TREBUIE SA VORBIM IN LIMBI (2)?

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

TREBUIE SA VORBIM IN LIMBI (2)? (Fapte.10:42-48).

*Cuvantul de aur: Caci ii auzeau vorbind in limbi si marind pe Dumnezeu (Fapte.10:46).

Petru impreuna cu frati care il insoteau dintre evrei au ramas foarte uimiti cand au vazut ca cei dintre neamuri (care se aflau in casa lui Corneliu) au primit Duhul Sfant. Intocmai ca si ei la inceput .

Din nou acelasi fenomen un semn pentru cei de afara si o marturisire publica a faptului caci ei au primit Duhul Sfant.

In casa lui Corneliu ,Dumnezeu a dat Duhul Sfant unor oameni care inca nu primisera botezul in apa,ce ma face sa  cred caci inaintea lui Dumnezeu e foarte importanta relatia omului cu Dumnezeu,trebuie sa admitem in acelasi timp ca Dumnezeu este suferanul si face tot ce vrea in cer si pe pamant. Apare putin in contrazicere cu predica apostolului Petru din ziua Cincizecimii ,cand el spunea pocaiti-va mai intai,botezati-va spre iertarea pacatelor,si apoi ve-ti primi darul Duhului Sfant… accentuez,Dumnezeu este in controlul situatilor..

*IN CONCLUZIE

-Duhul Sfant nu e limitat numai evreilor ci Duhul Sfant este si pentru neamuri.

-Dumnezeu lucreaza cum vrea si cand vrea nimeni nu poate sa stea impotriva lucrarilor lui ori sa-L intrebe de ce faci asa…El e Dumnezeu..

-Trebuie sa vorbim in alte limbi,in amandoua lectiunile prezentate pana aici Biblia ne invata categoric “DA”

* Inca nu am gasit scris ca Dumnezeu ar zice :”NU” dar sa cercetam Cuvantul sfant in continuare… VA URMA.

~strainisicalatori~

(dutu)

7 gânduri despre „TREBUIE SA VORBIM IN LIMBI (2)?

 1. Am citit din nou postare dupa ce am mai citit-o mai inainte,exista o singura diferenta asa cum spuneti nu ne vom opri asupra… DIFERENTA DE CARE VORBESC ESTE,NICI UNDE IN BIBLIE N-AM GASIT CA VORBIREA IN LIMBI A INCETAT ODATA CU TRECEREA DIN VIATA A UCENICILOR. E adevarat ca multi care vorbesc in limbi sunt sa nu folosesc un cuvant josnic dar (sunt foarte prefacatori-ei nu au primit vorbirea in limbi ci numai copiaza).Personal am primit vorbirea in limbi cu multi ani in urma ma insoteste si azi nu e ceva prefacut de mine,nu e incontinu,dar uneori cand sunt sub prezenta Duhului vorbesc fara ca eu sa initiez aceasta… Punctul postarilor mele:”trebuie sa vorbim in limbi? este raspunsul la atatia care m-au intrebat sa le spun parerea mea. dupa cunostinta data de Dumnezeu mie si dupa cele descoperite prin Cuvant,dupa faptul ca personal vorbesc in limbi,pot sa spun „DA” VORBIREA IN LIMBI ESTE SI PENTRU ZILELE NOASTRE. Fiti binecuvantat de Domnul

  • 27. Voi sunteti trupul lui Hristos, si fiecare, in parte, madularele lui.

   28. Si Dumnezeu a randuit in Biserica, intai, apostoli; al doilea, proroci; al treilea, invatatori; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi, pe cei ce au darul tamaduirilor, ajutorarilor, carmuirilor si vorbirii in felurite limbi.

   29. Oare toti sunt apostoli? Toti sunt proroci? Toti sunt invatatori? Toti sunt facatori de minuni?

   30. Toti au darul tamaduirilor? Toti vorbesc in alte limbi? Toti talmacesc?

   31. Umblati, dar, dupa darurile cele mai bune. Si va voi arata o cale nespus mai buna.(1Cor.12:27-31) Din nou nu elimina vorbirea in alte limbi ci mai degraba scoate in evidenta unitatea unui trup complect(a bisericii lui Hristos).

   • Nu elimina, dar dacă am răspunde la întrebarea pusă de pavel, e clar ca „nu” toți……

    Deci la întrebarea dumneavoastră „trebuie sa vorbim in limbii”?

    Eu mai întreb, trebuie, pentru ce?

    Sau trebuie toți?

 2. „Dar în Biserică vreau să grăiesc cinci cuvinte cu mintea mea, ca să învăţ şi pe alţii, decât zeci de mii de cuvinte într-o limbă străină.”
  (I Corinteni 14:19)

  • Dar in biserica, voiesc mai bine sa spun cinci cuvinte intelese, ca sa invat si pe altii, decat sa spun zece mii de cuvinte in alta limba. (1Cor.14:19) Perfect versetul nu elimina vorbirea in limbi ci mai degraba intareste vorbirea.Pavel ne da de inteles ca el vorbea in limbi(ce reiese si din alte texte si chiar el spune ca vorbeste mai mult decat toti),el accentuaza faptul ca vorbirea trebuie controlata,Dumnezeu este un Dumnezeu al randuieli.

  • Dar in biserica, voiesc mai bine sa spun cinci cuvinte intelese, ca sa invat si pe altii, decat sa spun zece mii de cuvinte in alta limba. (1Cor.14:19) Perfect versetul nu elimina vorbirea in limbi ci mai degraba intareste vorbirea.Pavel ne da de inteles ca el vorbea in limbi(ce reiese si din alte texte si chiar el spune ca vorbeste mai mult decat toti),el accentuaza faptul ca vorbirea trebuie controlata,Dumnezeu este un Dumnezeu al randuieli.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s