce o intretin ;”barfitorul este mai bun ca ei”.

-Vorbirea de rau in cele mai multe situati este privita de cel vorbit de rau ca o stare de dejosire din partea celora(celui ) de la care nu se astepta…

*Indemnul meu pentru cel barfit ori vorbit de rau este acesta :nu incerca sa te lupti cu ei (barfitori,vorbitori de rau) ca sa nu devii ca ei, nu iti pune mintea cu ei si nu te cobora la treapta rautati lor ci mai degraba roaga-te pentru ei si Dumnezeu care stie  sa faca dreptate ,intr-o zi mai devreme sau mai tarziu iti va apara cauza… cand suntem vorbiti de rau, ne rugam. (1Cor.4:13) .

*****Dumnezeu pedepseste pe cel care barfeste,vorbeste de rau si produce cearta intre fratii caci pana la urma avem de a face cu oameni mincinosi. (Prov.6:19;Apoc.22:15)

 Medicul se uita la limba si vede daca suntem sanatosi in trup.Dumnezeu se uita la ce ne iese de pe limba si vede daca suntem sanatosi in suflet.(anonim).

Ai libertatea deplina sa complectezi cu ceva ziditor la articol pentru binele altora.

~strainisicalatori~

(dutu)

6 gânduri despre „BARFA ori VORBIREA DE RAU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s