“INCA O CRAVATA” –DE ZIUA TATALUI

CRAVATA UN CADOU PERFECT PENTRU FIECARE TATA

cadoul  perfect pentru "TATA"

cadoul perfect pentru „TATA”

Atenie fiecare purtator de cravata trebuie sa stie acestea lucruri despre cravata:   “DE ZIUA TATALUI” bietii tati sunt inundati de cadouri in mod special de cravate… Fiecare tata poate sa faca adevarata colectie de ele, privindu-le poate sa se bucure:”Ce fericit ca sunt tata, OW Inca o cravata.!!!.”

1.DESCOPERIRI DESPRE ACEST CADOU PERFECT „CRAVATA” (de ce e un cadou „perfect”)

Ce secret am descoperit in cadoul acesta atat de important,cadou pe care il ofera copiii tatalui si chiar sotia sotului,apreciind faptul ca el (sotul) este tatal copiilor ei..

1.Eu un cadou foarte ieftin,pretul de cumparare (pentru o cravata noua) incepe de la $1.

2.Nu trebuie mult ambalaj pentru impachetarea cadoului,de cele mai multe ori este expusa pe mana datatorului cu un gest de nobleta si fineta deosebit.

3.E ceva ce va purta aproape in fiecare zi,si isi va aminti ca are acasa copiii si sotie,care i-au cumparat cravata ;”Ce cravata frumoasa!,cine ti-a daruit-o?” “Asta e dela nevasta ceea de ieri de la copiii.

4. Instrumentul de masurare a verticalei barbatesti (firul cu plumb )

5.O reprezentare publica a purtatorului de cravata.

2.SECRETELE ASCUNSE INTR-O CRAVATA

-Totul depinde de cravata pe care o porti,daca stii sa asortezi cravata cu camasa,cu costumul si cu ochi celui care o va purta.

-Cravata de culoare neagra(inchisa) poate reprezenta tristete (inmormantare) s-au bucurie (nunta) depinde de ocazia cu care se poarta.

-Cravata scoate in evidenta personalitatea puternica a celui ce o poarta,cat si siguranta in el insusi.

-Cravatele de culoare inspre rosu,ori cu flori exprima tinerete,élan,veselie.

-Cravata de culoare gri scoate in evidenta maturitatea si seriozitate in viata purtatorului.

-Cravatele vesele sunt cravatele care scot in evidenta in cele mai multe cazuri ,mintea si gandirea copilareasca a celui ce o poarta.

-Cravata eleganta,intotdeauna este din matasa (ca si cravetile mele),culoarea ei este o culoare pronuntata dar in acelasi timp si placuta la vedere,de preferat culoarea rosie,albastru (uneori chiar deschis depinde de camasa si asa cum aminteam culoarea ochilor),dar pot fi si alte culori; maro,verde,gri,roz ori bej…totul depinde de ocazia la care vei participa (nu uita culoarea influenteaza publicul in aprecierile care le vei primi.)

-Cravata de fiecare zi (ori casual) ,asa dupa cum ii este denumirea pe care i-am dat-o se poarta in fiecare zi,(cu exceptia zilei de Duminica ori sarbatori religioase ),la birou,pe strada,la intalniri si conferinte,metinguri ori in alte ocazi in care te intalnesti cu publicul.

Ce trebuie sa stii si e foarte important despre acest tip de cravata ,te reprezinta pe tine in public(atunci cand esti in starea de relasare),ca de exemplu pentru un Lider nu e important discursul ca sa motiveze audienta ci e nevoie si de tinuta lui,de cravata sa-l ajute sa-si exprime punctual de vedere si  sa-I faca pe ascultatori sa-l urmeze.Asortarea acestor cravate nu mai depinde asa mult de culoarea ochilor(celui ce o poarta) cat de ocazia pentru care se poarta,poate fi asortata, cu culoarea hainelor,a pantalonilor daca nu ve-ti folosi haina in timpul expuneri conferinte,cu culoarea pantofilor..s.a.m.d.

***Alegerea culorilor unei cravate cat si tesatura ei este foarte important pentru purtatorul de cravata ,mai ales daca acesta se incadreaza in una din aceste profesi: slujbe,pastor,presedinte,director s.a.m.d. Sa nu uitam culoarea cravatei si tesatura ei te reprezinta in public,asa dar daca te gasesti in una din categoriile amintite mai sus ori inrudite,verifica-ti cravata inainte de a iesi in public. Dupa cravata vei primi prima nota de la public,cravata va dezvalui daca esti o persoana puternica,ai aer de profesionist in tine,ori un aer de om modern si moderat in tot ce face,un aer de incredere in sine…orin esti un papa lapte si vor respinge tot ce faci si spui…

3.NODUL LA CRAVATA.

Nodul la cravata este un punct essential al cravatei, trebuie facut in asa fel incat sa nu izbeasca privrea celor ce se va uita inspre tine(si sa nu mai mute ochi de pe nodul cravatei) de aceia trebuie facut bine si frumos,nu a-ti auzit expresia aceasta:”Lasa-ma sa-ti aranjez nodul la cravata”… hei ,ca sa nu avem asemenea probleme trebuie sa stim sa ne facem nodul la cravata si  sa-l facem bine.

Se cunosc cateva feluri de noduri la cravata”

-nodul simplu cu o singura treapta (stage)

-nodul dublu cu o singura treapta (stage)

-de asemena nodul simplu ori dublu in doua ori mai multe stage (trepte,unul peste altul).

Pentru a face un nod perfect la cravata urmariti una din postarile mele : http://sprelumina.wordpress.com/2012/08/22/nod-la-cravata/

Ori urmareste video aici: www.youtube.com/watch?v=aojHNZJ9I04

4  CRAVATA SI REGULI DE PROTECTIE (Safety)

-Nodul la crvata nu trebuie sa fie prea strins si in acelasi timp cravata nu se poarta prea stransa de gat.sa arati ca un sugrumat cu ea, evitand in acelasi timp problemele de sanatate care ar putea sa apara din cauza unei cravate prea stranse in jurul gatului,conturba circularea sangelui(serios).

-Purtarea unei cravate pe langa faptul ca te prezinta in public are si dezavantajul privind economia,in camera unde personalul poarta cravata  aerul conditionat trebuie sa lucreze pentru a fi evitat sufocarea.

In colo cum spune regateanul: I-ati cravata neamule si poarta-o cu mandrie..

Cam atat acuma , despre cravata.

ps. poti sa adauci mai multe idei despre cravat mi-ar place sa stiu mai multe. multumesc…

~strainisicalatori~

(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s