O FAPTURA ASA DE MINUNATA(2)

O FAPTURA ASA DE MINUNATA(2)

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

TINERETEA ,PLECAREA  IN AMERICA ;IMPLININD PLANUL LUI DUMNEZEU.

*Cuvantul de aur:Te laud ca sunt o faptura asa de minunata. Minunate sunt lucrarile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! (Ps.139:14).

La 14 ani ca orice copil m-am dus sa-mi fac buletinul la oras, toti cei 14 copii din clasa am plecat de dimineata prin padure si peste campurii aprox.25 Km pana in orasul Dej unde ne-am facut pozele de bulletin,ne-am jucat prin parcul mare a orasului am cumparat si mancat pufarin si glucoza(daca asa ii se spunea sau mere de pere) dupa care am luat din nou drumul inspre casa pe jos caci nu erau curse pe vremea aceia. Uite asa am ajuns cu bulletin.

O data cu trecerea anilor am inceput sa am si responsabilitati pe care le-am luat in serios.Eram nelipsit de la   biserica din Curtuiusul Dejului caci  de acolo apartineam. Tatalui meu ii placea foarte mult sa ne vada pe toti mergand de-a latul drumului spre biserica,era o bucurie pentru el. Imi era drag sa ascult predici rostite de frati simpli dar cuvantul vestit atunci are multa aplicatie si astazi in viata mea. Mi-am cumparat un caiet de 10 lei unde mi-am scris cantarile preferate si poezii.

Cand eram copil nu o data fr.pastor Miclea Ionas m-a gasit pe scaunelul facut de tata stand in jurul sobei si citind din Biblie,mi-a spus atunci Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa devii un slujitor al Lui.

Tot pe vremea aceea la vreo 14 ani am inceput sa predic din Cuvantul lui Dumnezeu . Au trecut cativa ani si imi aduc aminte cand m-am intors inapoi din oras intr-o duminica sa  dat de veste ca vine Dutu acasa ,multimii de frati au alergat din toate partile sa asculte Evanghelia (nu vorbesc cu mandrie ci ca o aducere aminte a zilelor tinereti mele) . Apoi am petrecut cati-va ani buni in Galati si Alba Iulia unde Dumnezeu s-a arata Minunat in viata mea. La Galati am avut ocazia sa vad cu ochi mei cat de usor conducerea orasului si a combinatului siderugic au putut sa smechereasca pe presedintele Romaniei din vremea aceea,eram de fata …

M-am intors in Dej unde Dumnezeu mi-a dat o binecuvantare prin casatorie,am primit cel mai minunat cadou pe care Dumnezeu mi L-a daruit.  A fost o zi deosebita inconjurat de sute de fratii si prieteni.

Am inceput sa imi construiesc casa mea(familia) ,dar planul lui Dumnezeu  si spusa celor doi oamenii imbracati frumos,elegant (pe care i-am numit din tot deauna ingeri lui Dumnezeu- imediat dupa ce vorbisera in anii copilariei au disparut) se pare ca a ajuns momentul in care sa devina o realitate ,asa ca in iarna anului ’82 am urcat pe avion lasand in urma visurile care mi le facuseram pentru Romania si plecam acum sa implinesc un vis a lui Dumnezeu cu privire la mine. De multe ori m-am intrebat care a fost planul Lui cu mine,stiu un lucru si il stiu prea bine sunt aici datorita lui Dumnezeu care imi cunoaste viitorul…

Toti stiau ca trebuie sa plec erau informatii,iar eu traiam din informatile lor,auzite de la ei:

Colegi de la Uzina de apa a orasului stiau  ca voi pleca si aveau un respect deosebit fata de mine ,mai ales dupa  ce prima magistrala de apa care transporta apa de la combinat spre Dealul Ocnei am pus-o in functiune… Atunci ascultand de primarul orasului  care era ingrijorat de oamenii care nu aveau apa m-a obligat sa umplu conducta proaspat instalata cu apa si  sa pornesc pompele de apa la max. ori cat am incercat sa ii explic ca in dreptul Autogari datorita la cateva canale de apa am fost obligat sa acopar conducta cu aprox.10 cifaroane de beton ,el nu a inteles aceasta ;stia una si buna :oamenii au nevoie de apa.  Imaginati-va cand trei pompe pornite la maxim si conducta plina cu apa,parca vad si acuma a inceput pamantul sa tremure si  pe urma magistrala in dreptul acela a facut un salt desfacandu-se colierele cu care erau prinse conductele intre ele ,intocmai cum ai deschide stavilarele sa dai drumul al un fluviu asa a fost ,apa peste tot de parca Somesul isi schimbasera cursul. Un muncitor pe nume Simion din Catcau ,cand a vazut atata apa a lesinat in clipa aceia. Eram ingrijorat dar nu pierdut ,dupa ce i-am facut primul ajutor l-am urcat in ARO ajutat de alti si am condus masina personal la spital (am ajutat atunci la salvarea vietii unui om) ,dupa care m-am intors si am inceput lucrarile la magistrala de apa ,oamenii aveau nevoie de apa.si pana la urma am reusit….. Asa am devenit :domnu’Dutu”

Iata-ma in tara in care nu visaseram niciodata ca voi ajunge desi toti in jur imi spuneau ca trebuie sa plec.

Poti sa citesti mai multe cum am ajuns in America urmarind linkul aici:  https://strainisicalatori.wordpress.com/?s=o+prorocie+implinita

VA URMA

~strainisicalatori~

(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s