CAND CREZI CA ESTI SINGUR (4)

CAND CREZI CA ESTI SINGUR (4)

CAND NE CONFRUNTAM CU O BOALA        (CE FACI?)

În mod clar, Scripturile revelează faptul că Dumnezeu poate şi vrea să vindece bolile poporului Lui. El a vindecat bărbaţi şi femei în timpurile Vechiului Testament, precum şi în timpurile Noului Testament. Unul dintre numele lui Dumnezeu din Vechiul Testament este Iehova Rafa, care înseamnă: „Eu sunt Domnul care te vindecă” (vezi Exodul 15:26). Şi, în cartea lui Iacov – una din multele scrieri ale Noului Testament pe tema vindecării – suntem încurajaţi să ne rugăm unul pentru altul ca să putem fi vindecaţi (Iacov 5:16).

Când ne afectează o boală serioasă trebuie să căutăm toate mijloacele legitime de vindecare, începând mai întâi cu invitarea celor care reprezintă biserica locală să se roage pentru noi, să ne ungă cu undelemn (Iacov 5:14). De asemenea trebuie să fie căutat şi sfatul medical. Nu înseamnă lipsă de credinţă să cauţi ajutorul medical când eşti bolnav, chiar când liderii bisericii se rugaseră pentru asta.

Dar ce se întâmplă când boala continuă şi nu vine vindecarea? Dumnezeu este în stare să ne ţină curajoşi atunci când nu suntem veseli; conştienţi de prezenţa Lui chiar şi atunci când nu suntem plini de vitalitate. Dumnezeu nu vindecă întotdeauna, şi nu contează cum am putea raţionaliza acest fapt, trebuie să vedem că există un element de mister cu privire la subiectul vindecării. Nimeni nu a ştiut sau să fi fost vreodată mai conştient cu privire la problema de ce nu întotdeauna ne eliberează Dumnezeu decât robul lui Dumnezeu Iov. El a pus numeroase întrebări Celui Atotputernic dar, de fapt, la nici una dintre ele nu i s-a răspuns. În schimb Dumnezeu i-a dat lui Iov ceva mai bun – un sens al prezenţei Lui mai bogat şi mai profund.

S-ar putea ca Dumnezeu să nu ne dea un răspuns clar cu privire la motivul pentru care nu suntem vindecaţi, dar, dacă Îl lăsăm, ne va da o conştientizare de Sine mai bogată. Nimic nu poate fi mai minunat decât aceasta. VA URMA…

~strainisicalatori~

(dutu)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s