TREBUIE SA VORBIM IN LIMBI? (1)

TREBUIE SA VORBIM IN LIMBI? (1)

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

*Cuvantul de aur:Prin urmare, limbile sunt un semn nu pentru cei credinciosi, ci pentru cei necredinciosi. Prorocia, dimpotriva, este un semn nu pentru cei necredinciosi, ci pentru cei credinciosi. (1Cor.14:22).

*Avem in ceruri un Dumnezeu  mare,care a facut toate lucrurile vazute de noi si nevazute,prin puterea Cuvantului Sau,si le-a tinut in fiinta pana astazi prin puterea aceluiasi Cuvant.Desigur pentru cunoscatorii Scripturilor,”Cuvantul lui Dumnezeu este Isus  Christos”.

Cuvantul  intrupat asa cum spune in cartea Evreilor:Cand intra in lume,El zice:”Tu (Dumnezeu)n-ai voit nici jertfa,nici prinos;ci Mi-ai pregatit un trup”.
Acelasi  Dumnezeu ne-a lasat pe paginile acestei Scripturi ,tot planul Sau  cu privire la mantuirea omului pacatos.In acest plan este cuprins textul acesta din 1 Corinteni 14 si versetul din care voi cauta sa ne alimentam si adapam sufletele,din aceasta hrana si apa direct de la sursa,necontaminata si nealterata.

Desigur s-au facut multe speculatii pe seama acestui verset,si se vor mai face.Dar aceasta este ca o enigma pentru cei care cauta sa rastalmaceasca Scripturile
Dar sa vedem;ce spune Scriptura,ce vrea Dumnezeu  sa ne invete din acest verset,pe care bineinteles nu vreau sa-l scot din context,pentruca el ar deveni pretext,si-ar aduce multa amaraciune in sufletele noastre.Despre felul acesta de vorbire a fost scris,si apostolul Pavel reia acele cuvinte si zice:”Voi vorbi norodului acestuia prin alta limba si prin buze straine;si nici asa nu ma vor asculta,zice Domnul ”.

Dumnezeu  care este un Dumnezeu  al randuielii,ne-a daruit si acest text nu ca sa ne incurce ci pentruca noi sa-L intelegem,si sa intelegem care-i voia Sa cu privire la noi.
Intrebarea pusa de multi si curiozitatea unora ,este aceasta:”Ai tu Duhul  Sfant,ca nu te-am auzit vorbind in limbi?

” Raspunsul e simplu,Pavel spune despre vorbirea in limbi  :”eu vorbesc in alte limbi mai mult decat voi toti.Dar in biserica, voiesc mai bine sa spun cinci cuvinte intelese” (1Cor.14:18-).Deci punctul principal,exista vorbire in limbi,dar Pavel scoate in evidenta faptul :totul se face in randuiala.

Iar acum sa intram putin in versetul cu pricina cu ajutorul Duhului  Sfant si a Sfintelor Scripturi,sa spargem aceasta nuca,sa dam coaja la oparte si sa-i suvoram miezul.
Inca din lumea veche avem exemple clare cu lucrarile Domnului  cand pe tot pamantul era un singur popor,si avea o singura limba,si oamenii s-au apucat sa construiasca o”cetate si un turn”,si nu oricum,ci sa atinga cerul,si sa-si faca un nume.Asa-s oamenii vor sa aiba nume cu rezonanta mare,pentruca atunci cand vor muri generatiile care vor veni sa nu-i uite ci privind la lucrarile mainilor lor si gasind printre scrieri,cioburi,si daramaturi si numele lor.
Dar Dumnezeu Le-a stricat planul,si Le-a incurcat limba,asa ca nu s-au mai inteles,si de acolo s-au format multe popoare pe acest pamant,fiecare cu vorbirea si limba lui.Si niciunul in poporul din care facea parte nu s-a plans ca nu intelege limba poporului in care traieste si ca ar dori sa se mute in alt popor.

Dumnezeu este un Dumnezeu al randuielii.

Unii sustin ca au avut ani de zile de chin,pana cand a invatat sa spuna cateva cuvinte intr-o zi ca sa primeasca ”Duhul  Sfant”. totul depinde de felul in care respectivi,au asteptat sa primeasca vorbirea in limbi,si de felul pregatiri lor pentru aceasta.

Ce credeti?

Nu este o inselaciune?

Dumnezeul  randuielii nu chinuie pe nimeni,dar,daca cineva este chinuit,este chinuit de Diavolul.Si vedem cu claritate in cartea Faptele Apostolilor,capitolul doi ca in ziua cincizecimii,cand multa lume din multe popoare veneau la Ierusalim sa se inchine comform traditiei,Dumnezeu    si-a implinit fagaduinta,ca,toata suflarea din Ierusalim sa auda in limba lui propovaduirea Evangheliei.(aceasta devine un semn pentru cei de afara,in schimb ucenici erau pregatiti pentru primirea Duhului Sfant si-L asteptau,erau in a zecea zi de asteptare).

Si nici unul din cei care au vorbit nu s-au incurcat,n-au sovait,si n-au facut greseli,pentruca Dumnezeu lucra impreuna cu ei,asa cum zice un cuvant din Fapte capitolul 14-3:“Totusi au ramas destul de multa vreme in Iconia si vorbeau cu indrazneala in Domnul ,care adeverea Cuvantul  privitor la harul Sau,si ingaduia sa se faca semne si minuni prin mainile lor”,printre care si”vorbirea in limbi”,despre care am pomenit.

”Prin urmare,limbile sant un***semn***nu pentru cei credinciosi,ci pentru cei necredinciosi.
Sa vedem;ce vrea sa spuna partea asta de verset?

Domnul Isus a venit la Iordan ca sa fie botezat de Ioan.
Ioan a fost tras la raspundere,pentru ce boteaza,si cine este.

Si cine credeti ca-l tragea la raspundere?

Necredinciosii?
Si Dumnezeu ca sa-si desavirseasca lucrarea in mijlocul unui popor fara credinta,si care traia numai prin traditii si ritualuri,ca sa-L cunoasca pe Cel  care venea in Numele  Domnului,caci asta era datoria lui Ioan sa-L faca de cunoscut lui Israel pe Fiul  lui Dumnezeu,si pentru ca sa-l ridice pe Israel din intuneric,ca sa creada,a trebuit Dumnezeu  sa le dea un”Semn”.

Cand Isus a iesit afara din apa botezului,si se ruga cerurile s-a deschis,si Duhul  Sfant S-a pogorat peste El in chip trupesc,ca un porumbel.Si din cer s-a auzit un glas,care zicea:”Tu esti Fiul  Meu  prea iubit:in Tine Imi  gasesc toata placerea Mea!

”In vremea aceea Dumnezeu  pentruca poporul sa creada,a insotit Cuvantul  propovaduit de Ioan sa fie insotit si de o minune,sau chiar doua am putea spune:”Pogorirea Duhului  Sfant peste Isus sub forma de porumbel,si glasul lui Dumnezeu  Tatal care a strabatut vazduhul si a ajuns pana la urechile auditoriului si a tuturor acelora care erau acolo si au vazut Duhul  Sfant  sub forma unui porumbel coborindu-Se peste Isus”.

In Evanghelia lui Ioan spune:”Dumnezeu  este Duh”.Coborarea Duhului Sfant in felul acesta a fost pentru cei necredinciosi ca ei sa vada si sa creada.

Partea grea este;ca cei mai multi au vazut si tot n-au crezut.

*In concluzie ;

-Trebuie sa vorbim in alte limbi?

* Raspunsul Biblic si al lectiuni este „Da” dar sa nu uitam ca Dumnezeu este un Dumnezeu al randuielii.

*Dupa spusa apostolului Pavel prin vorbirea in alta limba nu vorbeste oamenilor ci lui Dumnezeu (ramand totusi un semn pentru cei necredinciosi-cum de vorbeste in alta limba)(1Cor.14:2) ,deci Pavel accentueaza;exista vorbire in limbi.

*Tot Pavel clarifica putin lucrurile in 1Cor.14:3 cand spune :”Cine proroceste, dimpotriva, vorbeste oamenilor, spre zidire, sfatuire si mangaiere”.In ambele versuri Pavel accentueaza ca exista,vorbire in limbi si exista prorocie,deci Duhul Sfant este activ si azi,El este Dumnezeu.

-Sa nu uitam felu in care s-a pogorat Duhul Sfant a fost diferit de imprejurari; Peste Isus in chip de porumbel,in ziuacincizecimi ,peste ucenici a venit din cer un sunet ca vajaitul unui vant puternic si a umplut toata casa unde sedeau ei ,si apoi niste limbi ca de foc au fost vazute impartindu-se printre ei si s-au asezat cate una pe fiecare din ei.Chiar daca felul de pogorare a Duhului Sfant a fost in felul acesta (uni numesc simboluri)sa nu facem gresala si sa il marginim pe Duhul Sfant la un simbol,El este mult mai mult ,El este Dumnezeu,si noi nu putem sa il rezumam la un simbol , sa-L bagam intr-o cutie in felul acesta.Nu uita Duhul Sfant Este Dumnezeu…

-Vorbirea in limbi nu e un prilej de ingamfare mandrie ci este un semn clar pentru cei din jur si pentru cel care detine vorbirea..

-Duhul Sfant nu se primeste dupa multi ani de chin (ca sa inveti cuvinte in alta limba) ci pentru primirea Lui e nevoie de ;

*credinta-sa crezi ca exista un Duh Sfant,

*vointa-vreau sa-L am,deci il ceri de la Dumnezeu.

*curatire – nu uita Duhul Sfant nu se coboara si nu locuieste intr-o inima plina de faradelege si pacat, e nevoie de un vas nou ,curat in care cu placere locuieste Duhul Sfant.

Fiti binecuvantati de Domnul.

VA URMA…

~strainisicalatori~

(dutu)

2 gânduri despre „TREBUIE SA VORBIM IN LIMBI? (1)

  1. Frate Dutu ! Mia facut placere sa citesc gîndurile dumneavoastra care leatii scris în trecut ,, dar sînt surprins sa scrietii despre vorbirea în alta limba data de Duhul Sfînt Asa ceva !!! Sau poate nu stiam ca sîntetii Baptist !!!! cititii 1 Corinteni 14:2 …… God bless you !! Peter G ….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s