SUPRIZELE DE LA MIEZUL NOPTII

SUPRIZELE DE LA MIEZUL NOPTII

PE LA MIEZUL NOPTII. (Fapte.16:16-40).

*Cuvantul de aur:  Pe la miezul noptii, Pavel si Sila se rugau si cantau cantari de lauda lui Dumnezeu; iar cei inchisi ii ascultau.(Fapte.16:25).

LUCRURI CE S-AU INTAMPLAT SI SE VOR INTAMPLA IN MIEZ DE NOAPTE.

1.SUPRIZA ELIBERARII ,SUPRIZA EGIPTENILOR (Exod.11:4;12:29).

*E supriza pe care au avut-o egipteni,au ramas fara sclavi,ei au crezut  ca vor putea tine pe copiii lui Israel robi pentru totdeauna,dar s-au inselat ,va fi si supriza diavolului care crede caci pacatosi vor sta sub puterea subjugari lui pentru tot deauna,defapt e supriza de fiecare data cand un alt pacatos scapa din jugul robiei pacatoase si vine la Hristos.

*La miezul nopti a intrat Domnul in tara Egiptului.

-Moise a zis: „Asa vorbeste Domnul: „Pe la miezul noptii, voi trece prin Egipt; (Exod.11:4).

-La miezul noptii, Domnul a lovit pe toti intaii nascuti din tara Egiptului, de la intaiul nascut al lui faraon, care sedea pe scaunul lui de domnie, pana la intaiul nascut al celui inchis in temnita, si pana la toti intaii nascuti ai dobitoacelor. (Exod.12:29).

*Miezul noptii a fost o vreme de neuitat pentru copiii lui Israel cat si pentru egipteni.

-Miezul noptii a fost un punct care a facut separaea intre lumina si intunerec,intre israeliti si egipteni,intre copiii lui Iacov si poporul egiptului.

-Miezul noptii a marcat ultima noapte a sclaviei si prima zi de libertate pentru israeliti.

-Miezul noptii,a marcat un nou inceput pentru israeliti.

-La miezul nopti sa vazut adevarata valoare a sangelui,in niste picuri de sange cu care erau stropiti usiori si pragul de sus al usi era semnul vietii pentru toti cei care se aflau inauntru.

-Iov spunea in cartea care ii poarta numele: La miezul noptii, un popor se clatina si piere. Cel puternic piere, fara amestecul mainii vreunui om. (Iov.34:20).

Ce supriza un sange de animal aduce izbavirea unui suflet,a unei famili din egipt,si Sangele sumpului nostru   Mantuitor aduce eliberarea tuturor celor ce cred in El.

2.SUPRIZA SCAPARII (ne-a scapta din mana),SUPRIZA CELOR DIN GAZA (Jud.16:3).

*E supriza tuturor acelor care isi fac planuri cum sa distruga pe copii lui Dumnezeu intr-o zi vor ramanea suprinsi cand vor vedea ca intocmai cum o pasare scapa din latul pasararului,asa va scapa preaiubiti Domnului din orice cursa intinsa de diavolul si slujitorii lui.

*Pe la miezul noptii locuitorii din Gaza aveau planul sinucideri lui Samson ,asteptau doar semnalul de al pune in practica.

-Samson a ramas culcat pana la miezul noptii. Pe la miezul noptii, s-a sculat si a apucat portile cetatii cu amandoi stalpii, le-a scos impreuna cu zavorul, le-a pus pe umeri si le-a dus pe varful muntelui din fata Hebronului. (Judc.16:3).

-Locuitori din Gaza nu au stiut ca un uns al Domnului chiar daca si-a pierdut ungerea a fost mai tare decat o cetate de criminali din Gaza.

-Cand locuitori il inconjurasera pe Samson sa-l omoare acesta printr-o fapta de vitejie si-a salvat viata,a luat poarta cetatii ca sa poata iesi afara din ea.

*Ce supriza pentru locuitori din Gaza,atunci cand au aflat ca cel pe care il cauta a iesit pe poarta cu poarta si stalpii de la poarta (cu poarta cu tot).

3.SUPRIZA NUNTII  ,SUPRIZA A CELOR CE MERG LA BISERICA(Matei 25:6).

*Nu toti cati is agata paltonul in umerasul biserici sunt crestini,si nu toti cati se intalnesc intr-un loc numit biserica vor fi mantuiti,aceasta va fi marea supriza a unora.

La miezul noptii, s-a auzit o strigare: „Iata mirele, iesiti-i in intampinare!” (Mat.25:6).

Toate fecioarele au stat in asteptare ,supriza a fost atunci cand au vazut ca nu au ulei suficient in candele,dar a fost prea tarziu.

*Ce supriza pentru fecioarele nechibzuite,ele nu au avut parte sa intre in odaie cu Mirele desi si ele au fost in asteptare.

4.SUPRIZA BISERICII, SUPRIZA CELOR CE SE ROAGA DIN OBISNUINTA(OBICEI) (Fapte.12:6).

*Undeva aproape de miezul noptii cand Petru era in inchisoare ,legat cu maiinile si picioarele in butuci un inger al Domnului il trezeste.

*O supriza pentru Biserica care se roaga fara sa creada in puterea rugaciunii.

– A batut la usa care dadea in pridvor; si o slujnica, numita Roda, a venit sa vada cine e.  A cunoscut glasul lui Petru; si, de bucurie, in loc sa deschida, a alergat inauntru sa dea de veste ca Petru sta inaintea portii. „Esti nebuna!”, i-au zis ei. Dar ea staruia si spunea ca el este. Ei, dimpotriva, ziceau: „Este ingerul lui.”  Petru insa batea mereu. Au deschis si au ramas incremeniti cand l-au vazut. (Fapte.12:13-16)

*Multi se roaga caci ii vad si pe alti ,dar ei nu au nimica a face cu rugaciunea.

5.SUPRIZA TEMNICERULUI,SUPRIZA CELUI CE NU SE ASTEAPTA LA MANTUIRE)(Fapte.(16:25).

*Oameni considera caci copii fratilor vor fi mantuiti,si ceilalti nici vorba,supriza va fi chear aceasta la cei care ne asteptam sa fie mantuiti,nu vor fi,iar la cei care nici nu ne gandim caci sunt prea pacatosi (vazuti de noi) tocmai aceia vor avea harul mantuirii.

-Pe la miezul noptii, Pavel si Sila se rugau si cantau cantari de lauda lui Dumnezeu; iar cei inchisi ii ascultau. (Fapt.16:25).

-Apostoli aveau o sansa de a-L pogora pe Dumnezeu in inchisoare,stiau ca pot sa-L invite pe Dumnezeu. Psalmistul spune: Totusi Tu esti Cel Sfant si Tu locuiesti in mijlocul laudelor lui Israel. (Ps.22:3).

***Eusor sa cantii ziua cand vezi notele ,dar ia incearca la miezul noptii atunci cand nu mai ai note…

6.SUPRIZA UNEI NOPTII DE VEGHE.(Fapte.20:7).

*O noapte de veghe e o noapte de intalnire cu Dumnezeu,si ce suprinsi vor fi toti aceia care cred ca locasul bisericii e dormitorul intr-o noapte de veghe a unor,ce supriza va fi cand ii va trezi din somn chiar Dumnezeu.

*In timpul unei nopti de veghe in Troa un tanar Eutih are o supriza adormind la predica apostolului Pavel.

-In ziua dintai a saptamanii, eram adunati laolalta ca sa frangem painea. Pavel, care trebuia sa plece a doua zi, vorbea ucenicilor si si-a lungit vorbirea pana la miezul noptii. (Fapt.20:7).

*Ce supriza pentru toti somnurosi din biserica atunci cand ii va trezi Dumnezeu.

7.SUPRIZA CORABIERILOR,SUPRIZA CELOR CARE CRED CA DETIN TOTUL (Fapte 27:27).

*Corabieri s-au vazut stapani pe vasle,pe ancore,pe barca pe puterea de a duce detinuti la Roma,supriza a fost ,atunci cand cel pe care ei ii considerau fara putere,legat,a devenit carmaciul corabiei.

*Slujitorii diavolului traiesc cu iluzii inselatoare,traiesc cu banuieli.

-In noaptea a paisprezecea, pe cand eram impinsi incoace si incolo cu corabia pe marea Adriatica, pe la miezul noptii, marinarii au banuit ca se apropie de pamant. (Fapt.27:27).

*Corabierii cei care aveau ordinul de-a pazi pe Pavel sa-l duca la Roma,cad intr-o iluzie inselatoare,banuind ca se apropie de tarm in Marea Adriatica poruncesc aruncarea ancorelor,lucru care l-au facut in pierderea lor.

In intunecimea noptii,nu numai ca au fost prinsi de valurile marii,dar au fost prinsi si dati toti in mana puscariasului Pavel,si au fost obligati sa se lase condusi de el.

8.SUPRIZA REVENIRII (Evrei 10:37)

*E marea supriza a multora care si-au pierdut nadejdea in venirea Domnului,atunci cand pacatul va fi la culme,Isus va aparea pe nori de slava.

-Cantarea :”La miezul noptii va veni ,Isus…”

-„Inca putina, foarte putina vreme”, si „Cel ce vine va veni si nu va zabovi. (Evr.10:37).

*Venirea lui Isus va fi o supriza neasteptata pentru multi,El poate sa vina oricand, compozitorul unei cantari spune :

Tu esti aproape

poate la noapte ,

s-ar putea sa vii.

Haina patata

nu mie curata,

ce face eu,

daca vii?

*Oamenii si pana la urma si unii din biserica s-au intrebat :cand va fi venirea ca de cand au adormit parintii nostri se vorbeste despre ea:”Unde este fagaduinta venirii Lui?

-Caci, de cand au adormit parintii nostri, toate raman asa cum erau de la inceputul zidirii!” (2Pet.3:4).

*Da pentru acestia si multi alti venirea lui Isus va fi o mare supriza,El va veni chiar atunci cand ei nu se vor mai gandi la ea.

-Mai mult aici: https://strainisicalatori.wordpress.com/2011/07/23/siguranta-reveniri/

~strainisicalatori~

(dutu)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s