O SCRISOARE ADRESATA FAMILIEI

O SCRISOARE ADRESATA FAMILIEI

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

CATRE TOTI MEMBRI DIN FAMILIE (1Ioan.2:13-17).

*Cuvantul de aur: Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el.(1Ioan.2:15).

Cuvintele cuprinse in epistola ,fac parte din o scrisoare scrisa de apostolul Ioan familiilor din vremea aceea,dar datorita scriitorului care are un nume deosebit in Biserica primara  si a continutului cuprins in scrisoare ,inspirat direct de Dumnezeu prin Duhul Sfant, a fost pastrat si transmis din generatie in generatie pana in zilele noastre.

E o scrisoare de mare importanta asupra careia trebuie sa ne oprim si  sa vedem si noi  ce vrea sa ne transmita Dumnezeu prin apostolul Sau:

1.Necunostinta este viciul cel mai mare dupa care se ascud oameni,mai ales cei mandri si ingamfati;dar voi scria apostolul :’a-ti cunoscut pe Cel ce este de la inceput”.

2.E datoria fiecarui membru din familie sa descopere ,virtutile  pe care le are caci ele sunt partea ceea buna care trebuie ajutata sa creasca.

3.Intotdeauna nu este suficient sa ii descoperi lipsurile,ci sa cauti mijloacele de schimbare si  sa actionezi pentru schimbare in bine.

4.Timpul este o valoare de aceea trebuie pretuit,si folosit in cresterea spirituala incepand prin citirea,cunoasterea si aprofundarea in el(cuvant).

5.Cautati-va prieteni harnici si intelepti,oamenii care sa gandeasca pozitiv,si care isi traiesc viata spirituala bucurandu-se;atunci si voi veti face la fel caci,caracterele se transmit si in felul acesta.

6.Neglijare puneri in practica a invataturilor insemneaza o pierdere caci intr-o zi nu iti vei mai aduce aminte de ele.

7.In cele mai multe cazuri invatatura chiar primita daca nu e practicata , ramane fara valoare,cel putin in dreptul tau.

8.Cauta lucrurile sfinte si nu traii poftiind dupa placerile din lume caci te  vor indeparta de Dumnezeu.

9.Laudarosia vietii e o scarba inaintea Domnului,caci este scris :”Cine se lauda sa se laude in Domnul si ca Il cunoaste”.

10.Verifica-ti incontinu vorbirea si nu incerca sa iti faci prieteni prin promisiuni,caci nu e usor sa isi tina omul promisiunea ,mai ales cand sunt atatea lucruri in implinirea lor ,lucruri care ies de sub controlul celui ce promite.

11. Nu uita lumea e trecatoare Dumnezeu e vesnic.

12.Lucrurile dupa care alergi zilnic scot in evidenta caracterul tau,umbla dupa cele de sus caci sunt neperitoare si vei dobandi un caracter sfant.

13.Cand iubesti lumea insemneaza ca respingi dragostea lui Dumnezeu.

14.Cuvantul lui Dumnezeu are putere sa va pastreze tari ca sa va puteti impotrivi diavolului care vine cu tava sa va ispiteasca prin: pofta firii pamantesti, pofta ochilor si laudarosia vietii, asupra caror stariiapostolul accentueaza cai ele nu sant  de la Tatal, ci din lume.

15.Tot ce faceti pentru lume va dispare ,dar ce se face pentru Hristos va dainui.

16.Incheiera scrisori e ca un avertisment;vrei sa ramaii vesnic?, alege solutia implineste voia Domnului.

 

Adresarea facuta de apostolul fiecarui membru din familie demonstreaza marea dragoste care el o are pentru familie.

Fiti binecuvantati de Domnul.

~strainisicalatori~

(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s