CINCIZECIME ori RUSALII???

CE SARBATORIM DUMINICA:CINCIZECIME ori RUSALII?

Duminica cel putin in America se implinesc 50 de zile de cand am sarbatorit Invierea lui Hristos (Paste),ca si adevarati crestini ce sarbatorim acuma :CINCIZECIME ori RUSALII?

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

Asculta cantarea:” Pünkösd (Doamne mai vreau rusalii -Rugul Aprins) aici:Go to YouTubePlay video

DESPRE CINCIZECIME

Cincizecime sarbatoarea care a inceput o data cu Pogorarea(coborarea) Duhului Sfant peste ucenicii ce erau impreuna in odaia de sus in Ierusalim.Sarbatoarea are loc de fiecare data (Duminica) la 50 de zile de la inviere. Este o serbatoare foarte importanta pentru crestini in mod deosebit pentru PENTICOSTALI a caror credinta despre Duhul Sfant si botezul cu Duhul Sfant difera de ceilalti credinciosi.(Fapte.cap.2)Ne da mai multe detali in legatura cu aceasata sarbatoare a CINCIZECIMII.  Biserica Penticostala isi are radacinile infipte adanc in aceasta sarbatoare bucuranduse din plin crezand in Revarsarea Duhului manifestat si prin vorbirea in alte limbi chiar de aici isi primesc si numele „penticostali”.

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

DESPRE RUSALII

Sarbatoarea poarta un nume latinesc rosalia ,in Vechiul Testament sarbatoarea aceasta se pare sa aiba cateva denumiri:Sarbatoarea Saptamanilor (Exod.34:22). Sarbatoarea Secerisiului (Exod.23:16).Sarbatoarea celor dintai roade (Exod.34:18-20).Toate denumirile au un punct comun ,rodirea,poti sa vezi mai mult:(Lev.23:15;Deut.16:3,9,16-17).

~strainisicalatori~

(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s