DE ZIUA COPILULUI „1 IUNIE”

CE IMI AMINTESC EU DESPRE” ZIUA COPILULUI”

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

Astazi e sarbatoarea copilului,pentru ei sunt pregatite o sumedenie de lucruri ,despre care in scurgerea timpului isi vor aduce aminte.

Ce imi aduc aminte eu despre „ziua copilului”…

*A fost o zi normala ,fara a face diferenta intre zile parinti mei considerau ca toate zilele sunt la fel…asa ne-au invatat si pe noi copii lor.

*Sa pretuim fiecare zi ca un mare „DAR” din partea lui Dumnezeu.

*Sa traim in fiecare zi muncind si pregatindu-ne pentru viata .

*Sa iubim familia si sa iubim biserica si societatea .

Parinti mei sunt oameni simpli (fara prea multa scoala) dar si-au luat timp sa se ocupe de copiii lor.

*Mama ne pregatea hainute si painea unsa cu marmelada in fiecare zi sa mergem la scoala,cand veneam ne programa timpul,pentru joaca,pentru lucru(taiat lemne,curatat prin curte ,ori la camp depinde de anii fiecaruia) apoi ne urmare sa ne facem temele de casa. Spunem nu are multi ani de scoala ,dar stia cand gresim,atunci se pogora instructia peste noi,ori ne lua de manuta si ne trecea peste drum la doamna Marioara (invatatoarea satului) sa ne explice ..Nici odata nu imi amintesc sa ma duc la scoala cu tema de casa nefacuta.Dupa cina de seara care era suficienta pentru copii dar nu tot deauna pentru ea ne aseza in fata patului si se ruga cu noi (ea se ruga foarte incet)ne obliga sa ne rugam tare.apoi ne culcam imbratisindu-o…. Ce mama iubita mi-a daruit Dumnezeu,merita pe drept respectul si ascultare din partea copiilor ei..

*Tata-l meu un om foarte calculat,bland(poate cel mai bland om) era apreciat de tot satul,muncea din greu pentru familie pe santier si la munca campului,un tata care si-a luat in serios responsabilitatile de Sot,Tata,si Preot in casa. Ne aduna pe toti in jurul lui si ne invata cantari,ne citea din Biblie(are mai multa scoala) si ne obliga sa invatam versete pe de rost pe care el le numea „cuvinte de aur”si azi tin in minte verset pe care m-a invatat… Ce era foarte important pentru el ;Biserica,sa nu lipseasca de la biserica niciodata si de fiecare data sa-si duca toata familia cu el…Dupa ce eram imbracati pentru biserica,faceam rugaciunea de plecare si apoi ne alinia de-a latul drumului mergand de-a lungul satului pana in satul vecin la biserica. Era bucuria lui sa auda corul familie cantand printre sate cantari,cantarea lui preferata”Ma uit spre cerul Luminos.si ochi -m incep a plinge. Cand stiu ca acolo locuiesti ,inima mi se farnge…Ajungeam de fiecare data primi la biserica,a pus mare pret pe punctualitate si sfintenie,un tata de apreciat….isi merita aprecierile pe drept..

Au trecut ani si nu mai sunt copil,am ajuns om mare ,in schimb in fata parintilor mei sunt tot copilul lor iar sfaturile lor sunt bine venite si azi…

Azi cand e 1IUNIE imi aduc aminte ,trebuie sa imi sun parinti si sa le multumesc ca sau luptat sa fiu fericit nu numai o zi ci toate zilele vietii mele.

Mama,Tata va iubesc mult de tot si ma rog pentru sanatatea voastra si traiesc cu speranta revederi…

Al vostru copil …..care nu va uita…

~strainisicalatori~

(dutu)

2 gânduri despre „DE ZIUA COPILULUI „1 IUNIE”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s